Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
Dievčatá a jete všetko? Aj "zakázané" vyprážané, cukry ....atď.
@larike ja vyprážané nie a jem len kuracie domáce mäso a ryby. Cukor skoro vôbec take ako keksik kolac vôbec cukry mam z ovocia a vlastne sacharidy sú vsade zemiaky ryža chlieb atd. Chlieb len domáci ražný . Skoro každý den mam stavu z cvikli trosku mrkvu zeler a jablko a každý den jem čučoriedky beriem to tak s rezervou ale ze to je najlepšie ovocie v boji s rakovinou. Ja som aj čítala nejake stránky ohľadom stravy to bola katastrofa na jednej stránke to bolo dovolené na druhej zakázané. A parenu brokolicu mam často.
Baby na jedenie si zvykajte, už to bude len horšie. Ja zožeriem všetko čo nezožerie mňa 😂😂😂
Som 6 deň po chemo, tak dúfam že za chvíľu budem mať aj ja väčšiu chuť do jedla.
@larike ja som na chemo chodila so 4 uzatvárateľnými nádobami s jedlom a ledva mi to na 5 hodín vystačilo kým mi to tieklo, napichli ma a ja som len jedla a jedla, sestričky si ma chodili fotiť.......čudujem sa že som zatiaľ pribrala len cca 5 kg, lebo mám pocit že nerobím nič iné len jem :D :D No a teraz tamoxifen + zoladex = žranie (to sa už jedením ani nedá nazvať) :D :D
Ja som po chemo pribrala 8 kíl. Tiež som zrala všetko doradu
Ženy to si určite robíte len srandu.

Ja zatiaľ pribrala 4 kg.
@helga9 iba ma v ten deň bolela hlava, inak dobre. Predpísal mi injekciu Neulasta a keď mi ju na druhý deň manžel pochol tak nasledujúci deň ma boleli všetky kosti. Ja som mala mať tretiu chemo pred Veľkou nocou, ale ukecala som ho o týždeň neskôr.
@daniela1616 ja by som mala mat druhu v utorok ak budem mat dobre výsledky krvi v piatok. Dúfam ze ju znesiem tak dobre ako prvú.
Kamoška pribrala 12 kíl, ale ona dostávala aj prednison
@helga9 určite áno, budeš ok. Držím palce 😉
@daniela1616 po tej injekcii ako dlho ta boleli kosti?
@daniela1616 ahoj, hneď po prvej inj. si mala bolesti? aj ja mám Neulastu inj. som dostala v piatok, ale nič ma z nej nebolí, ale podľa Dr. by malo.
@larike ja som mala len jednu a na druhý deň riadne bolesti kostí, ako pri chrípke . Bolesť trvala cca 24h.

@hyta ďakujem za dobrú správu. Popri liečbe pracujem,ale začínam byť unavená, tak rozmýšľam nad PN.