Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
@ira25 ahoj Inka a dievcata, och to ma velmi velmi mrzi!!! mne uz dnes tiez volali z Oxfordskej nemocnice,ze rusia gynekologicku,co som mala mat na piatok kvoli opke vybratia vajecnikov a mala som zacat oziare tento tyzden,stale nikto nevola,takze urcite mi ich momentalne zrusia 😢 skoly mame este tento tyzden zatial otvorene...
@jankastraza Janka a už si pokreslena alebo len čakáš
No u nás sú najprísnejšie opatrenia než inde vo svete,ale mi onko pacienti by sme mali byť vyjmuti a liečba by mala prebiehať tak ako bolo plánované.No zastihla nás táto situácii v nehodnom čase a len nech to nebude
ako v Taliansku kde rozhodujú koho budú zachraňovať.Tak sa drž a nosis rúško?😷
@ira25 ano, moj brat ma informuje z talianska,strasne cosi... nie rusko som si objednala a dnes si idem usit,sem do Uk to pride tak za 2-3 tt to najhorsie ,co je teraz v It a Spanielsku..anglicky gouvernment chce,aby si ludia na virus vybudovali imunitu,preto to riesia ako to riesia... lebo sa v novembri virus moze vratit...takze ludom radia,ze kazdy sa moze individualne rozhodnut,ci sa da do karanteny,kazdy kto ma priznak kasel al horucku,bolave hrdlo musi zostat doma minim 7 dni,zamestnavatelia platia nemocensku od 1 dna,kto zostane doma..asi bud tyzden nam zatvoria skoly..ja ani neviem,ci mam byt sklamana,keby mi posunuli radio al si vydychnut,lebo to oslabi imunitu...
@jankastraza ja si myslím, že to u vás takto riešia, že tu nejde o zdravie,ale o ekonomiku
Stnovi sa roztrhli botasky, druhe mu male, nemam kde kupit. Je to normalne?
@ira25 to fakt!? 😱No neviem momentalne ci je to dobre alebo zle 😥 na jednej strane by som chcela mat operáciu uz za sebou ale na druhej strane sa aj bojim, ci sa prave tam v nemocnici nenakazim tym virusom, predsa aj operacia je zataz, teraz po chemo tiez mam imunitu znizenu... Neviem😥 mozno by bolo rozumnejsie operacie teraz odlozit, pravdaze iba tie ktore sa daju odlozit! Zatial mi nikto nevolal z Trnavy aby som nechodila, v stredu by som tam mala prist na dohodnutie presneho terminu operacie😔
@kika_32 vieš ja by som radšej na tvojom mieste tam zavolala, však táto situácia vznikla od včera...ani nám nevolali ja som radšej volala...ty máš už predoperačné urobené?,ak nie radšej si tam zavolaj.
Vieš ťažko povedať čo lepšie,ale zas ak nie opka,tak zasa chémia do tela..hm, držme si palce navzájom 🙏
No situácia je vážna už u nás v nemocnici je postavený biely stan a kto chce do areálu musí prejsť kontrolou , interné sťahujú a uvoľňujú na koronvirus,tak či budú ožiare je otázne,tak ako operácie
@ira25 zajtra tam zavolam ci mame vobec chodit do tej Trnavy 😔este predoperacne nemam, lebo este neviem presny termin operácie.. V Ba v NOU mi vedeli dat termin az na 4.maja, ale preto som isla do Trnavy lebo tam by mi vedeli dat skorsi termin, takze este som nezacala vybavovat predoperacne, lebo neviem ci pojdem na operáciu skor alebo az v maji 🤷♀️
pred tyzdnom som mala prvu chemo.. cervenu..par dni mam taky jazyk ako ked doberies antibiotika, akoby speceny.. som myslela ze sa to bude postupne zlepsovat ale ani nie.. rano ho mam povleceny a cez den akoby som zjedla mega vela ananasu alebo grepov taky ze ma stipe.. neviem ci to je z chemo alebo potom som brala doma este tri dni degan od zvracania.. nemali ste to? neviete co moze pomoct? nerada by som este nejaku infekciu chytila..
@cejuska ahoj ja som po chemo tiež mala podobné účinky a mne onkologička doporučila Florsalmin spray je to na prírodnej báze a pomohli mi
@anetkabagetka vdaka za tip.. isto skusim lebo je to neprijemne
Baby chodite tie co ste po chemo do prace? Ja hej. Som ekonomka. Neda sa mi to robit z domu. Nosim rusku. Bojim sa ...
@ira25 veru tak 😭, ze vraj som na zozname ktore potrebuju surne operáciu lebo som bez liecby 😥 ale este nevedia kedy ma budu vediet operovat. Ze vraj v tychto dnoch budu mat sedenie v NOU kde budu preberat pacientov objednanych na operáciu 🤷♀️urcite budu preberat, prehodnocovat poradie pacientiek😥 ze vraj mam cakat na telefonát, ze mi telefonicky oznamia kedy budem mat operáciu 🤷♀️toto je hrozne, to cakanie, viem ze toho maju dost ale predstava dalsej chemoterapie ma tiez nelaka, radsej by som chcela mat uz operáciu za sebou 😭 na ako operáciu más ist Ty ak sa mozem spytat? Lebo operáciu prsnika uz más za sebou, a cakas na oziare!? Ktovie ci aj tie oziare nebudu odkladat!? 😥
@kika_32 ahojky neboj sa, urobia vsetko pre to,aby ta operovali co najskor,su si vedomi,ze op potrebujes po chemo
tak mne konecne dneska volali z Oxfordu,tak budem mat oziare tam ,v sobotu idem rano na to znacenie,tetovanie bodiek a ct,vraj tam budem max hod a pol,vravela,ze radio a chemo musi pokracovat aj v takejto chvili pandemie.
Caute baby . Moc som Vám toho nenapisala za poslednú dobu akosik nebolo času no teraz budem mať času asi až až. Čakajú nás teraz krušné chvíle a hlavne tie čo ste ešte v liečbe ale pevne verím že to zvládnete a že Vám nebudú nič posúvať každá sa nevieme dočkať konca tej aktívnej liečby.

@ira25 ja neviem ale vsade je uz chaos, tak hadam Ti oziare daju!? Kedy by si mala zacat? Ja som tiez zvedava co bude s mojou operaciou, ci to tiez nebudu odkladat 😔