Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
@jankastraza Určite to vydržíš,minulý týždeň som mala piatu chemo ale štyri dni mi trvalo kým som začala normalne jesť od včera.Veĺa som ležala a nič nerobila.
Toto bolo pre mňa najdlhšie a najťažšie.Dnes som bola na kontrolu krvi,je v poriadku,to je zázrak lebo veĺmi málo som jedla a viackrát ma to prehnalo.Od včera som ok.
@matazmena a som hneď aj urobila skúšku parochne, rovno z kaderka som zavolala kamošku na kávu a došla v parochni, mi povedala, že mi to oveľa viac pristane a vyzerám mladšie 😄
Aj maminky v škole mi pochválili "zmenu účesu", no netušia že to nie sú už vlasy moje 😂
Deti to zobrali celkom fajn, ale holú hlavu som im ešte neukázala, doma som mala takú tu čiapku bavlnenu, či to ako to nazvať...
Vyprane, navarene a pozehlene, dph podane, výkazy podané. Môžem ísť zajtra na chemo
No dnes 15 oziar koža trocha zacervenela tak pudrujem a pudrujem ešte 10 má cakaju
Ahojte, ďakujem veľmi pekne za prijatie.. idem na operáciu, zistili mi tubulárny karcinóm.. Mala ste niektorá tento zriedkavý typ?
Čo je dobré užívať pred a po operácii?
@jankastraza Ahojky, čítam príspevky, skúšam sa tu nejak orientovať, som zo Žiliny a padol mi do oka tvoj nick, straza, že či to je skratka priezviska alebo dedina 🙂
Ze to clovek po tych chemoch nemoze spat, ide mi to na nervy
@anetkabagetka dobrý no kedy začínate chemo ?
@hracka123 Dobrý deň,ja som prvú mala vo štvrtok 2biele,1červená,2biele večer som bola unavená ale v noci som spala včera ráno v pohode aj som ranajkovalaaj obed som dala,stále pijem vela,vela vody.No večer už ma bolela hlava mala som chuť na colu tak pijem colu.Dnes ráno trochu únava ale už varím hov.polievku mám jesť hlavne vývar.Koľko tieto stavy budú trvať prosím? Dalšia chemo 19.12.
@anetkabagetka u mna to trva 5-6dni. Keď si nepichas neulastu alebo niečo iné na tvorbu bielych krviniek, tak si hneď nasad pyridoxin 3x1tabletku aby ti veľmi neklesli biele krvinky.
@anetkabagetka hlava ta boli, lebo ti klesá tlak
@helga9 mojaaa uz mas poslednu za sebou boze ako supeeer, tesim sa neopisatelne s tebou ❤
@zuzap33 Ďakujem pekne za radu
@zuzap33 pred chemo som mala b.krvinky 73

@matazmena ahoj no čo ostrihana ?ako si to zvládla?