Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
@hracka123 tak presne ja som tiež zo stredného Slovenska a tak som sa musela čo to naučiť.... holúbky tie som robila aj ja to mám rada,ale mácanku nie,ale však chcem vyskúšať,moja svokra ju nerobila,ale toľko chváli som o nej počula od kolegýň, že musím vyskúšať, áno idú tam huby,slaninka, taká hustá polievka,ale nikdy som to nejedla a čo keď mi to bude chutiť!?
Ahojte moje zlate dievcata, ❤️❤️❤️ dodatocne vam vsetkym z celeho srdca velmi pekne dakujem za blahozelania,moj najkrajsi darcek by veru bol,keby sme vsetky nemuseli toto vsetko podstupovat a byt veru zdrave!
Taktiez vidim ze k nam pribudli nove dievcence 😭💖💖💖💖
Mne prelozili opku oboj.mastektomiu pretoze mi chceli dat viac casu na rozmyslanie,no ale nakoniec som sa rozhodla nedat si implantaty,zostanem bez nich,cely zivot som bola tak ci tak plocha a nie som ochotna v ziadnom pripade riskovat vsetky rizika kt mi s impl.hrozia ...a plus by mi mohol dat Len uplne miniaturne kedze som chudunka tak som sa rozhodla ze naco to podstupovat ked by ich aj tak nebolo vidno dalsie lentilky pod kobercom a umele ble nie dakujem,keby viem ze mam moznost pekne,vacsie tak by som porozmyslala..
Dnes som bola na genetike, vyšetrujú 38 genovych mutácií a výsledky budú o 3 až 6 mesiacov
@jankastraza myslím si,že si sa rozhodla správne,ani ja nechcem rekonštrukciu,lekar krúti hlavou,že prečo nie, ani ja nemám veĺké a s epitézou je celkom dobre,teraz riešim že si zakúpim epitézu do plaviek.
@hutch17 ahoj 3 az 6 mesiacov preboha tak dlho?
@nori21 dakujem ze zdielas podobny nazor,mne sestricka vravela ze v utorok bud tyzden kedy mam mastektomiu pride za mnou po opke a vysvetli mi vsetko o epitezach,vraj mi spravia na mieru a vsetko zdarma zlata bola slubila mi ze to bude v plavkach vyzerat totalne realne neviem si to zatial predstavit 😅
@jankastraza podla mna veeeeelmi rozumne rozhodnutie 👍
@jankastraza tak Jani a ja sa už pripravovala na to,že mi podas informácie ,keď budeš po opke.lebo tak to vyzerá,že budem musieť aj ja dať preč prsia,ale s vložením implantátov.Ja nechcem byť bez.A ty si sa nakoniec rozhodla inak.
V utorok smer BA
@sabova3 ahoj Janka, kvoli brca je ti potrebne preventivne,ze? Dobre rozhodnutie! ja si idem dat vajecniky von co najskor..cakam,kedy mi naplanuju opku po tejto.. no pre mna je prirodzenejsie taketo rozhodnutie vzhladom k tomu,ze som bola plocha cely zivot,tak mi to az tak nevadi,skor by mi vadilo zit s moznymi komplikaciami... pisala som s Helgou a ona mi vravela,ze na Slovensku sa robi nieco,co tu v Anglicku nie.. vraj tam robia implantaty aj po radioterapii, mne spravia len pred radioterapiou,vysvetlili mi,ze vedia ako bezpecne ozarovat-neznici to implantat-lebo to bola moja 1reakcia ze to urcite znici... a po radio je pokozka natolko znicena vraj nemozu dat impl.lebo vysledok by bol neuspech kvoli pokozke..som prekvapena ze sa to na Svk robi a riskuje sa tak..ale to je moj osobny nazor,mozno dievcata budu mat iny nazor a janka uz vies kedy asi pojdes na op? a budes mat samozrejme bilat.mastektomiu?

@midori123 tiež mi je to ľúto,no keď sa to začne kaziť tak poriadne azda ťa to nepoloží