icon

Chemoterapia po mastektómii prsníka

paj333
6. dec 2016

Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim

gajdosovci
16. jún 2020

@victory1 ja som 6 tyzdnov po operacii... lieky neberiem ziadne, zajtra zacinam s chemo... a kde sa liecis? Drzim aj tebe palce... ✊✊✊

ira25
16. jún 2020

@ninaelizabeth no ešte som sa s tým nestretla,však preto dávajú hormonálnu liečbu na potlačenie estrogenovej a progesteronovej dominancie...čo lekár to iná liečba.A ešte nielen vaječníky tvoria estrogén,ale aj nadoblicky aj telo si vyraba

l1plienka
16. jún 2020

@ninaelizabeth Správne tomu rozumiem-nádor v prsníku este nie je chirurgicky odstránený,ale primárne sa idu riešiť vaječníky ?

victory1
16. jún 2020

@gajdosovci ja som bola na operacii v BA, v OUSA,tam chodim aj k mamologovi. Predpisal mi Zitazonium. Mala som tam ist aj na brachyteraliu,ale mam male prsia,neda sa to,tak budem chodit ambulantne na radioterapiu v Trencine

gajdosovci
16. jún 2020

@victory1 Mna operovali v Ruzinove, Dr.Pohlodek, teraz chodim do Trnavy... a radioterapiu budes mat kolko dlho?

ninaelizabeth
16. jún 2020

@l1plienka presne tak. Nador je este v prsniku, najskor idu von vajecniky

victory1
16. jún 2020

@gajdosovci akurat mi volali,ze na to CT mam prist az 24.6., a teda neviem ako dlho to bude..5 tyzdnov?

tanicka2311
16. jún 2020

@ira25 no mne prsnik zobrali celý a dr povedala že radio netreba.

ira25
16. jún 2020

@tanicka2311 však som písala,že rádio pri zachovaní prsníka je vždy

adrika762
16. jún 2020

@l1plienka 4 cervené a 4 biele som mala

helga9
17. jún 2020

R.I.P. @ragulca

sabova3
17. jún 2020

@helga9 Nie, neverím.Uprimnu sústrasť.

helga9
17. jún 2020

@sabova3 bohužiaľ áno. Volala sa Katka.

ira25
17. jún 2020

@helga9 no to je jedna z vecí,ktorá sa dotkne nás všetkých a zle,veľmi zle sa takéto číta .
Úprimnú sústrasť .

helga9
17. jún 2020

@sabova3 Janulka ako sa cítiš? Idem na vybratie vaječníkov zato sa pýtam. Máš nejaké potiaze?

helga9
17. jún 2020

@ira25 mna len tak niečo nezloži ale toto teda totálne

sabova3
17. jún 2020

@helga9 Ahoj Helga.Poklopat, mám sa fajn.Vcera som bola v Košiciach ohľadom prsnikov,ale bola som pri druhej doktorke.Tak musím čakať, kedy im to poisťovňa schváli.atak možno v lete to ešte nebude,možno september.Pozrela som si diskusiu dozadu a tam si písala ragulce,že si dáme stretko niekedy,lebo sme z východu.tak mi to prišlo ľúto,mala chlapca v mojom veku.No a už plačem.

helga9
17. jún 2020

@sabova3 dvoch mala okolo 10 a 14 sa mi zdá. Ja som začala ňúrat do brca. Ako hokej totálny. Brca1 je viac na prsníky a brca2 na vaječníky. Ale odporúčajú podotýkam odporúčajú pri brca1 vybrať vaječníky a oba prsníky. No záruka neni že sa to nevráti. Podľa nového že už aj horm liečba je nanič vraj nechráni atd. Otras. Kto sa v tom má vyznať.

ira25
17. jún 2020

@helga9 no tak si dostala,že Tamoxifen nakoniec nezabráni návratu tej svine.
Áno regulca bola od nás s Prešova ak sa nemýlim a mala tie krásne psíky,ak sa ovšem nemýlim.
Dnes mám smutný deň.

helga9
17. jún 2020

@ira25 áno psíky dobre si pamätáš. Skurvena choroba aby ju parom vzal do horúcich pekiel. Krista tam.

helga9
17. jún 2020

@ira25 pardon

hracka123
17. jún 2020

No riadne ma to vykalajilo😓Skurvena pliaga

sabova3
17. jún 2020

@helga9 Presne jak hovoríš,ani v Tom nie je žiadna istota,že to pomôže.No ale jak sa v Tom treba vyznať.Jeden doktor povie tak, druhý inak.a veľmi by ma naštvalo,ak by som na tie prsia nešla,a ono by sa to tam vrátilo.Tak pôjdem,a budem mať prsia jak Pamela.A k tým vajecnikom,ja nie som práve najlepší príklad.ved vieš,jak som dopadla.A tak ma ešte napadlo,že by sme sa mohli pridať na FB,lebo ak sa niečo nedajbože stane,tak ani o Tom nebudeme vedieť.Ja som na FB Jana Sabova,mám tam fotku dvoch detí.Tak ktorá chcete,môžem si vás pridať.Len mi napíšte do správy vaše meno, aby som vedela,kto to je.

victory1
17. jún 2020

@helga9 je mi to luto..aj ked som ju nepoznala,skoda kazdeho zivota,ktory tato svina vzala 😥

victory1
17. jún 2020

@sabova3 nie som na FB

helga9
17. jún 2020

@victory1 ona mi písala od začiatku jak som ochorela poradila atd. Áno každý život je strata všetci sme niekoho deti súrodenci rodičia partneri priatelia

katka14
17. jún 2020

Joj dievčence toto sa fakt nečíta dobre. Úprimnu sústrasť kto ste ju poznali ....

victory1
17. jún 2020

@helga9 😥 ...mam taku zlost.. kolko prachov sa vali do vyskumu tejto svine,kolko grantov sa vycerpa..kolko zbierok od beznych ludi sa vyzbiera...a nic? Ziadne lieky,ziadna vakcina?....debilny covid je par mesiacov a uz finisuju s vakcinou...ako je toto mozne???

helga9
17. jún 2020

@victory1 hmhm to je že?

victory1
17. jún 2020

@helga9 zeby preto,ze lieky na svinu su najdrahsie?...ze je to biznis?...ze z covidu sa da nabalit tak akurat na vakcine?..vrr...
Mne proste hlava neberie,ze vedci z celeho sveta maju kopec prachov,aby vynasli nieco a to uz cele desatrocia a furt nic...nie,nemyslim si,ze ludstvo je take tupe, skor nenazrate...
....ospravedlnujem sa,strasne som nas*ata vzdy,ked njekto ten boj prehra