icon

Chemoterapia po mastektómii prsníka

paj333
6. dec 2016

Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim

romiada
25. mar 2019

Dievcata prosim Vas ako dlho si Vas nechali v nemocnici po vyoperovani nadoru (dukt.karcinom)? Či je to individualne? Vobec neviem čo nas s maminou čaka že ako dlho tam bude....nikto jej presne nič nevysvetlil zatial iba chodi na predoperačne vysetrenia. Dakujem za odpoved.

emjee
25. mar 2019

@romiada mala som iny typ nadoru a totalnu mastektomiu - prijali ma v pondelok, v utorok bola op, vecer uz som chodila, pustili ma v piatok. Je to vsak individualne, vzdy to zalezi od toho, ci sa rana nezapali, ci nema clovek teploty, ...

ragulca
25. mar 2019

@romiada ja som bola týždeň v nemocnici

romiada
25. mar 2019

Dakujem Vam obom za info ⚘

anniera
25. mar 2019

@romiada v utorok ráno ma operovali a v štvrtok ráno som išla domov, mala som parciálnu mastektómiu

sabova3
25. mar 2019

Takže ženy,po dnešnej kontrole u onkogynekologicky má čaká po liečbe vybratie vaječníkov a potom po neviem akom čase odstránenie prsníkov.je to kôli tomu génu.takze ešte toto všetko je predo mnou.netusim,kedy bude koniec.

saslavka73
25. mar 2019

@sabova3 Veľa síl.

daniela1616
25. mar 2019

@romiada ja som bola po prvej operacii doma na treti deň po vybratí hrčky a po mastektomii na štvrtý. Páčilo sa lekárom, že sa to pekne hojí.

daniela1616
25. mar 2019

@sabova3 veľa síl.

helga9
25. mar 2019

@sabova3 mas toho este veľa pred sebou určite to zvládneš držím palce

sabova3
25. mar 2019

Ale ženy má to aspoň jednu výhodu, silikóny zadarmo.😏 musím si z toho spraviť srandu,lebo by ma kleplo.

ragulca
25. mar 2019

@sabova3 nooo.... a veľkosť akú budeš chcieť... 😉

helga9
25. mar 2019

Presne tak hovorím môjmu mužovi ze na stare kolena bude mat doma cecaňu

romiada
25. mar 2019

@sabova3 este budes kočka do plaviek 😉 ja to mamine tiež hovorim....že možjo jej daju nakoniec implantat

sabova3
25. mar 2019

No veľkosť primeraná k telu.ze ešte si veľkosť budem vyberať ha ha ha.ta som sa zasmiala

daniela1616
25. mar 2019

@sabova3 budeš kočka, ja sa teším keď budem môcť odložiť epitézu.

ragulca
25. mar 2019

@daniela1616 no ja mám epitezu už skoro dva roky, rekonštrukcia v nedohľadne a vlastne ani sama nie som o tom presvedcena, že chcem niečo cudzie do tela 🤔

daniela1616
25. mar 2019

@ragulca veď toto, ak mám úprimne napísať tak ani ja nie som na 100% presvedčená na silikón. Mám kopec času rozmýšľať 😉

daniela1616
25. mar 2019

@ragulca trošku si protirečím, aj by som chcela aj nie. Bojím sa toho zákroku, som na začiatku chemo tak uvidím. Bola som aktívna v plávaní a to mi hrozne chýba.

anniera
25. mar 2019

@daniela1616 ja som chodila plávať aj počas chemo, aj kratšie trasy som behala.... Neboj, všetko zvládneš a nemusíš vynechať šport

romiada
25. mar 2019

Zienky a ako je to s imunitou počas chemo, radio? Mam maleho syna (celu zimu nas nieco obchadzalo) nerada by som nejako mame priťažila (ked to bude podstupovat) aj ked je samozrejme ze nepojdeme za nou ked budeme evidentne chori, tak ale pri malych detoch clovek nikdy nevie.... Ako Ste zvladali pripadne virozy v okoli?

ragulca
25. mar 2019

@romiada ja absolútne v pohode, žiadna viróza ani choroba, mám doma dvoch školákov, ale je pravda, že som pila od Breuss cviklu a graviolu. Tak možno toto má podrzalo, ale netvrdím, že keby som to nepila, že ochoriem

romiada
25. mar 2019

@ragulca ja som sa akurat minule niekde dočitala že zeleny čaj potlača tvorbu metastaz. ....inak čo je graviola?

romiada
25. mar 2019

@ragulca aha už som nasla.....tie plody gravioly vyzeraju jak neošupany gaštan😊

ragulca
25. mar 2019

@romiada graviola je nejaký plod, ovocie, ktoré sa pestuje kdesi v Afrike a mala by vyliečiť rakovinu. Samozrejme beriem to vo veľkých úvodzovkách, predsa len najlepšie sa zarába na chorých... ale min by mal by bohatým zdrojom Vít C. Pila som 100% stavu z gravioly

romiada
25. mar 2019

@ragulca som pozerala ze riadne palky za to hlavne tu stavu 12e za 500ml 🙈 ......no mas pravdu...na chorobach sa najviac ryzuje...

ragulca
25. mar 2019

@romiada to 12€ ešte dobrá cena

saslavka73
25. mar 2019

Baby ako to zvládate finančne? Však to sú pálky.

mery34
25. mar 2019

@romiada ja som v novembri prešla na čagu, odvtedy sa držím. Dovtedy ma september aj október stále niečo obchádzalo. Odvtedy nič, musím zaklopať, dcéru druháčku som dala na imunoglukán v tabletkách. Tiež nech nenosíme mamine virózy, bacily a pod. Čaga od Terézia.

ragulca
25. mar 2019

@saslavka73 našťastie finančne sme to zvládli v pohode, teraz už pracujem.....