icon

Chemoterapia po mastektómii prsníka

paj333
6. dec 2016

Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim

helga9
9. jan 2020

@hracka123 ahoj ja som po oziari dnes 7. A končím 6.2. Vtedy máš kontrolu že? Hádam sa stretneme

inka
9. jan 2020

Dievčatá, ktoré máte kvadrantovu operáciu prsníka,kedy sa prsník ako tak zrovna,ja myslela,že vzhľadom na odobratie nádoru aj s okolitým tkanivom bude prsník menší a opak je pravdou, taký rozliatym,alebo ako by som to nazvala,ešte sa to spraví?No nie,že by mi na tom záležalo,ale musim tým pádom nakúpiť nové podprdy,zrejme tá mliečna žľaza držala formu toho prsníka, tiež ste to tak mali?Stále mám okolie rezu zapálené,umývam repikom a betadine,asi som netrpezliva,možno s vekom sa to hojí horšie ako u vás mladých

helga9
9. jan 2020

@inka ahoj ešte nič teraz nič nerieš to si krátko po opke

hracka123
9. jan 2020

@helga9 ahoj a áno 6.2mam kontrolu koza ešte v poriadku?

sabova3
9. jan 2020

@inka ja to mám tak spravené a prsník je trocha mensi.

inka
9. jan 2020

@sabova3 však som čakala že bude menší a nie naopak,možno časom,že je to skoro ako píše helga

inka
9. jan 2020

Ešte ma napadlo, že nenosím podprdu a preto je taký rozteceny...inak to neviem pomenovať
To sú starosti čo?A mala by som sa skôr starať ako bude ďalšia onko liečba

hracka123
9. jan 2020

@midori123 ahoj zajtra ideš čo?tak držím palce

hracka123
9. jan 2020

@hutch17 ahoj vlásky ešte držia?

helga9
9. jan 2020

@hracka123 zatiaľ koža OK. Kedy si asi zbadala to začervenanie po koľkej asi? Zajtra budem mať tretinu za sebou. Idem aj na kontrolu k dr a krv mi zoberú.

helga9
9. jan 2020

@onkomama ahoj ako sa ti vodí? Bola si aj u dr?

jarmila40
9. jan 2020

@hracka123 ahojky, zdravím aj ostatné dievčatá..nestíham moc čítať to tu 🙂
Bola som s malým na krcnom, so sebou u ženskej, aby mi vypísala žiadanku na sono, tak zajtra idem na sono prsníkov

katka14
9. jan 2020

@hracka123 ahoj. Ano dik za opytanie. Zatial ano aj ked som riadne unavena. Ale mladsiu dcerku mam u babky s dedkom a starsia je uz dost samostatna. Toto kolo asi uz dam v pohode. Uvidim ako dam 2.davku. 21.1.idem na Pic a 2.davku chemo tak uvidim ci aj potom budem vladat pracovat. Akurat sme to v praci rozoberali v praci ci to tsm sama tu uzavierku alebo oslovime nejaku zastupkynu. Sama neviem ...

katka14
9. jan 2020

@jarmila40 tak držim palec nech sono dobre dopadne

jarmila40
9. jan 2020

@katka14 ďakujem moc, urobil sa mi po operácii hematóm, už mi to aj zažíva čistili ale mam ho zas ☹
Drzim ti palce, aby si chemo zvládala čo najlepšie 😘

hracka123
9. jan 2020

@helga9 no to tak pri tých posledných asi pri 20oziari sa mi začala červenať koza teraz sa pomalí supe mala by tiež chodiť teraz jedna pani s Tlmače ona so mnou bola na operácii tiež chodí okolo obeda

hracka123
Autor odpoveď zmazal
hracka123
9. jan 2020

@katka14 idú ty robiť picc?

katka14
9. jan 2020

@jarmila40 dakujem pekne. Momentalne som akurat ze riadne zapečena. Po tyxdni som až bola na veĺkej a masaker. Co s tym? Pohli ma asi ovsene vlozky v brokol.plackach. brucho boli jak šlak

katka14
9. jan 2020

@hracka123 ano lebo mam slabe žily na chemošku. Prvu dali normalne ale dalsia uz pojde cez ten PIC. ani neviem uplne presne ake to bude. Ci to nezavadza. Mala ste to tu niekto Pic?

hutch17
9. jan 2020

@hracka123 zatiaľ držia, čakám že cez víkend pôjdu dolu

hracka123
9. jan 2020

@katka14 áno mala Janka Stráža nedávno jej ho vyberali a na zápchu skús teplú vodu alebo slivky

hracka123
9. jan 2020

@zuzap33 ahoj moja ako v práci dá sa?

jarmila40
9. jan 2020

@katka14 skus aj postuhane jablko, ale nechaj si odstáť, aby zhnedlo..a vyskúšaj piť zelený jačmeň

zuzap33
9. jan 2020

@hracka123 ahoj, v práci v pohode, len zajtra musím povinne na školenie len 100km autobusom tam, nechce sa mi a návrat až večer. V sobotu idem na magneticku s pečeňou, uvidím ako mts, ci ustupujú alebo čo sa deje

zuzap33
9. jan 2020

@katka14 zvládneš to, ja ich mám urobiť sedem

helga9
9. jan 2020

@hracka123 stretávam sa s pani z Topoľčian a s jedným starším pánom

midori123
9. jan 2020

@hracka123 ahoj, dakujem ze si na mna netabudla 🙂
Ano, idem zajtra rano. Dnes mi odtial volali, ze ci ten termin na zajtra plati. Hned mi prizvukovala ze mam prist nalacno, mozem pit iba cistu vodu. A jedlo si mam vziat so sebou.
No tak som zvedava

alica_tn
9. jan 2020

@jarmila40 zelený jačmeň v žiadnom prípade NIE. Ten je pre onko pacientov tabu.....

zuzap33
9. jan 2020

@alica_tn to som ja napríklad nevedela. Vďaka za upozornenie. Neuzivam to, ale čítala som že je proti rakovine. Obsahuje niečo rastové?