Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
Na opku ma berú ako prvú o siedmej
Dievčatá aj u vás sneží tu je už krásne bielo,ale zle sa chodí ,neviem čo variť na obed dajte typ na niečo zdravé...
Čaute baby včera a dnes som absolvovala kontrolné vyšetrenia po liecbe a po roku som od môjho onko počula vytúženú vetu: STE ZDRAVÁ

@ira25 ano, musia byt oziare,aj ked uz prsnik zobrali,musia oziarit hrudnu stenu,bolo o tom rozhodnute uz od zaciatku,dali mi vsetko,co existuje,aby sa uistili,ze zabiju vsetko...taktiez mam rok dokopy od chema biologicku liecbu,co su infuzie kazde 3 tyzdne herceptin,Perjeta,kedze som mala her2 +
@kika_32 jupiii, sikulka, tesime sa s tebou!!! ❤
@nori21 super, aj sa tesis do prace? pripomen mi,aku mas pracu? ja uz sa neviem dockat.. ano aj ja budem ako baby radili,natierat,pudrovat,mamina mi doviezla puder s azulenom zo Svk 😍
@helga9 ❤❤❤🎉🎉🎉🎉🎉 musis pocut urcite ako kricim od radosti az k tebe na Svk ,jupiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii ❤
@helga9 uz ti aj nasadil hormonalnu?
@jankastraza joj moja zlatá čo ty už si vydržala,tak teba už nezlomí nič ty to rovnako dáš a budeš počuť ako Helka 'ste zdravá'.
No nik by ti neveril že máš vážnu chorobu,lebo na to podľa fotky nevyzeras.🍀❤️
@ira25 ❤❤❤ dakujem ti nasa zlata Inka,ale ty nevies,ja som sem este nestihla pochvalit sa,aj mne to dr potvrdil na Valentina, povedal mi,ze som cista,zdrava,len liecbu ako prevenciu dokoncit musim 👍😍
@jankastrazayak tak to bol najkrajší, najdrahší valentínsky darček....no moja a tak super skvelú správu ty tu nedáš?... tešíiiim sa s tebou ,tak už len nech už zdravíčko do 100-vky vydrží a aj kúsok ďalej,🥂🌷🍀❤️
@ira25 ano veru najsamkrajsi darcek Inka 🎉🎉🎉😍 ved som aj oslavovala niekolko dni vkuse preto som to sem aj zabudla napisat a len pokracovala v diskusii 😅 veru teraz uz len dufat,ze sa to nikdy nevrati,tak ako mne, helke, tebe a vsetkym nasim dievcatam ,ktore sa liecime 💃💃💃😘❤
@jankastraza učím v materskej škole
@jankastraza dakujem 😉☺️

@ira25 na aute