icon

Chemoterapia po mastektómii prsníka

paj333
6. dec 2016

Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim

ragulca
16. apr 2019

@romiada no ono, keď pri tom sone budú takí odborníci...

sabova3
16. apr 2019

@romiada presne tak.vies si predstaviť ten šok po operácii.a kto vie,či by moja liečba nevyzerala inak,ak by biopsia ukázala čo mala.

helga9
16. apr 2019

Baby uz nic nenarobíme musíme tu fuchtlu nakopať do zadku uvidíte nam sa to podari

romiada
16. apr 2019

@helga9 že fuchtlu

sticker
helga9
16. apr 2019

@romiada neboj ja to volám inak ale nebudem tu spatne písať

sticker
romiada
16. apr 2019

@helga9 no daj! Ako? Kua zakerna ?🤣

helga9
16. apr 2019

@romiada presne kua kua kua fuck you!!!

sticker
helga9
16. apr 2019

@ragulca vieš ich sa to netýka. A zle mi este aj odmeral ze 36 mm a o dva u inej Dr ze 5 cm. To je s prepáčením kurva rozdiel a co mam robit?

ragulca
16. apr 2019

@helga9 no veď to... preto som riešila operáciu aj onkoliecbu mimo mesta, kde bývam... na chemo som dochádzala 80 km a dochadzam tam aj teraz...

helga9
16. apr 2019

@ragulca ja dochadzam 45 km do NR. Mohla som ist do Bystrice ale takto to mam bližšie. Veď som tam 2 dni do týždňa teraz. Na opku asi tiež do NR pôjdem. Bol mi tu odporuceny jeden Dr len som zabudla meno a aj dobre referencie naňho sú. Uz viem Miškeje sa vola. On mi bol aj pri biopsii veľmi milý doktor.

ragulca
16. apr 2019

@helga9 no, ja z krajského mesta chodím na liečbu do okresného...🙈, ale zas som tam max spokojná 😊

helga9
16. apr 2019

@ragulca tebe vzali jeden prsník ?robili ti nejake vyšetrenia ze ci sa to nepresunie do druhého alebo niečo take. Ja som čítala ze tento môj typ teda lobulárny napáda väčšinou oba prsníky. Zatiaľ na druhom nic aj sa furt sledujem no keď beriem chemo tak šíriť by sa to nemalo aspoň dufam

hyta
16. apr 2019

@romiada Chápem ťa, určite by časté sono nezaškodilo. No čo sa týka mamografie, radšej čítaj a nechaj si to prejsť hlavou. V USA už týmto spôsobom nekontrolujú často, lebo vraj ak dáke i nezhubné nádory sú, tak toto vyšetrenie ich môže prebudiť k aktivite....čítala som to na nete a vravela mi to i známa, ktorá tam už dlho žije. Tak si radšej pozisťuj, aby si si ešte dáko neublížila.

ragulca
16. apr 2019

@helga9 áno, zobrali cely... 😭, vyšetrenia robili pred operáciou - sono plus mamo..., teraz už len kontroly prehmatanim na onko

helga9
16. apr 2019

Baby dnes mam veľmi na picu den prepáčte za vyraz. Prišla som o môjho milovaného psa. Mal nádor na slezine. Ta svina ma vážne začína srat.

ragulca
16. apr 2019

@helga9 och... to má mrzí... ja mám troch, a neviem si to ani predstaviť...

helga9
16. apr 2019

@ragulca ani nehovor myslela som ze odpadnem tam. Mala mi rumazga cely život s ňou bola reveme všetci

sabova3
16. apr 2019

@helga9 och,to ma mrzí.ale bol krásny.

hyta
16. apr 2019

@helga9 Nakoľko sme psíčkárska rodina, chápem tvoj žiaľ.Psík je členom rodiny, je to veľká strata. Krásny havinko, je mi to ozaj veľmi ľúto.😢

helga9
16. apr 2019

Dakujem Vam. Dve fenky co este mam len chodia a hľadajú ju.

