icon

Chemoterapia po mastektómii prsníka

paj333
6. dec 2016

Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim

inka
11. dec 2019

@anetkabagetka zrejme ako píše zuzka bude to silná reakcia a aj moja suseda nevládala chodiť ju bolela panva klby.
Ja ti zo srdca prajem aby tá pred Vianocami bola už OK.
Neviem čo je na tom pravdy, ale niekde som čítala, že ak sú takéto potiaže tak to znamená, že chemo zaberá

hracka123
11. dec 2019

@jarmila40 ahoj zatiaľ si v pohode?po opke sa ozvi keď sa ty bude dat

jarmila40
11. dec 2019

@inka myslíš moringi? Aj moja kolegyňa to užíva.. Začala druhu fľašu a pochvaľuje si to 🙂

hracka123
11. dec 2019

@jankastraza moja tak sa ty už blíži opka?ochvilu to budeš mať za sebou.co si nakoniec varila?

zuzap33
11. dec 2019

@anetkabagetka po tretej som už nemala ani žiadne črevné problémy a ficala do roboty celý týždeň, po prvej som bola najslabšia

zuzap33
11. dec 2019

@inka chemo zaberá aj bez nežiaducich účinkov, tie treba potlačiť liekmi. Organizmus si pomaly asi zvykne na chemo. Prvé som ja osobne znášala najhoršie

inka
11. dec 2019

@jarmila40 áno a berie tú z linku čo som poslala a ona bola na tom veľmi zle a aj v zdravej výžive ju najviac kupujú, len tu ju majú v prášku a keď príde tak onko pacientky ju berú aj s Reichi práškom

inka
11. dec 2019

@zuzap33 Však ja som to len niekde taký názor čítala, to nie je moje tvrdenie.
Dievčatá a krvinky červené nejdú dole pri tej drastickej liečbe, lebo chemo ničí aj zdravé a to mám z toho desne strach

inka
11. dec 2019

@inka Ja som si myslela, že potiaže sú tesne po chemo, alebo nasledujúce 3-4 dni ale aj po 15 dňoch? Uf

helga9
11. dec 2019

@hracka123 ahoj čo si mala na sebe keď ťa zakreslovali?

hracka123
11. dec 2019

@helga9 ahoj ako myslíš? Keď zakreslovali tak nic

helga9
11. dec 2019

@hracka123 nič? Veď zamrznem. Dlho to trvalo?

janaooo
11. dec 2019

@inka kazda chemo je ina, kazdy organizmus ju inac znasa. Bohuzial vacsinou po chemo to telo uz nikdy nebude to co byvalo :( Nastav sa tak, ze na Vianoce Ti bude dobre a hotovo 🙂 Drzim palce

hracka123
11. dec 2019

@helga9 prvom mi odfotili tvár a potom do pol pása vyzliecť asi 10min

helga9
11. dec 2019
helga9
11. dec 2019

@hracka123 a stare tricko si mám dať áno?

hracka123
11. dec 2019

@helga9 hej nosím staršie lebo vždy to prekresluju a vždy to farby a kedy ideš na zakreslenie

helga9
11. dec 2019

@hracka123 zajtra

hracka123
11. dec 2019

@helga9 fuu tak chytro tá zavolali a to ti vydrží lebo mne to skoro každý tretí deň prekresluju a na kolky to nás

helga9
11. dec 2019

@hracka123 veď som kukala jak puk sestrička mi volá že 12 na zakreslenie ja reku čo? Veď mi dr povedala po sviatkoch. No reku dobre idem však čím skôr tým lepšie.

helga9
11. dec 2019

@hracka123 a začínam 30.12. To skoro 3 týždne tak čo to bude neviem

hracka123
11. dec 2019

@helga9 no moje nervy veď ja som išla týždeň po zakrasleni a už mi to nebolo vidno uterák si zober zas sa nestretneme

hracka123
11. dec 2019

@hracka123 a na ktorú hodinu to máš zajtra

helga9
11. dec 2019

@hracka123 na 8 rano

inka
11. dec 2019

@janaooo Uf no nepotešila si ma...

inka
11. dec 2019

@inka A po ožiaroch zrejme tiež....

jankastraza
11. dec 2019

@hracka123 ahoj moja, juj veru veru,este posledna chemo vo stvrtok buduci, do toho sa mi najviac nechce,ale dr bol nadseny,ze uz mi nic nemoze nahmatat.. operacia mastektomia bude vraj v mojom pripade trvat 40 minut a v ten den idem este domov,len teraz musim rozmyslat,ci chcem implantaty a to teda neviem,ak mi zoberu kvoli genetike oba tak si asi dam..

zuzap33
11. dec 2019

@inka klesajú biele a to dosť, mne po po prvej to zmietlo načisto, tak si na druhý deň po chemo pichám Neulastu. Len mám pocit že tá injekcia mi dá viacej zabrať ako chemo

inka
11. dec 2019

@zuzap33 Moja myslela som skôr červené krvinky hemoglobí,lebo zo začiatku mojej susede dávali krv aj niečo na trombocity a na biele krvinky to dostávala vždy po chemo niečo do pleca až po moringe prestala mať potiaže s krvou

inka
11. dec 2019

@jankastraza Ako? Po opke v ten deň domov? Zrejme som to zle pochopila