icon

Chcem pribrať

matana2
24. aug 2020

Ahojte, viem ze niesom v uplne spravnej skupine ale tak spytam sa tu. Snazim sa pribrat. Vzdy som mala rychly metabolizmus a obycajne moja vaha bola okolo 51 kg dlhe roky, po dvoch porodoch asi 52kg. Teraz som mala nejake problemy so zaludkom a schudla som na 46kg co je malo. Snazim sa pribrat spat jem vela ale nedari sa. Scitavam si kalorie. Ale aj ked jem vela a casto tak mi to vychadza na nejakyvh 1500kcal denne potebujem viac aspon 1800 denne, co sa mi iba z domacej stravy varenej nedari. Do toho este kojim. Necvicim. Ked samozrejme jem fast food tak viem nahromadit 1800kcal denne ale tak jest nechcem. Dakujem za rady.

miskooo1987
24. aug 2020

@matana2 A ako chceš pribrať? Len nabrať tuk a vodu? Alebo k tomu spraviť aj nejaký svalovy podklad?

Ja som toto robil v Skorej 20tke keď som sa potreboval dostať z necelých 70na nejakých aspoň 80plus... a pomohol mi až tréner vo fitku a ním nastavený striktný jedalnicek...

kristiii
24. aug 2020

@matana2 na 46 som sa tiež dostala pri kojeni a jediné čo mi pomohlo bolo pravidelne cvičiť (samozrejme aj jesť mi vtedy viacej chutilo). Ak ešte funguje, skús pozrieť stránku cviceni-doma.cz. Podľa cvicebnych plánov na nej som išla a pribrala som vtedy na 50. Rozmýšľam, že by som tam mohla zas zavítať 😁

goodidea
24. aug 2020

@matana2 zvýšenie kalórií docielis jednoduchym krokom ..navysis podiel komplexných sacharidov ..zvys podiel príloh v strave ryza, zemiaky.. na ranajky si poriadne nálož ovsene vločky a zaručene priberies

gabrielkaa
24. aug 2020

Aka si vysoka?

matana2
autor
24. aug 2020

@miskooo1987 je mi jedno ako priberem. Chcem pribrat do noh do brucha, proste vsade. Staci tuk. Ale ak cvicenie pomoze k pribratiu tak kludne.

matana2
autor
24. aug 2020

@gabrielkaa 164cm

unicornlady
24. aug 2020

oriešky sú dosť tukové, semienka, smotana do kávy

gabrielkaa
24. aug 2020

@matana2 kolko krat do dna jes? alebo zla otazka, jes vsetko, nie si vegan?

osky
24. aug 2020

Jemine,pridi...darujem ti aj 20 kg....
Keby sa to dalo...

V kazdom pripade,urcite sa nepchaj nezdravymi vecami.
Pribrat sa da aj zdravo-orechy,mastne ryby,celkovo viac sacharidov,prilohy...

vilma7
24. aug 2020

Denne aspoň jedno avokado.

miskooo1987
24. aug 2020

@matana2 ono je to základ.. cvičenie vie pomôcť.. le len na tebe či chceš previsnuty neforemny zadok, alebo niečo pevnejšie a možno viac priestorové... nestačí len viac jesť a podobne niekedy... lebo buď budeš mat svalnaté tukom obalené stehná, alebo chudé stehná s viac tukom a ešte aj nejakou celulitídou...

tana2308
24. aug 2020

@matana2 1800 kalórií je neskutočne málo na priberanie :D úprimne, potrebuješ minimálne tých 2300, veľa bielkovín ešte viac sacharidov

matana2
autor
25. aug 2020

@tana2308 2300 nemam sancu zjest. Mam apku na mobile kde si pocitam kalorie ( nech mam prehlad) a ta mi odporucila ze ak chcem pribrat 1kg za tyzden tak mam zvysit svoj prijem o 500kcal. Na udrzanie mi myslim staci 1300 kcal ( v ramci mojej sucastnej vahy a vysky) jem vela a casto. Ale stale nedosahujem ani tych 1800kcal. Obycajne dam 1500 a to som uz fakt plna.

matana2
autor
25. aug 2020

@miskooo1987 lenze nebudem mat pri cviceni zvysenu spotrebu kalorii? Uz tak pri kojeni mi dieta bere tuk a stale mam problem zvysit svoj kaloricky prijem.

matana2
autor
25. aug 2020

Jem skoro vsetko. Vyhybam sa smazenemu, maslu a cokolade. A z masa jem hlavne kura a lososa. Prilohy ryza a zemiaky. Medzi jedlami si davam snack. Jogurty s keksikmi, ovocie, banan, syr, nanuky, chleba.. avokado tiez, nie denne a nie cele. Ale chleba natrety avokadom mame casto.

tana2308
25. aug 2020

@matana2 tak bohužiaľ, ale keď nezvládneš dať ani 1800 tak nepriberieš 🙂

miskooo1987
25. aug 2020

@matana2 budeš mat problém... vitamíny na podporu chute ?? Neskusala si B neviemkolko

akinom0077
26. aug 2020

@matana2 vies co urob? jedz 2-3 x denne vacsiu porciu. Vacsina ludi co takto funguje priberie. Ja ked si prejdem v mysli osoby s rodiny prace a znamych co poznam vsetci co jedia 2-3x denne su doslova tucny ako prasiatka aspon v mojom okruhu ludi to plati na 150%