icon

Chemoterapia po mastektómii prsníka

paj333
6. dec 2016

Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim

hracka123
27. nov 2019

@matazmena ahoj no čo ostrihana ?ako si to zvládla?

nori21
27. nov 2019

@jankastraza Určite to vydržíš,minulý týždeň som mala piatu chemo ale štyri dni mi trvalo kým som začala normalne jesť od včera.Veĺa som ležala a nič nerobila.
Toto bolo pre mňa najdlhšie a najťažšie.Dnes som bola na kontrolu krvi,je v poriadku,to je zázrak lebo veĺmi málo som jedla a viackrát ma to prehnalo.Od včera som ok.

helga9
28. nov 2019
hracka123
28. nov 2019

@helga9 to ty dali taký papier super máš už po

helga9
28. nov 2019

@hracka123 to som si ja na pamiatku ze uz nikdy viac

matazmena
28. nov 2019

@hracka123 áno, už som na ježka 😁 normal e tam mam ešte dosť vlasov, teda teraz len milimetrovych, jak smirgel na hlave 😁
Ale v pohode, celkom peknú lebku mam, som zistila 😀😀😀

matazmena
28. nov 2019

@matazmena a som hneď aj urobila skúšku parochne, rovno z kaderka som zavolala kamošku na kávu a došla v parochni, mi povedala, že mi to oveľa viac pristane a vyzerám mladšie 😄
Aj maminky v škole mi pochválili "zmenu účesu", no netušia že to nie sú už vlasy moje 😂

Deti to zobrali celkom fajn, ale holú hlavu som im ešte neukázala, doma som mala takú tu čiapku bavlnenu, či to ako to nazvať...

janaooo
28. nov 2019

ahojte,
Helga super!!!!!!! 👏
@matazmena super s tymi vlasmi

Ja dnes som uz bola dopoludnia v praci, ale doteraz mam zaludok este taky vykolajeny.
Na vikend ideme trosku zmenit vzduch, tak sa tesim, ze vypadneme z domu. POtom v pondelok ma caka kontrola.

@matazmena

helga9
28. nov 2019

@janaooo jo mám to za sebou. V decembri ct dúfam že bude ok. No január oziare

helga9
28. nov 2019

@janaooo na víkend bude len gauč gauč a zase gauč. Som unavená z práce neskutočne. Od rána do vecera sedím za pc aj včera do jedenástej v noci a ráno o 5 som robila faktúry a dph bola normálne som sa bála že krv nebude v poriadku

janaooo
28. nov 2019

@helga9 Ty si turbozena, zvladas to lavou zadnou.

helga9
28. nov 2019

@janaooo hehe dddd. A ty ako?

zuzap33
28. nov 2019

Vyprane, navarene a pozehlene, dph podane, výkazy podané. Môžem ísť zajtra na chemo

helga9
28. nov 2019

@zuzap33 šikovná

hracka123
Autor odpoveď zmazal
zuzap33
29. nov 2019

@hracka123 uz lezim doma po chemo a napchavam sa doboskami

hracka123
29. nov 2019

No dnes 15 oziar koža trocha zacervenela tak pudrujem a pudrujem ešte 10 má cakaju

jarmila40
29. nov 2019

Ahojte, ďakujem veľmi pekne za prijatie.. idem na operáciu, zistili mi tubulárny karcinóm.. Mala ste niektorá tento zriedkavý typ?
Čo je dobré užívať pred a po operácii?

jarmila40
29. nov 2019

@hracka123 ahoj, my pekavame spaldove medovníčky, ak chceš, pošlem recept 🙂

jarmila40
29. nov 2019

@jankastraza Ahojky, čítam príspevky, skúšam sa tu nejak orientovať, som zo Žiliny a padol mi do oka tvoj nick, straza, že či to je skratka priezviska alebo dedina 🙂

zuzap33
29. nov 2019

Ze to clovek po tych chemoch nemoze spat, ide mi to na nervy

zuzap33
29. nov 2019

@jarmila40 ahoj, ja mam invazivny duktalny karcinom s mts v peceni. Momentalne chodim na chemo pred operaciou. Kolko mas rokov? a specialne neuzivam nic, rano vypijem deci aronie, tak uzivam pyridoxin a c inak sa stravujem normalne

hracka123
30. nov 2019

@jarmila40 ahoj a vitaj medzi nami a kde ťa budú operovať?a to je aký tubularny karcinóm?môžeš poslať recept

hracka123
30. nov 2019

@anetkabagetka dobrý no kedy začínate chemo ?

anetkabagetka
30. nov 2019

@hracka123 Dobrý deň,ja som prvú mala vo štvrtok 2biele,1červená,2biele večer som bola unavená ale v noci som spala včera ráno v pohode aj som ranajkovalaaj obed som dala,stále pijem vela,vela vody.No večer už ma bolela hlava mala som chuť na colu tak pijem colu.Dnes ráno trochu únava ale už varím hov.polievku mám jesť hlavne vývar.Koľko tieto stavy budú trvať prosím? Dalšia chemo 19.12.

zuzap33
30. nov 2019

@anetkabagetka u mna to trva 5-6dni. Keď si nepichas neulastu alebo niečo iné na tvorbu bielych krviniek, tak si hneď nasad pyridoxin 3x1tabletku aby ti veľmi neklesli biele krvinky.

zuzap33
30. nov 2019

@anetkabagetka hlava ta boli, lebo ti klesá tlak

jankastraza
30. nov 2019

@helga9 mojaaa uz mas poslednu za sebou boze ako supeeer, tesim sa neopisatelne s tebou ❤

anetkabagetka
30. nov 2019

@zuzap33 Ďakujem pekne za radu

anetkabagetka
30. nov 2019

@zuzap33 pred chemo som mala b.krvinky 73