Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
Teraz v januári budem mať 39 a pichajú reseligo myslím to je to isté ako zoladex a súčasťou horm.liečby bude asi tamoxifen ale až po ožiaroch.Ináč to reseligo do brucha je bolestivé aj keď mám trochu tuku.
@hracka123 mne to povedalo viacej dr takže myslím že nie. Dokonca dr. Bella povedal že chudym sa to vôbec nemá dávať lebo to spôsobuje problémy že s aplikaciou tých injekcií je to nedomyslene sú to fakt hrubé ihly on povedal že jak pre kone. No ja fakt nemám tuku neviem kde by mi to dali
@hracka123 nie moja, mne menzes uz po 6 chemo neprisiel ,uz som v menopauze, v 39 r ☹ aj navaly mavam
@jankastraza či tie návaly sú strašné aj u mňa vždy večer aj voľačo beriete na tie návaly?
@nori21 ved toto ani si to predstavit neviem a nie este zrealizovat.. ved ako chcu pichnut konsku davku do koze? vies ako? ja mam rebra a kozu, a len tie svaly na bruchu kocky vsetko..a menzes uz nemavam,tak nerozumiem,preco mi chce dat Zoladex ked som v menopauze
@hracka123 niektore zeny na to beru nieco tu v Uk,ale ja to neriesim,dost budu pchat kadeco ine tak si myslim je lepsie si na to radsej zvyknut a vydrzat
@helga9 teraz som sa docitala,ze existuje nejaka uplna novinka ,injekcia Prostap3 , - omnoho mensia miesto Zoladexu,kt je podavana kazde 3mesiace miesto mesacne Zol.len sa bezne podava v Skotsku,tak si ju skusim vyziadat ,ak uz ju mame tu v Uk, predpokladam,ze na Svk este nebude asi 😢 a nejaka baba pisala v diskusiach co chodim na fb uk stranku ze ma Zoladex implant,tak som jej pisala,ci fakt existuje implant al sa pomylila a myslela injekciu..
@jankastraza no keby také dačo bolo to by bolo super treba pátrať ďalej ja som sa tým nezaoberala keď mi povedal že budem mať tamoxifen ale aj tak ja chcem vajecniky von
@helga9 ano ano,viem, mne povedala,ze mi chce dat kym mi nevyberu vajecniky.. zajtra idem na genetiku dohodnut termin op vajecnikov,lebo mi idu oficialne akoze vysvetlit co a ako,list mi uz poslali,ze som brca2,onko mi potvrdila ze vyberu laparoskopiou,tak som zvedava ako rychlo po radioterapii ma uz mozu zas operovat..
Posielam Vám jeden link. Nakoľko veľmi verím liečbe s pomocou chilli. Žiaľ lekári ju ešte neuznali oficiálne za liecivo. https://magazin.pluska.sk/zdravie/cili-dokonaly...
@lula94 dakujeme,prestudujem 👍❤
@jankastraza kukaj že je to dokonca aj pre muziv
@helga9 ano ano, pouziva sa aj pre muzov s rak prostaty..
@jankastraza no cca keď 23.1. Máš opku tak aspoň tu na Sk rádio ma byt že do 6 mesiacov mne dr povedal aj 9 a rádio ti môžu dať keď sa zahoja jazvy to môže tak mesiac no je to ako u koho tak povedzme to je koniec februára oziare zrejme tých 25 to je cca polovica apríla tak odhadom asi v máji by mohla byť opka nie? No som zvedavá čo ti zajtra povedia
@helga9 ano,mne onko povedala,lebo na nu tlacim,kedy ma uz pusti do roboty...ze opka, potom regeneracia mam ratat aj 5az 7 tyzdnov,potom radio a ze mozno v maji ma pusti do roboty,no ale ak v maji opka tak zase potom regener.sa minim 3tt ved ja uz pomaly placem za robotou a kolegami,zle znasam nebyt tam uz od augusta 😂
@jankastraza len vydržať nič iné nám neostáva
Vďaka chilli zmyznu cysty, čo viem zo skúsenosti v rodine.
@mata9522 vidis Matka a ja menzes nemam a onko to nezaujima aj tak mi ich chce nasadit,ano veru veru este potom 10r hormony nas cakaju no radost si to predstavit,ja praveze do roboty chcem lebo je mi tam dobre,ja si v robote mozem robit co chcem a ked sa mi nebude chciet robit nic nechaju ma 😂sme vyborny team,ja som v robote preslavena ze mam vrtulu v zadku a robim za 3 nuz ale teraz vsetci predpokladaju ze sa budem setrit 😭♥️dokonca ma manazeri chceli trosku viac podporit a platia mi normalne akoby som chodila do roboty plus odmeny,uz od augusta lebo nemocensku by som mala malo, zlati strasne
Alebo môže byť zaujimavy tento článok a jeho posledna kapitola. http://www.skp-casopis.sk/default/text/view?id=...
https://casprezeny.pluska.sk/zdrava-a-stihla/su... tento článok je skvelý. No žiaľ som neprišla na spôsob, ako by sa mohol kapsaicin pichať injekcne. I keď tomu veľmi verím. Veľmi pomáha aj na infekciu počas liečby. Mám vyskúšané keďže ich pestujeme a osoba ktorá má tiež túto pliagu nemala za celý čas infekcie ani chrípku aj keď okolo toho bolo mnoho .
@mata9522 no ty toho mas uz vela za sebou Matka,mne sa tu dobre naivne planuje ked mam za sebou Len chemo 😂pockaj po opke a radio tu budem skuvinat ze nevladzem do roboty,mam za sebou 4 Herceptiny a teda veru tiez ma kosti bolia,pocuj som rozmyslala,ja mavam bolesti tela ako svalovicu to bude z Herceptinu ze?

@jankastraza no ten zoladex nato neviem čo povedať