Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
@inka bože ten môj pravopis už si prečítam skôr než odošlem,ale viem, že vás trápia iné. dôležité veci ako pravopis,ale moje depky spôsobili,že má to škrie a to ešte spávať nemôžem, domácnosť flakam na Vianoce sa neteším kto vie ako sa mi bude dariť pri zdobení pernikov.
Ach aspoň tú na konikovii sa vám môžem vyžadovať- doma sa usmievam,nech rodina má Vianoce a tak by som sa potrebovala vyrevať,ale nechce to ísť von a ešte keď si prečítam čím všetkým ste si vy mladé baby už prešli,tak mi je z toho tak smutno a tak vám držím palce nech nad tou pliagou zvíťazite.
@hracka123 no vidíš ako to zvládaš a pri Tom ešte napečes aj ozdobis perníky,ja cez víkend budem moje medovníky zdobiť.
Čím zdobis - ja snehovou polevou,toho roku som plánovala aj farebné aj s ozdobkami ( ako píšem plánovala,)
Mám ženatého syna, ktorý už s nami nebýva a je veľmi citlivý a trápi sa pre nás rodičov,tak sa snažím byť veselá ,že nič sa nedeje.
Tu to určite zvládneš aj ostatné bojovníčky
Prosím čo je so zakladackou tohto fóra...vie niekto ako sa má
Kočky, prosím, poraďte mi čo je dobré na liečbu popálenín po ožarovaní. Moc ďakujem 😘
Moje zlaté dievčatá som už 15 dní po prvej chemo ale akosi som nejaká unavená bolia ma nohy neviem či to môže byť reakcia na tú chemo a dalšia 18.12 tak neviem čo bude po nej ďakujem
dievčatá,moja suseda berie moringu aj počas chemo a ožiar brala,teraz je dlho v remisii,chodí na kontroly a momentalne berie túto a krv a výsledky mala a má stále ok,tak si ju idem aj ja kúpiť
@anetkabagetka to je ta prvá nárazova pre organizmus
@zuzap33 a tie ostatné budú tiež také? dúfam že vianoce budú v pohode

@hracka123 už aj nazdobene?
My hovor,ja neplačem, čakám kedy to príde