icon

Chemoterapia po mastektómii prsníka

paj333
6. dec 2016

Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim

inka
9. jan 2020

@jarmila40 s chlorelou by som bola opatrná,ale zelený jačmeň prečo by nemohol to mi nieje jasne,ale na to sa opýtam mojej obvodnej lekárke,mimochodom onko pacientka a tá by mala tejto problematike predsa len vedieť a poradiť

inka
9. jan 2020

@alica_tn koľko denne,máš v tabletkovej forme?

jarmila40
9. jan 2020

@alica_tn tak áno, cvikla veru nie.. Ale ostatná zelenina.. Kaleráb, kapusta, všetko ostatne
Och, bože, čomu má človek verit

zuzap33
9. jan 2020

@inka mne praveze o b17 sa na onko vyjadrili velmi hanlivo, ze nie

alica_tn
9. jan 2020

@zuzap33 mne B17 odporučil onkológ. Do tej doby som to ani nepoznala....

@inka Nie, v prírodnej firme. Zohnala som si jadrá z divokej marhule. A jedla som ich veľa...
A koncom roka si chcem kúpiť injekcie a dám si to pichať.

inka
9. jan 2020

@alica_tn už som tu pisala,že moja susedka počas chemo na onko jedlá hodne jadierka z marhúľ a teraz v remisii je na Moringe,tak asi pomohli a neuškodilo.Ja beriem v tabletkovej, sem-tam hodím nejaké jadierka do úst,len čo pôjdem k mojej obvodnej tak sa povypytujem ona vždy ak mohla tak pomohla

inka
9. jan 2020

@alica_tn aký je rozdiel medzi jadra z divokej marhule a z našich marhúľ?

jarmila40
9. jan 2020

@alica_tn a Bukovský je vedec, či podľa čoho on káže? 🙂
A vraj B12 je pri rakovine dôležitá..ale nie syntetická
@alica_tn @inka profesor kubatka robil výskum priamo na rakovinu prsníka, skúste kuknut

jarmila40
9. jan 2020

@inka spytaj sa, aj na chlorellu..ta je tiež dôležitá a veľmi prospešná, prečo sa jej bojíš?

jarmila40
9. jan 2020

@alica_tn vhodná nie je jedine syntetická, umela ;)

jarmila40
9. jan 2020

@inka B17 obsahujú všetky jadierka..aj jablkové 🙂

jarmila40
9. jan 2020

@zuzap33 ved áno, vacsinou každý mudruje, koho sa to netýka ☹
Áno, B12 je zakázaná pre nás synteticka! To znamená, že mäso, vajíčka, zeneninu ja všetko, čo ju obsahuje est môžeme..

jarmila40
9. jan 2020

@inka no a B17 je aj v zelenacoch s kopu ďalšími potrebnými prvkami a vítaminani..viem o dvoch ženách, čo sa vyliečili len zelenacmi.. Odmietli chemo aj oziare

jarmila40
9. jan 2020

@alica_tn ja ta chápem, rozumiem..ale skúsila si aj porozmýšľať, že prečo asi ti to neodporucali? Majú na to iste svoje dôvody, tak preto..a napr Bukovský je pre teba jednoznačný? Tým, že nemá nic vedecky?

jarmila40
9. jan 2020

@inka nooo vidíš.. Ano, mala rakovinu.. Aj kopu iných žien sa nimi liečilio 🙂

jarmila40
9. jan 2020

@alica_tn @inka cviklu si odstavujete alebo kupujete aj tie 100% džúsy?

helga9
10. jan 2020

@inka nemala rakovinu

hracka123
10. jan 2020

@helga9 ahoj tvoj názor na toto hore popísané jačmeň a chlorella čo vlastne treba užívať?

alica_tn
10. jan 2020

@inka jadrá divoké marhule obsahujú podstatne viac amigdalínu, ako šlachetné (naše) marhule. Okrem toho obsahuje aj látky, ktoré napomáhajú vstrebávaniu amigdalínu.

@jarmila40 cvikla: robím si čerstvé šťavy, ale aj šaláty a polievku
Čo sa týka Bukovského, vôbec si ho nestaviam na nejaký piedestál. Ale niektoré jeho názory sa mi páčia a súhlasím s nimi. Je každého voľba, čím sa bude riadiť.... ja už som sa rozhodla a prispôsobila som tomu celú aktívnu liečbu... A B17 sa doporučuje aj syntetická, sú o tom štúdie a dokonca existuje aj klinika, kde tým liečia. Je veľa materiálov, žiaľ, väčšina je v angličtine...

inka
10. jan 2020

@jarmila40 ja cviklou staviť kupujem v DM drogérii,nechce sa mi čistiť odšťavovač.
Tak som si prečítala čo písal Docent Kubatka o výskume chlorely a zelenom jačmeni,tak vraj áno,že pozitívne na nádory mliečnej žľazy.
To je Prof. Z Martinskej nemocnice,teda by ho mohla poznať neter, ktorá robí ako radioogicka,tak pozistujem ak sa bude dať čo a ako

inka
10. jan 2020

@alica_tn objednavas jadierka,alebo kupuješ v zdravej výžive,tam som ich videla pod názvom horké jadierka... sú to tie?

inka
10. jan 2020

@alica_tn ja si myslím,že na tú našu sviňu v tele treba útočiť viacerými doplnkami,čím viac tým silnejší efekt.
A čo hovoríš na Graviolu?

jarmila40
10. jan 2020

@alica_tn ďakujem 🙂 och mne cvikla nechuti, musím sa premôcť nejako
od bukovskeho som čítala tiež toho viac, aj sa mi niečo paci.. A mala som na mysli synteticku B12 nie B17

inka
10. jan 2020

@jarmila40 však si ju ried buď vodou,alebo jablcnou prípadne mrkvový šťavou

hracka123
10. jan 2020

@nori21 ahoj ako si dopadla budú oziare?

hracka123
10. jan 2020

@mata9522 ahoj a ty ako chodíš už na oziare?

nori21
10. jan 2020

@hracka123 Ahoj,budú v pondelok tam idem zas vtedy mi povedia koĺko a kedy,lebo nebol tam ten lekár.Kvôli resekčným okrajom treba,ináč by nebolo treba.

hracka123
10. jan 2020

@midori123 ahoj moja ako si dopadla dnes?

lula94
10. jan 2020

@hracka123 to som len napísala čo som sa dozvedela. Nič viac.

jarmila40
10. jan 2020

@inka ano, davam si do nej jablkovu stavu, je to chutnejsie