Červené fľaky na chodidlách
Dobrý deň,
Mam dlhoročný problém. Robia sa mi červené fľaky hlavne na chodidlách, väčšinou po zaťaží ako je cvičenie, beh a pod. Fľaky sú tvrdé boľavé... (su to zapaly, lebo aj CRP mam vyssie ked to mam) doktori my za 9 rokov na nič neprišli, všade kde ma poslali som mala všetko v poriadku. Už som zúfalá, často jem ibalgin ktorý mi zaberie, ale jem ho často. Už to riešim aj v klinike funkčnej medicíny, ale chcela by som vedieť, či je ešte niekto taky s rovnakým problémom. Ďakujem za každú odpoveď

nie je to otlacene?
@balerina2025 ako odtlačene? Sú to vystupene zapálené horúce fľaky.
Nie je to kontaktná dermatotida? Alergická reakcia na ponožky,alebo obuv, myslím z čoho sú zložené tieto veci. Nejaká chémia v obuvi, ponožkách. Niečo v čom peries,prípadne aviváže sú chemické pekla, najmä keď sa noha spoti a pot reaguje s latkou v obuvi či ponozke. Ja by som uvažovala týmto smerom. Ešte krém na nohy ak používaš. Každý reagujeme na niečo iné. Spomínam na prípad že jedna pani si obula topánky a nevšimla si že tam ostalo vrecúško so silikagelom a mala presne takúto reakciu ako ty, len na prstoch. To ako príklad. Musíš sama pátrať a ísť na to vyradovacim spôsobom. Keď to máš po cvičení,tak sa to bude týkať vecí s ktorými počas cvičenia je noha v kontakte. Všetko dobré
@lenkafifko vypada to ako zihlavka, ak spominas CRP, moze to byt aj reakcia tela na prekonanu infekciu, toxiny, ktore vznikaju pri rozpade bakterii mozu takto vyrazit na kozu. Skus fenistil, prip. dithiaden, ked sa to objavi. Plus podla mna mas dost opuchnute clenky.
Ja som mala niečo podobné na vnútorných stranách stehien. Vyskytlo sa mi to iba raz, na PN som bola 2 týždne. Erythema nodosum, keďže mám v rodine autoimunitne ochorenia tak ma poslali na reumatologiu, cievne, zobrali zopár špeci odberov- len z krvi. No a zistili ,že som nezvycajne reagovala na nejakú infekciu horných dýchacích ciest, jediný príznak infekcie bol, že som jeden večer stratila hlas a na druhý deň sa objavili tieto fľaky.

nie je to otlacene?