Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
@daniela1616 v Bratislave v obchode s parochnami co je blizko onkologie
@emjee aha tak to mám ďaleko a v ZA kde som si kupovala parochňu nič také nebolo iba turbany a čiapky. Skúsim ešte niekde na nete.
@daniela1616 toto by malo byt ono https://www.pricesky-parochne.sk/satky-a-turban...
@emjee idem hneď aj objednať, sú nádherné farby. Ďakujem 😉
@sabova3 si dobre vybavená, super.
@daniela1616 výbava musí byť.ale aj tak keď mám ísť von,tak večný problém.nic mi nepasuje, stále mám pocit,že na mňa každý čumi.
@sabova3 presne ako mne.
@helga9 no ja som dnes bola prvý krát v obchode v šatke a bolo mi dosť nepríjemné ako si ma obzerali. Nedala som však nič na sebe znať a v duchu som si pomyslela, že zdravie je vrtkavé a zajtra môže byť hociktorá z nich na mojom mieste. Venovala som sa nákupu a môjmu malému synčekovi.
@daniela1616 Každé "halóó" trvá tri dni.....za chvíľku si Tvoje okolie na to zvykne a budú obzerať iných ľudí a nie Teba. Na to sa treba len obrniť hrošou kožou a tváriť sa že nechápeš prečo si Ťa obzerajú. Hlavne vždy úsmev na tvári, to ľudí rozčuľuje najviac.....ako sa predsa s rakovinou môžeš usmievať 🙂 To mi totiž raz povedala jedna "milá" pani, že či sa nehanbím usmievať sa keď mám rakovinu. Tak som jej odvetila, či sa ona nehanbí spýtať sa takúto kolosálnu hlúposť. Už sa mi nezdraví :D Nedaj sa, aj v šatke vyzeráme dobre, trošku make-up na tvár, lebo po chemo sme také bledé ale inak väčšine žien tie šatky nesmierne pristanú. Jáááj a aby som nezabudla, počkaj keď Ti začnú rásť vlasy, to ešte len bude závisti všade naokolo.....lebo rastú krásne husté a kučeravé 😉 Drž sa!
@anniera jeeej toto mi pomohlo a máš pravdu úsmev je veľká zbraň. Ďakujem 😀♥️
@anniera
@daniela1616 dievčata odpustite všetkym neznalym čo čumia....možno su "na koni" kym sa ich to netyka, nevedia čim si prechadzate, riešia svoje banalne problemiky možno nafuknute do vačšich rozmerov ako su tie Vaše..... nevediac, neuvedomujuc si že fakt bojujete o holy život , čo tam po vlasoch. Moja babka mala rakovinu, pamatam sa ako sa hanbila za parochnu "a la helma". Dala to! Prežila takmer 30 rokov od stanovenia diagnozy. Teraz to čaka moju maminu. Pri nej som si ale naplno uvedomila že ani ja už nie som "na koni" (babka bola totiž z otcovej strany). Citam Vaše prispevky odkedy viem maminu diagnozu. Mate moj neskutočny obdiv!
Ja som mala holu hlavu aj v profilovke 😀 samozrejme z dobreho uhla odfotenu
Má niekto z Vás invazívny karcinóm duktálny nst,totiž aj ja sa pridávam.Mám výskedky z biopsie,1.apríla idem na predoperačnú komisiu vtedy sa dozviem operaciu a ostatné.Už dlhšiu dobu čítam príspevky a naberám optimizmus.
Baby aj keď ma to všetko este len čaká hlavu hore. Ja som prchká keď dakto bude ocumovat viete kam ho pošlem.

@emjee tie šatky sú super. Ďakujem