Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
A kto vie ako dnes na komisií na onko dopadla Jarmila, ešte nám nedala vedieť,tak snáď sa ešte ozve.
Tak uz som doma. Vsetky vysledky ok len crp 66 a biele krvinky jemne znizene. Takze mam ATB. Mam ist ale v stredu na 2.chemosku. myslite ze pojdem? Alebo mi to posunie? Musim tam zajtra zavolat
Volala som do BA vraj mam prist lebo iny termin nema. Tak sa idem liečit
Ako sa dnes máte dievčatá? Ja sedím a čakám na 6. chemo. Krv bola nastastie ok, aj keď pecenovky trochu cez, ale pri tej chémii sa ani nečudujem...
Už mi aj povedala, že ukončení chema mam pocitat 5 týždňov oziare, no musím tu nájsť tie vaše rady a odporúčania, lebo s kožou mam od malička problém, tak nech som vyzbrojená...
Pekný deň všetkým 😉

@helga9 takže tie bolestí čo som mala mohlo pôsobiť okrem hormónov aj nervového, nakoľko na ultrazvuku a mamografe, keď som sa pýtala,že mám bolesti,tak mi povedali,že je to blízko nervov,tak preto.
Inak si povedala, že starším nedajú chemo ,ale rádio a hormón.liecbu