Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
Viac sa dozviem až 1.apríla, vidím, že každá máte to rôzne.Ďakujem, že ste odpísali.
Duktálny je najčastejšie ja mam lobulárny toho je minimum
Ja inflamatorny, ten je este zriedkavejsi
Jej.zlatucky
@helga9 jeej nadherní sú 😉
@ragulca nadherní sú 😉
@emjee Ako sa má zakladateľka, nevieš prosím?
Ahojte baby zajtra ma čaká prvá chemo. Ako ste boli na tom po chemo ohľadne stravy bývalo Vam zle a co ste jedli? Od radosti neviem co uvariť. Keď som si niečo prečítala na internete tak to katastrofa na jednej stránke toto vylúčte na druhej to iste jedzte tak sa vyznaj a za ďalšie každý reaguje inak.
@helga9 Neviem al držím Ti palce.
@saslavka73 neviem, je na mk neaktivna uz nejaku dobu
@helga9 ja som prišla domov po prvej červenej chemo a bola som veľmi hladná. Zle mi nebolo, chutí mi čaj a pomaranče ako nikdy . Inak jem všetko a aj som pribrala. Bude to ok😉
@daniela1616 a pred chemo si jedla? Lebo na 7 tam mam byt neviem co všetko este budu robit kým sa dostaneme k infuzke a ako dlho bude tiecť. Tak ci tam dovtedy neumriem skor na hlad lebo keď som hladná tak so mnou sa radšej nebavit vtedy robím len vrrrr

@nori21 ahoj, aj ja invazívny karcinóm duktálny.