Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
@jankastraza moja tak sa ty už blíži opka?ochvilu to budeš mať za sebou.co si nakoniec varila?
@anetkabagetka po tretej som už nemala ani žiadne črevné problémy a ficala do roboty celý týždeň, po prvej som bola najslabšia
@hracka123 ahoj moja, juj veru veru,este posledna chemo vo stvrtok buduci, do toho sa mi najviac nechce,ale dr bol nadseny,ze uz mi nic nemoze nahmatat.. operacia mastektomia bude vraj v mojom pripade trvat 40 minut a v ten den idem este domov,len teraz musim rozmyslat,ci chcem implantaty a to teda neviem,ak mi zoberu kvoli genetike oba tak si asi dam..
@jankastraza Ako? Po opke v ten deň domov? Zrejme som to zle pochopila

@anetkabagetka zrejme ako píše zuzka bude to silná reakcia a aj moja suseda nevládala chodiť ju bolela panva klby.
Ja ti zo srdca prajem aby tá pred Vianocami bola už OK.
Neviem čo je na tom pravdy, ale niekde som čítala, že ak sú takéto potiaže tak to znamená, že chemo zaberá