Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
Baby uz nic nenarobíme musíme tu fuchtlu nakopať do zadku uvidíte nam sa to podari
@ragulca ja dochadzam 45 km do NR. Mohla som ist do Bystrice ale takto to mam bližšie. Veď som tam 2 dni do týždňa teraz. Na opku asi tiež do NR pôjdem. Bol mi tu odporuceny jeden Dr len som zabudla meno a aj dobre referencie naňho sú. Uz viem Miškeje sa vola. On mi bol aj pri biopsii veľmi milý doktor.
@ragulca tebe vzali jeden prsník ?robili ti nejake vyšetrenia ze ci sa to nepresunie do druhého alebo niečo take. Ja som čítala ze tento môj typ teda lobulárny napáda väčšinou oba prsníky. Zatiaľ na druhom nic aj sa furt sledujem no keď beriem chemo tak šíriť by sa to nemalo aspoň dufam
@romiada Chápem ťa, určite by časté sono nezaškodilo. No čo sa týka mamografie, radšej čítaj a nechaj si to prejsť hlavou. V USA už týmto spôsobom nekontrolujú často, lebo vraj ak dáke i nezhubné nádory sú, tak toto vyšetrenie ich môže prebudiť k aktivite....čítala som to na nete a vravela mi to i známa, ktorá tam už dlho žije. Tak si radšej pozisťuj, aby si si ešte dáko neublížila.
Dakujem Vam. Dve fenky co este mam len chodia a hľadajú ju.
@hyta dík za info. napadlo mi to s tou mamografiou. No aspoň sono môžem poriešiť a vyšetrenie pohmatom (v rukach doktora) 😉 či zaplatim jemu alebo niekde za mamo (nejakej inej klinike, lebo oni mamograf nemaju) tak to je jedno. Vlastne bude to preňho lepší kšeft. A ja budem kľudna. Myslím, že keď je súkromník tak nebude mať s tým problem. Lóve sú lóve 😇
@helga9 to mi je ľúto. Krásny psík 😢 , taký dobráčisko vyzerá na tej foto. Nám keď umrel havko tak sme ho s otcom išli tiež pochovať cez pracovný deň a otec v robote dokonca zaklamal že ide na pohreb svojej tete. Tak toho havinka tiež miloval. Samozrejme že aj ja. To bol človek (chapaním ľudí myslím) v psej koži.
no a nech mi tu ešte nejaký doktor ide tvrdiť že obezita pridáva na riziku rakoviny...... hen, havko je toho dokazom...ani gram tuku na tele...a niekto tu bude používať kilá navyše ako argument na všetky choroby ....Prdlajs....trávia nás tu , aby sme podochli jak muchy v decembri.
@helga9 to mi je ľúto, taký pekný psík. Škoda ho.😥😪
@romiada Jasné, súkromník keď platíš bude len rád a prevencia,keďže je tá diagnóza v rodine, neuškodí. Čo sa týka hmotnosti....musia si lekári čosi vymyslieť. Ja som vždy bola štíhla,problémy s chrbticou, kĺbami a povedali mi, že štíhli ľudia trpia týmito problémami viac, než tí,čo majú dáke to kilečko na vyše. Suseda bacuľka, tak tej odporučili, že má schudnúť.😀
@romiada Ťažko hľadať vo svete spravodlivosť. Keď som sa raz vyjadrila po úmrtí jednej mladej osoby v práci, že kde je spravodlivosť, tak mi kolegyňa, čo je náboženská fanatička povedala, že dobrých si Boh berie skôr a zlých tu necháva, aby mali čas sa ešte polepšiť....no neviem, ako to funguje.Podľa mňa to je i o psychike, ak niekto hýri, možno je spokojný, bez stresov.Ak prežívaš starosti okolo rodiny, si citlivá duša, skôr sa choroby nalepia.
@hyta nooo....presne si to vystihla. Aj ja mam obcas pocit ze ked ma niekto veci v paži (čo zjem, vypijem, ako spim, ne/športujem) tak sa ma lepšie lebo tak akosi spontannejšie berie veci ktore pridu. Dokonca sa aj potvrdilo že perfekcionisti maju väčši nabeh na uzkosti, depky, migreny....
Ja napriklad verim že spúšťačom rakoviny môže byť aj silny uder, pad...potvrdilo sa mi to pri 2 osobach. Babku zhodil pes, potom padla zo schodov a po tychto udalostiach sa jej vždy rakovina vratila. Bratova svokra takto padla v septembri....udrela si križe v oblasti obličiek a bum v januari diagnoza rakovina obličky....vo februari zomrela.

@romiada no ono, keď pri tom sone budú takí odborníci...