icon

Chemoterapia po mastektómii prsníka

paj333
6. dec 2016

Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim

katka14
9. feb 2020

@nori21 13.12.2019

jarmila40
9. feb 2020

@alica_tn a na co všetko prosím ťa koloidné používaš? 🙂

jarmila40
9. feb 2020

@ira25 áno, budem mať ožiare ale ešte neviem, čo sa toho týka nič.. A 5r hormón.liečbu mi povedala onko dr.

jarmila40
9. feb 2020

@matazmena nemáš doma inhalator? Ak áno, inhaluj aspoň 3x denne Vincentku..ak nemáš, pomôžu ti preplachý nosa..plus vit B, C, D a zinok 🙂

hracka123
9. feb 2020

@zuzap33 ahoj moja čo robíš?

ira25
9. feb 2020

@jarmila40 tak rovnaká liečba a predsa inaký postup...

zuzap33
9. feb 2020

@hracka123 ahoj, no včera som doma nariadila veľké pratanie a večer ešte piekla jablkové štrúdľe a pred chvíľou odišla moja krsna bola tu aj na obed. Teraz už len gauč

jankastraza
9. feb 2020

@zuzap33 ahoj dlho som tu nebola, ako dopadol pet scan ? ci ake vysetrenie si to mala? co teraz dalej?

matazmena
9. feb 2020

@sabova3 no môj je piatak, tak chápem, že prechod na druhý stupeň a tak, ale keby on aspoň trošku chcel, úplne o inom by to bolo... Je myslím dosť šikovný, len hrozne lenivý a pohodlný... Pri prechode zo škôlky do školy sme riešili aj poruchu pozornosti, ale to dúfam ustupuje, už sa vie sústrediť (keď chce), len ta impulzivita mu ostala.... Projekty tiež poväčšine robím ja... Len od neho vyžadujem, nech si aspoň niečo pripraví, no bez úspechu... Ešte ma čaká výzva, čitateľský denník 😝
No dúfam, že sa to bude zlepšovať, tiež sme mu to už viackrát vysvetľovali, že ja skratka toľko nevládzem, no on ma svoju hlavu 😂

@jankastraza no ja mam aj dcéru, je druhácka na súkromnej anglickej škole a to je o niečom inom... Úlohy síce majú, ale je to väčšinou len to, čo nestihli dorobiť na hodine, a urobia si to poobede v škole. Na doma máme väčšinou len čítanie a víkendové 2 diktáty zo slovenčiny a 10 slovíčok na anglický spelling. Takže prístup iný, ale je pravda aj to, že je to dievča, tak ma celkovo iný prístup k tomu učeniu ako chalan.
Ja sa dozviem až keď opakujeme na štvrťročné testy, že čo sa vlastne učili 😂

matazmena
9. feb 2020

@jarmila40 keď ja blbá som si až včera spomenula, že máme inhalator... Ale keď ja to nemusím 😂 ale asi ho fakt vytiahnem, ďakujem 🙂

jankastraza
9. feb 2020

@matazmena parada 😍 a co si pisala Janke Sabovej o tvojom synovi,to akoby si o tom mojom pisala 😅😅🙈

zuzap33
9. feb 2020

@jankastraza ahoj, pet dopadlo dobre. Metastazy sa nepotvrdili. Idem na opku

jankastraza
9. feb 2020

@zuzap33 boze to je vynikajuca fantasticka najkrajsia sprava Zuziiii ani nevies ako si ma potesila,prepac zniem sebecky 😂😍😍💃❤👏kedy ides na opku a aku? ja som mala tu dvoj mastektomiu ufff ale hojim sa pekne

zuzap33
9. feb 2020

@jankastraza ešte neviem kedy, ale chcem ísť čím skôr. Musím sa dohodnúť s lekárkou čo a kedy, v pondelok mám mať správu z onko a hneď začnem konať. Je síce čas daňových priznaní, ale na to kašlem, môj život je na prvom mieste. Ako zvládaš stav po opke? Nemyslím len fyzicky, ale aj psychicky. Ja mám dosť veľké prsia, tak uvidím. Netúžim veľmi po mastektomii, dúfam že len kvadrant, no ale ako sa už vyjadria tak urobím.

