Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
Chcem sa opýtať, keď ste Pn ako máte vychádzky pri našej diagnóze?
Dievčatá neexistujú neobmedzené vychádzky
Dievacata,tak ja ked som zacala PN a zacalo mi hned aj chemo,no a mala som vychadzky 8-10hod. a 15-17hod.a vravela som mojej dr,ze v tom case je bud chladno pre mna,alebo mi bolo zle,tak mi do Pn listka a aj sebe do Pc napisala neobmedzene vychadzky a nemala som kontrolu ani raz,a v marci to uz bude rok.
Skúste si zavolať na sociálku amazonky toto riešili si proste pn a je jedno načo si pn a konec
Pn: prvý týždeň musia byť stanovené vychádzky. Dajú sa zlúčiť dva bloky dokopy, takže vznikne 4- hodinové okno na potulky. K lekárovi, samozrejme, môžete ísť kedykoľvek.
Po týždni vám lekár môže vystaviť vychádzky bez obmedzenia. Majú na ne nárok onko pacienti a psychiatrické diagnózy.
@alica_tn však toto odobratý kvadrant/ tak mám napísané/ a je fakt väčší oproti druhému.Jazva 5 cm .Zrejme zajdem na gynekológiu nech mi to vysvetlí.Ja som sa pýtala pred opkou ako riešiť to odobratie nádoru a on to nevadí ono sa to zrovna,nakoľko si tam vytvorí tukové a či akési väzivo...tak zbytočne bola moja starosť ako čo vložím do podprdy na miesto chybajuceho miesta,ja čakám že sa to ešte upraví, však za chvilu mám ožiare či je to ok.
Inak dik za pochvalu za kraslice aj ostatnym dievčatám čo mi dali palec hore,no umelecké dielo to nie je ale .... Keď ma to chytí tak aj 60 kusov urobím a čo s tým, musím rozdať a urobím niekomu radosť
Diky za všetky info
@zuzap33 Zuzka, normálne si pýtaj, sama od seba ti to možno nukat nebude..ja som hneď povedala, že či by mi mohla dat neobmedzené, veď že človek bude chodiť po vyšetreniach, ožiaroch, s deťmi treba, aj na prechádzku atď, atď, ak ti nebude chcieť dat, tak pn rieš s odborníkom, napr gynda

@alica_tn a si doma na PN, či pracuješ? Ja nemám problém prísť 🤔😀