Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
@inka sú také náplaste na rámy, čo asi nemáš...mne dali zopár pri odchode z nemock.. Alebo nemáš doma,,štvorce,,? Sú to nastrihane tenké fače, viac kusov na sebe.. Alebo si nastihaj z novonotvoreneho facu také väčšie kúsky, aby ti dobre prekryli jazvu a prelep si to leukoplastom
@inka mne bol odporuceny od onkologa aj od dr čo robí sono a mamo že ho presadzujú na onko konferenciách kvôli vstrebavaniu. Chemo.ti odpali sliznicu žalúdka takže obyčajný c vitamín akurat tebou prejde a ho vycikas. Telo ti tvorí estrogen sam o sebe a tej soje by si asi musela prijímať kvantum.
@cenculinka ahoj a ty sa ako máš?si sa dávno neozvala🤔
@mata9522 akurát som bola za maminou just vravela že zas ráno jej tiekla že už druhý týždeň jej tečie..veď uvidíme v utorok čo povie dr...inak celkom fajn to teraz znáša len jej strašne vyschla pokožka ale to dr aj vravela že to tak bude 😊 ale už jej aspoň tak strašne nevadia pachy, vône a tak ..už dnes vravela že jej dochádza parfém že musíme kúpiť nový,kym nepôjde na chemo,lebo že zas jej bude všetko smrdieť 🤭😆😆😆
@onkomama ahoj ja som sa citila po Docetaxel nanic aj 10-11 dni,ale vraj za to mohla aj kombinacia s injekciami... vsetko ako Matka pisala,musis Len vydrzat,Nurofen pomoze,mne najviac vadilo okrem bolesti v ustach strata chuti,to ma najviac ubijalo nemoct sa schuti najest
@hracka123 Bohužiaľ ešte nie. Najprv chemo na zmenšenie. (Nádor na začiatku 5cm. 😔 Tripple Negativ 😩) Hoci pôjde celý prsník aj tak von lebo je tam niekoľko dalších ložísk. Tak radšej. Aj uzlínky. Ešte čakám na genetiku. Možno pôjdu oba prsníky preč. Radšej. Aj ruky by som si dala odrezať len nech som zdravá.
@helga9 na toto sa chcem spytat mojej onkologicky,ze ako to funguje tu v Uk, ci mi daju.. aj ja chcem
@onkomama och drzim ti palce
@jankastraza zatiaľ som o tom len začala čítať ale myslím že je to veľmi dobré po chorobe pravidelne absolvovať takže pokiaľ to bude u mňa možné dám sa nato. Ma to vplyv na recidivu len zas sa musím držať toho že nie u každého rovnako funguje. Ale keď je možnosť treba ju využiť
@helga9 ano ano, som zvedava,co mi na to povie onkol.9.1. idem,potom ti napisem co zistim,predsa su tu trocha popredu.. 16.1. mam stretnutie s dr,co ma bude operovat, bude ma merat,lebo by som chcela ,aby mi teda dal implantaty hned po dvoj mastektomii,sestricka vravela,ze neni problem,som zvedava..
@jankastraza hej to verím môj dr furt chodí do Ameriky len vzdycha keby bolo keby

@helga9 beriem aj penoxal aj céčko a piridoxin som už prestala dr povedala že už nemusím brat