icon

Chemoterapia po mastektómii prsníka

paj333
6. dec 2016

Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim

romiada
14. apr 2019

@helga9 pozri co som Ti nasla 😉

helga9
14. apr 2019

@romiada noo parádny dáždnik. No bolo im to povedané este keď ma uvidia bez vlasov vtedy to tak viac podľa mna dopne lebo ma budu vidieť bez nich. Uvidím ci si zvyknem na parochňu budem ju nosiť mam nakúpené aj šatky

helga9
Autor odpoveď zmazal
sabova3
15. apr 2019

@helga9 super.ja to nosím presne tak isto,ale nemám šiltovku ale baretku.

helga9
15. apr 2019

@sabova3 ..este aj taký mini copicek mam vzadu

sabova3
15. apr 2019
helga9
15. apr 2019

@sabova3 fajiin aj muž povedal ze super

sticker
anniera
15. apr 2019

vyzeráte perfektne 👍👍👍

helga9
15. apr 2019

@anniera dakujemeee

nori21
15. apr 2019

Ste pekné kočky, dúfam, že aj ja budem taká😉

hyta
15. apr 2019

@helga9
@sabova3 No kočenky, veď môžete ísť na súťaž krásy.Veľmi vám to pristane.❤

helga9
15. apr 2019

@nori21 no jasne ze vahas

larike
15. apr 2019

Ahojte dievčatá, po dnešnom odbere všetko v poriadku, injekcia zabrala, tak ako mala krvinky sú eňoňuňo. Baby krásne ste. Mne ešte vlásky držia, ale už nie dlho.

helga9
15. apr 2019

@larike ja idem zajtra na krv hádam uz bude krv ok

larike
15. apr 2019

Bude !!!

helga9
15. apr 2019

@larike zajtra bude tyzden co užívam pyridoxin neviem ci pomoze ak nie tak dostanem injekciu

romiada
15. apr 2019

@helga9 vyzeraš krasne ....fakt herečka 😉 tu foto kebyže vyvesiš na nejaky pokec a spol. tak maš napadnikov hneď na každy prst desať 😉

romiada
15. apr 2019

@sabova3 žienky, normalne Ste štýlové. Ja by som na Vas nespoznala, že si takym niečim prechadzate

romiada
15. apr 2019

inak ja sa musim vyrozpravať....dneska som popoludnie prerevala až som od únavy zaspala. Mamina bola na kontrole, preväze, odstranili jej drenáž. A tam jej cudzia lekárka hovorí, že "Viete o tom že máte nález na krčku maternice?" Tak robili jej CTčko pred operáciou (5.3.19) a mesiac a pol jej nikto nebol schopny (alebo zabudol) povedať, že má ísť urýchlene na cytologiu a onkomarkery? Nerozumiem tomu. Mama mi tak plakala do telefonu (sklamana, naštvana...zranena, že čo všetko ešte sa na ňu ešte zosype), že som revala s ňou. Keď sa potvrdí nejaký zhubný nález, tak prisahám že podám sťažnosť na ich postup. Že jej to mesiac a pol nikto nepovedal. Už to mohla mať v rámci predoperačných vyšetrení dávno potvrdené alebo vyvrátené. Pritom teraz nám suseda (zdrav.sestra) povedala, že to preventívne mali riešiť hneď (výtery z krčka maternice) lebo tam je väčšinou prepojenie keď je karcinom prsníka....

helga9
16. apr 2019

@romiada dakujeeem. Fuu žeby jej nepovedali to hádam nie. Nech sa ide informovať k svojej lekárke.

hyta
16. apr 2019

@romiada Držím palce, to je ozaj veľká nezodpovednosť, keď maminke nič nevraveli....ja som mala gynekologické výsledky stále na figu, museli ma operovať 3 krát, no na šťastie to bolo nezhubné, ako sa ukázalo.

ragulca
16. apr 2019

@romiada ono je ťažké posúdiť, či je to nezodpovednosť, alebo ako nazvať take zlyhanie lekárov.... ja som isla na sono prsníkov s tým, že som vedela, že tam je nález (našla som si sama), a dr na sone mi povedala, že všetko mám čisté... kým som jej sama nepriblížila sondu na to miesto... a potom už začali lietať... do polhodiny som mala aj biopsia spravenu... nakoniec nádor nebol jeden, ale hneď tri a všetky veľké... tak mi vysvetlite, ako mi mohli povedať, že je všetko ok... sk by som odtiaľ odišla, spokojná, že sak sono ok... ako by to dopadlo? 🤔

helga9
16. apr 2019

@ragulca ja som na Tom istom ze keď som mala pred trištvrte rokom hrču 2 cm ze jak je mozne ze ma neposlal na biopsiu povedal ze je to ok

ragulca
16. apr 2019

@helga9 ja takému prístupu vôbec nerozumiem, sak to ne obchod, že sa pomyslím, tak potom dakedy opravím....veď to je zahrávanie sa so životmi... ani nepomysliet, kolko žien odišlo odtiaľ, zle zdiagnostikovanych...

sabova3
16. apr 2019

Ja to isté.biopsia bola ok.ak by ma doktorka neposlala na operáciu,tak neviem dokedy by som tu bola.

helga9
16. apr 2019

Caute baby tak krvinky uz mam dobre ale chemo mi nedali az o tyzden ze mam este oddychovat keby mi teraz dali ze určite mi zas padnú dole. Co uz predlžuje sa to

hyta
16. apr 2019

@helga9 Nevadí, tak oddychuj, dôležité je, že sa hodnoty upravili.

romiada
16. apr 2019

@ragulca toto sa stalo kamoškinej tete. Lekar jej na sono vravi nič tam nemate. ....ubehol možno rok kym isla k inemu lebo sa jej už prepadla bradavka. Ten sa chytal za hlavu. Prisla o cely prsnik.😏

romiada
16. apr 2019

@hyta dneska som bola ja u svojho gyndoša. Vravim mu čo s mamou, tak ma trochu ukludnil ze nemusi to byt nic važne. Že keď je karcinom prsnika tak skor su potom vaječniky nachylne na nador. Povedala som mu že mam teraz strach (kvoli dedičnosti) z rakoviny prsnika a že chcem chodiť každeho polroka. Pochopil ma a povedal mi že ak si to prajem tak mi vyhovie. Som vravela ze radsej kazdeho polroka a s tym ze si to zacvakam ako neskoro. Predsa len , mam dve male deti...

romiada
16. apr 2019

@sabova3 cize biopsia ukazala nezhubny a ked Ti to vyoperovali tak zistili ze je to zhubne? 😲