Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
@sabova3 Janka, uplne s tebou suhlasim, predstav si,ved vies ja som v Uk, tu katastrofa, zenam nechcu davat chemo, radioterapie samozrejme odkladaju,takze aj ja mozem cakat,ze mi asi zavolaju,ze 7.4. nepojdem, zienky ktore diagnostikovali a maju podstupit operaciu,tak im odkladaju opky, davaju im zatial tabletky ako tamoxifen, Letrozol a podobne,ja som taka vdacna,ze mam chemo a opku za sebou,asi by som uz skolabovala z tohoto vsetkeho..hrozne lutujem zienky,ktore len zacinaju s liecbou a takto im vsetko posuvaju a nevie sa dokedy
@jankastraza ahoj aj v Číne počas toho chaosu mali podávanie chemo prerušené na 2 mesiace
@jankastraza ja som tiež rada, že už opka za mnou. Tesne som to minula
@ira25 žltá, magistra mi povedala ze doteraz bol v zelenej teraz je žltý že nevie ci zmenili obal ale ze presne to iste zloženie ako zelený
@blondyblond pokiaľ sa môže nanášať pred ožiarom tak asi áno,ale prešla som všetky lekárne,ale nikde nemajú ani na objednávky
Ahojte dievčatá dnes je rok čo my povedali túto diagnózu🙏
@hracka123 ahoj Ericka no aaale si uz zdravaaa 💪🎉🎉🎉😁💗
@helga9 ahoj Helka ano? No samozrejme vedeli co robia..musime veru pockat a verit,ze to prejde co najrychlejsie,vies co mne co dali tu nahradnu injekciu miesto Zoladexu vies do zadku tak to je ina svina 😢boli ma cele telo kosti klby chrbat najviac uz urcite cista menopauza,cvicim ako mozem doma,chodim Von rychlu chodzu to mi pomaha,este zatial mame povolene 1 exercise denne vonku sami al cela rodina..
@zuzap33 Zuzka veru,mame fakt velke stastie,ze to najdolezitejsie mame za sebou vacsina z nas
@ira25 Inka ako si na tom s oziarmi? Kolko si ich uz stihla? Neprerusili ti? Nech nemusim hladat stracam sa chvilami v diskusii,tu mi pisala znama,ze ona mala mat 15 oziarov a kvoli virusu jej daju 5 silnych tak som zvedava ci aj mne to tak zmenia..
@jankastraza ahoj, mám za sebou päť,jeden deň bol stroj pokazený už som mohla mať šesť.Ty vieš koľko dostaneš?
Ja narozdiel od ostatných čov pohode znášali ožiare tak ja ich od začiatku zle znášam
@ira25 och Inka, to mi je velmi luto,ze oziare zle znasas,ako sa citis? co ta stipe z toho pokozka a ci celkovo sa citis z nich na prd? Citala som raz tu na uk stranke,ze jedna zienka tiez zle znasala a casom si na to zvyklo jej telo,tak neboj a bud silna,zvladnes to,som uprimne rada,ze nemusis podstupit chemosku ako my,ta je ina svinucha ved vieme..fuj
ja mam naplanovanych 15 oziarov,zacat mam 7.4.uz mam vytetovane bodky od min,tyzdna
@jankastraza no prsník má páli,som podráždena, unavená,hrdlo vysušené, boli hlava ,hnačky a je mi na zvracanie.Ruku mi tak vytočili, že problém mi ju zdvihnúť a nohu,už len vlečiem, nakoľko mám problém dvihnúť moju nohu pre bedrový kĺb, ktorý čaká na výmenu a tak mi ho úplne do...Li s tým vyloženým na stôl dennodenne...dole zídem v pohode ale hore do jazdeckého sedla nedokážem
@jankastraza tak aj ty budeš mať pamiatku na tú sviňu chorobu, keď máš tiež tetovacky...15 dáš v pohode,ale ja nemám istotu, či bude tych 16,ako hovorila na prvom sedení radiologicka,či pri prvom zameraní a ožiari nezmenili akoi hovorili pacientky....ja sa nepýtam,chcem.byt v kľude a dúfať,že budú 16.
Aká situácia ohľadom Koviku je i vás?
@ira25 ja som mala najprv planovanu operaciu. Vysledky z prvej biopsie len naznacovali prechod do invazivneho karcinomu. Potom som sa objednala radsej este na konzultaciu do KE do Mammarneho centra a tam mi urobili tu druhu biopsiu a medzitym sa mi zvacsila aj uzlina. Z mammarneho centra som dostala aj odporucenie na doktorku Benedikty
Ahojte, mala by som taku otazku brala niektora z Vas po operácii Wobenzym? Vraj to pomaha na hojenie ran?! Ja som sa zabudla v Ba v tom strese spytat ci by som to mohla uzivat!? Ked tam pojdem na prevaz tak sa spytam aj v Ba... Len ci nahodou s tym nemate aj Vy skusenosti!? Dakujem.

@jajka7677 ahoj vitaj medzi nami nechceným a v tejto skupine .Aký veľký nádor si mala?