sabova3
9. feb 2020

Tak toto som vytvorila z nudy.

jarmila40
9. feb 2020

@matazmena no určite ho vytiahni.. prekonaj sa 😀

ira25
9. feb 2020

@helga9 Helka ,ty berieš Penoxal a tak sa ťa chcem opýtať, že kde kupuješ,alebo objednavas a tiež čo myslíš je vhodný aj pri autoimunitnom ochorení štítnej žľazy nakoľko Penoxal pomáha zvyšovať imunitu.
Ak vieš v tomto poradiť budem rada,mech zbytočne nekupujeme.

cejuska
9. feb 2020

ahojte. pridavam sa k vam..tiez do klubu 40, vychod

cejuska
9. feb 2020

@bubo780 si hospitalizivana kvoli chemo? som myslela ze na chemo sa len dochadza... kedy si mala operaciu?

helga9
9. feb 2020

@ira25 áno beriem penoxal. Pri chemo som brala 2 krát denne teraz raz denne. Kupujem zo stránky penoxal original 150 eur stoji balenie zo 120 tabletami. Na tejto stránke je aj poradňa skús napísať. Ja myslim ze sa môže nezachytila som žeby tam niečo vadilo na stitnu zlazu.

helga9
9. feb 2020

@cejuska ahoj vitaj medzi nami

cejuska
9. feb 2020

@midori123 my sme sa aj stretli/nestretli... operovali ma 28/1 a prepustali 1/2... takze boli sme v rovnakom case na tom istom mieste

lula94
9. feb 2020

@matazmena o pani o ktorej píšem pomohol glg domácej, luhovanej s feferonkou. Obliect niečo hrubé a zaľahnúť do rána do postele. Za 1 deň úplne bez znakov upchateho nosa a iných vecí. Ale musí byť skutočne veľmi štipľavá. Typ Scorpion reaper. Vrelo odporúčam. Za celý čas nebola chorá aj napriek tomu, že okolo bolo veľa rizika.

ira25
9. feb 2020

@helga9 dík, vyhľadám poradňu,viem,že je to drahé a preto investovať nechcem, keďže ja mám autoimunitné a zvyšovať imunitu ....tak radšej sa opýtam, nakoľko vidím aku ty máš energiu popri všetkom čo už si si musela prejsť,tak by som aj ja ho kúpila.
Takže ešte máš dvakrát ožiare a finito....

ira25
9. feb 2020

@cejuska ahoj,aj ja ťa tu vítam , tiež som tu krátko.
Akú opku si mala? Už vieš akú liečbu budeš mať?

ira25
9. feb 2020

@lula94 aj nás sa to praktizoval o pri nachladnutí,ale teraz sme prešli na židovský elixír... polievku

kika_32
9. feb 2020

@cejuska ahoj, vitaj, ja som tu tiez kratko. Zatial chodim na chemo (este 3 mam pred sebou), a potom este kontrolne mri prsnikov a potom uz dufam operacia cím skor 🤷‍♀️ Ty uz si po operácii?? Celkova mastektomia alebo iba kvadrant??

cejuska
9. feb 2020

@kika_32 celkova.. mala som 3 loziska a asi som trochu kludnejsia ze tak... ako povedala dr: svoju sluzbu uz splnili.. na okrasu mozu byt neskor ine.. zajtra budem vediet co dalej

helga9
9. feb 2020

@ira25 jooj pondelok utorok a dovi dopo oziare. Niekto si bude myslieť že som pipi ale zlatá chemo oproti oziarom. Ja som si po chemo 2 hodinky zdriemla vyspať dithiaden a to bolo všetko ale tieto oziare otras každý deň a sviatky a servis no na nervy a kremovat pudrovat všetko od tej farby spinave. No už bude po tom. Teším sa keď si už konečne budem môcť napustit plnu vaňu.

ira25
9. feb 2020

@helga9 ty končíš ,ja začnem a blíži sa jar,tak na opaľovanie zrejme musím zabudnúť a tak na dovolenku pri vode, bazéne musím zabudnúť
Tak už od teba viem ako sa starať pri oziaroch aj dúfam,že rovnako to zvládnem s tou pokožkou.Tak prajem ti nech sa stroj nepokazí práve tieto posledné dni....ale dala si to👍