Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
@alica_tn už som tu pisala,že moja susedka počas chemo na onko jedlá hodne jadierka z marhúľ a teraz v remisii je na Moringe,tak asi pomohli a neuškodilo.Ja beriem v tabletkovej, sem-tam hodím nejaké jadierka do úst,len čo pôjdem k mojej obvodnej tak sa povypytujem ona vždy ak mohla tak pomohla
@inka jadrá divoké marhule obsahujú podstatne viac amigdalínu, ako šlachetné (naše) marhule. Okrem toho obsahuje aj látky, ktoré napomáhajú vstrebávaniu amigdalínu.
@jarmila40 cvikla: robím si čerstvé šťavy, ale aj šaláty a polievku
Čo sa týka Bukovského, vôbec si ho nestaviam na nejaký piedestál. Ale niektoré jeho názory sa mi páčia a súhlasím s nimi. Je každého voľba, čím sa bude riadiť.... ja už som sa rozhodla a prispôsobila som tomu celú aktívnu liečbu... A B17 sa doporučuje aj syntetická, sú o tom štúdie a dokonca existuje aj klinika, kde tým liečia. Je veľa materiálov, žiaľ, väčšina je v angličtine...
@jarmila40 ja cviklou staviť kupujem v DM drogérii,nechce sa mi čistiť odšťavovač.
Tak som si prečítala čo písal Docent Kubatka o výskume chlorely a zelenom jačmeni,tak vraj áno,že pozitívne na nádory mliečnej žľazy.
To je Prof. Z Martinskej nemocnice,teda by ho mohla poznať neter, ktorá robí ako radioogicka,tak pozistujem ak sa bude dať čo a ako

@jarmila40 s chlorelou by som bola opatrná,ale zelený jačmeň prečo by nemohol to mi nieje jasne,ale na to sa opýtam mojej obvodnej lekárke,mimochodom onko pacientka a tá by mala tejto problematike predsa len vedieť a poradiť