hyta
16. apr 2019

@helga9 Chúďatká, nechápu kde majú parťáka.☹

romiada
16. apr 2019

@hyta dík za info. napadlo mi to s tou mamografiou. No aspoň sono môžem poriešiť a vyšetrenie pohmatom (v rukach doktora) 😉 či zaplatim jemu alebo niekde za mamo (nejakej inej klinike, lebo oni mamograf nemaju) tak to je jedno. Vlastne bude to preňho lepší kšeft. A ja budem kľudna. Myslím, že keď je súkromník tak nebude mať s tým problem. Lóve sú lóve 😇

romiada
16. apr 2019

@helga9 to mi je ľúto. Krásny psík 😢 , taký dobráčisko vyzerá na tej foto. Nám keď umrel havko tak sme ho s otcom išli tiež pochovať cez pracovný deň a otec v robote dokonca zaklamal že ide na pohreb svojej tete. Tak toho havinka tiež miloval. Samozrejme že aj ja. To bol človek (chapaním ľudí myslím) v psej koži.

romiada
16. apr 2019

no a nech mi tu ešte nejaký doktor ide tvrdiť že obezita pridáva na riziku rakoviny...... hen, havko je toho dokazom...ani gram tuku na tele...a niekto tu bude používať kilá navyše ako argument na všetky choroby ....Prdlajs....trávia nás tu , aby sme podochli jak muchy v decembri.

daniela1616
17. apr 2019

@helga9 to mi je ľúto, taký pekný psík. Škoda ho.😥😪

hyta
17. apr 2019

@romiada Jasné, súkromník keď platíš bude len rád a prevencia,keďže je tá diagnóza v rodine, neuškodí. Čo sa týka hmotnosti....musia si lekári čosi vymyslieť. Ja som vždy bola štíhla,problémy s chrbticou, kĺbami a povedali mi, že štíhli ľudia trpia týmito problémami viac, než tí,čo majú dáke to kilečko na vyše. Suseda bacuľka, tak tej odporučili, že má schudnúť.😀

romiada
17. apr 2019

@hyta no a potom tu vidiš vo svete typy ľudi Ozzy Osbourne - chlastal fetoval prvu ligu....a čuduj sa svete žije. A takych "zubatejodolnych" je kopec a lekari to označuju za zazrak a dar od boha 😂

helga9
17. apr 2019

@romiada veď to

hyta
17. apr 2019

@romiada Ťažko hľadať vo svete spravodlivosť. Keď som sa raz vyjadrila po úmrtí jednej mladej osoby v práci, že kde je spravodlivosť, tak mi kolegyňa, čo je náboženská fanatička povedala, že dobrých si Boh berie skôr a zlých tu necháva, aby mali čas sa ešte polepšiť....no neviem, ako to funguje.Podľa mňa to je i o psychike, ak niekto hýri, možno je spokojný, bez stresov.Ak prežívaš starosti okolo rodiny, si citlivá duša, skôr sa choroby nalepia.

romiada
17. apr 2019

@hyta nooo....presne si to vystihla. Aj ja mam obcas pocit ze ked ma niekto veci v paži (čo zjem, vypijem, ako spim, ne/športujem) tak sa ma lepšie lebo tak akosi spontannejšie berie veci ktore pridu. Dokonca sa aj potvrdilo že perfekcionisti maju väčši nabeh na uzkosti, depky, migreny....
Ja napriklad verim že spúšťačom rakoviny môže byť aj silny uder, pad...potvrdilo sa mi to pri 2 osobach. Babku zhodil pes, potom padla zo schodov a po tychto udalostiach sa jej vždy rakovina vratila. Bratova svokra takto padla v septembri....udrela si križe v oblasti obličiek a bum v januari diagnoza rakovina obličky....vo februari zomrela.