Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
toto su tie kapky :Známka CellAdam je názov pre systém, skladajúci sa z týchto prvkov test, prevencia, pomocná liečba. Produkty ( kvapky, čipky, injekcie, krémy) sú distribuované na Slovensko skupinou pre výskum rakoviny, sídliacou v Pilisborosjenő, v Maďarsku. Odborná skupina okolo Adama Kovácsa sa špecializuje na molekulárnu biológiu a investovala viac ako tridsať rokov výskumu prevencie a liečby rakoviny . CellAdam sa používa na prevenciu rakoviny a aj pri rôznych štádiách rakoviny. V súčasnosti je prostriedok a aj test CellAdam v štádiu snahy o akceptáciu v medicíne. Aj napriek tomu, že má len doplnkové postavenie je úspešne využívaný pacientmi medzi klasickou onkologickou liečbou a po jej skončení, na posilnenie imunity organizmu v boji s touto chorobou. CellAdam spĺňa dôležitú podmienku pri používaní pomocných prostriedkov na rakovinu, že ak nepomôže, tak nepoškodi
Zase pôjdem na chemo, ešte dva týždne na zotavenie a chemo. Dosť ma to dostalo
@zuzap33 ahoj ak po opke nájdu ešte nález automaticky dávajú chemo aspoň ja mám také info. No myslím že teraz ti dajú len bielu. Ak ti môžem poradiť daj si týždňový paklitaxel ten sa znáša veľmi dobre ja som fakt nevedela chodím na chemo akurát 2 hodinky som si zdriemla po chemo aby som vyspala dithiaden
Na onko som vyfasovala cd s cvičeniami po opke. Prečo som dokelu takezcd nedostala už predtým?
Ahojte, tak som dnes bola na prvom oziareni, som pokreslená na novych miestach 🙂 som nepochopila, načo kreslia pod ct raz a teraz pod tým strojom druhýkrát a inde. No nevadí, už mám dvojfarebne 🙂
Nejaké vysvetlenie k starostlivosti o pokožku som nedostala... Doma som len puder dala... Mam aj ten radiocare, len teraz zas neviem, kedy ho použiť 😂
Budem mat 21 ožiarov a neviem či protekcny, ale termín o 18.00 😉
Inak ma prekvapilo, že rúška mala asi len tretina pacientov...
@greguska ahoj radiocare som používala ja ráno Oziare som mavala o 11 hodine a krém o tej 9 som si dávala. Tak natri zhruba 2 hodiny pred. Po oziari ešte v kabinke som sa hneď napudrovala. Cez víkend som dávala len radiocare. Po ukončení oziarov som používala krém linola radio krém odporúčam vyborne hydratuje
@greguska po ako čase si išla na ožiare?Ja čakám a pokreslenie už nemám,tak znovu kreslia?
Mne na radioterapii hovorila,že natierať tým radiocare pred ožiarom cca 2hod pred ožiarom,ale že zbytočne kupovať drahý radiocare, že sú lacnejšie a o púdru nehovorila nič.
Že nemali rúško pacienti,no hej však nikde nie sú

@nori21 no nehovorila,že sú čarovné,ale, že s nimi prešla chemom a ožiarmi ako rajskou záhradou a mala najagresivnejsi nádor s postihnutými uzlinami-17 a nikdy nepotrebovala rastový hormón,krvinky neklesli,mala vždy ukážkovú laborku a markery jej hneď klesli.
Ja si ich nedokážem kupovať sú drahé a fľaštička na 3_4 dni a 11E je priveľa