icon

Chemoterapia po mastektómii prsníka

paj333
6. dec 2016

Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim

daniela1616
22. mar 2019

@nori21 ahoj, aj ja invazívny karcinóm duktálny.

nori21
22. mar 2019

Viac sa dozviem až 1.apríla, vidím, že každá máte to rôzne.Ďakujem, že ste odpísali.

helga9
22. mar 2019

Duktálny je najčastejšie ja mam lobulárny toho je minimum

emjee
22. mar 2019

Ja inflamatorny, ten je este zriedkavejsi

helga9
22. mar 2019

@nori21 ja idem najprv na chemo az potom na operaciu

romiada
22. mar 2019

@nori21 moja mamina to ma...invazivny duktalny karcinom. Lava horna časť, chytene uzliny v podpazuši, metastazy nezistili. 2.4.ju operuju

ragulca
24. mar 2019

Dievčatá, trosku na odľahčenie, mne sa o dobrú náladu starajú títo dvaja krásavci a nás nový prírastok krásavica 😊😉😜

romiada
24. mar 2019

@ragulca krasni su 😍🤩😜

anniera
24. mar 2019

@ragulca jéééj nááádnerníí 💖

helga9
24. mar 2019

@ragulca to je radosti ja mam tri fenky

sabova3
24. mar 2019

Jej.zlatucky

romiada
24. mar 2019

@helga9 perfektna foto, jak tam oddane čakaju .... či vidia šunku za tym sklom ? 😀

anniera
24. mar 2019

@helga9 ešte si ich mala podľa výšky zoradiť 😁😁

helga9
24. mar 2019

@romiada toto maju vo zvyku takto cumiet do kuchyne... ak tu šunku tam vidia

daniela1616
24. mar 2019

@helga9 jeej nadherní sú 😉

daniela1616
24. mar 2019

@ragulca nadherní sú 😉

saslavka73
24. mar 2019

@emjee Ako sa má zakladateľka, nevieš prosím?

helga9
25. mar 2019

Ahojte baby zajtra ma čaká prvá chemo. Ako ste boli na tom po chemo ohľadne stravy bývalo Vam zle a co ste jedli? Od radosti neviem co uvariť. Keď som si niečo prečítala na internete tak to katastrofa na jednej stránke toto vylúčte na druhej to iste jedzte tak sa vyznaj a za ďalšie každý reaguje inak.

saslavka73
25. mar 2019

@helga9 Neviem al držím Ti palce.

emjee
25. mar 2019

@saslavka73 neviem, je na mk neaktivna uz nejaku dobu

emjee
25. mar 2019

@helga9 ja som mala zaludok na vode, ale nevracala som (iba po jednej a to bola skor crevna chripka, lebo to mal aj syn aj manzel), jedla som normalne ako dovtedy

helga9
25. mar 2019

@emjee no asi dám nejaký vývar a kuracinu s ryžou a potom uvidím. Dostanem tu studenú čiapku tak nato som zvedava hehe primrzne mi kečka to si muž bude robit srandu musíme to brat aj trosku odľahčene

emjee
25. mar 2019

@helga9 odfot sa v tom, chcem to vidiet 🙂

helga9
25. mar 2019

@emjee ak v tom strese nezabudnem odfotim sa

daniela1616
25. mar 2019

@helga9 ja som prišla domov po prvej červenej chemo a bola som veľmi hladná. Zle mi nebolo, chutí mi čaj a pomaranče ako nikdy . Inak jem všetko a aj som pribrala. Bude to ok😉

helga9
25. mar 2019

@daniela1616 a pred chemo si jedla? Lebo na 7 tam mam byt neviem co všetko este budu robit kým sa dostaneme k infuzke a ako dlho bude tiecť. Tak ci tam dovtedy neumriem skor na hlad lebo keď som hladná tak so mnou sa radšej nebavit vtedy robím len vrrrr

emjee
25. mar 2019

@helga9 ja som chodila pred chemo este na odber, takze pred odberom nejest. Po odbere som sa vzdy isla najest, kym prisli vysledky

helga9
25. mar 2019

@emjee no odbery mi robili vo štvrtok tak uz zajtra nebudú

emjee
25. mar 2019

@helga9 v tom pripade sa mozes najest 🙂 a vlastne by som povedala aj, ze musis, chemo kvapka dlhooo, takze aj so sebou si zober hlavne pitie a knihu 😀

helga9
25. mar 2019

@emjee myslela som nato ze si vezmem knizku a vodu to jasnacka potom veľa piť treba ... nech uz to mam za sebou