Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
vyzeráte perfektne 👍👍👍
Ste pekné kočky, dúfam, že aj ja budem taká😉
Ahojte dievčatá, po dnešnom odbere všetko v poriadku, injekcia zabrala, tak ako mala krvinky sú eňoňuňo. Baby krásne ste. Mne ešte vlásky držia, ale už nie dlho.
Bude !!!
inak ja sa musim vyrozpravať....dneska som popoludnie prerevala až som od únavy zaspala. Mamina bola na kontrole, preväze, odstranili jej drenáž. A tam jej cudzia lekárka hovorí, že "Viete o tom že máte nález na krčku maternice?" Tak robili jej CTčko pred operáciou (5.3.19) a mesiac a pol jej nikto nebol schopny (alebo zabudol) povedať, že má ísť urýchlene na cytologiu a onkomarkery? Nerozumiem tomu. Mama mi tak plakala do telefonu (sklamana, naštvana...zranena, že čo všetko ešte sa na ňu ešte zosype), že som revala s ňou. Keď sa potvrdí nejaký zhubný nález, tak prisahám že podám sťažnosť na ich postup. Že jej to mesiac a pol nikto nepovedal. Už to mohla mať v rámci predoperačných vyšetrení dávno potvrdené alebo vyvrátené. Pritom teraz nám suseda (zdrav.sestra) povedala, že to preventívne mali riešiť hneď (výtery z krčka maternice) lebo tam je väčšinou prepojenie keď je karcinom prsníka....
@romiada ono je ťažké posúdiť, či je to nezodpovednosť, alebo ako nazvať take zlyhanie lekárov.... ja som isla na sono prsníkov s tým, že som vedela, že tam je nález (našla som si sama), a dr na sone mi povedala, že všetko mám čisté... kým som jej sama nepriblížila sondu na to miesto... a potom už začali lietať... do polhodiny som mala aj biopsia spravenu... nakoniec nádor nebol jeden, ale hneď tri a všetky veľké... tak mi vysvetlite, ako mi mohli povedať, že je všetko ok... sk by som odtiaľ odišla, spokojná, že sak sono ok... ako by to dopadlo? 🤔
Ja to isté.biopsia bola ok.ak by ma doktorka neposlala na operáciu,tak neviem dokedy by som tu bola.
Caute baby tak krvinky uz mam dobre ale chemo mi nedali az o tyzden ze mam este oddychovat keby mi teraz dali ze určite mi zas padnú dole. Co uz predlžuje sa to
@hyta dneska som bola ja u svojho gyndoša. Vravim mu čo s mamou, tak ma trochu ukludnil ze nemusi to byt nic važne. Že keď je karcinom prsnika tak skor su potom vaječniky nachylne na nador. Povedala som mu že mam teraz strach (kvoli dedičnosti) z rakoviny prsnika a že chcem chodiť každeho polroka. Pochopil ma a povedal mi že ak si to prajem tak mi vyhovie. Som vravela ze radsej kazdeho polroka a s tym ze si to zacvakam ako neskoro. Predsa len , mam dve male deti...

@helga9 pozri co som Ti nasla 😉