Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
@ninaelizabeth no ešte som sa s tým nestretla,však preto dávajú hormonálnu liečbu na potlačenie estrogenovej a progesteronovej dominancie...čo lekár to iná liečba.A ešte nielen vaječníky tvoria estrogén,ale aj nadoblicky aj telo si vyraba
@ninaelizabeth Správne tomu rozumiem-nádor v prsníku este nie je chirurgicky odstránený,ale primárne sa idu riešiť vaječníky ?
@gajdosovci ja som bola na operacii v BA, v OUSA,tam chodim aj k mamologovi. Predpisal mi Zitazonium. Mala som tam ist aj na brachyteraliu,ale mam male prsia,neda sa to,tak budem chodit ambulantne na radioterapiu v Trencine
@victory1 Mna operovali v Ruzinove, Dr.Pohlodek, teraz chodim do Trnavy... a radioterapiu budes mat kolko dlho?
@l1plienka presne tak. Nador je este v prsniku, najskor idu von vajecniky
@gajdosovci akurat mi volali,ze na to CT mam prist az 24.6., a teda neviem ako dlho to bude..5 tyzdnov?
@ira25 no mne prsnik zobrali celý a dr povedala že radio netreba.
@tanicka2311 však som písala,že rádio pri zachovaní prsníka je vždy
@helga9 Ahoj Helga.Poklopat, mám sa fajn.Vcera som bola v Košiciach ohľadom prsnikov,ale bola som pri druhej doktorke.Tak musím čakať, kedy im to poisťovňa schváli.atak možno v lete to ešte nebude,možno september.Pozrela som si diskusiu dozadu a tam si písala ragulce,že si dáme stretko niekedy,lebo sme z východu.tak mi to prišlo ľúto,mala chlapca v mojom veku.No a už plačem.
@sabova3 dvoch mala okolo 10 a 14 sa mi zdá. Ja som začala ňúrat do brca. Ako hokej totálny. Brca1 je viac na prsníky a brca2 na vaječníky. Ale odporúčajú podotýkam odporúčajú pri brca1 vybrať vaječníky a oba prsníky. No záruka neni že sa to nevráti. Podľa nového že už aj horm liečba je nanič vraj nechráni atd. Otras. Kto sa v tom má vyznať.
No riadne ma to vykalajilo😓Skurvena pliaga
@helga9 Presne jak hovoríš,ani v Tom nie je žiadna istota,že to pomôže.No ale jak sa v Tom treba vyznať.Jeden doktor povie tak, druhý inak.a veľmi by ma naštvalo,ak by som na tie prsia nešla,a ono by sa to tam vrátilo.Tak pôjdem,a budem mať prsia jak Pamela.A k tým vajecnikom,ja nie som práve najlepší príklad.ved vieš,jak som dopadla.A tak ma ešte napadlo,že by sme sa mohli pridať na FB,lebo ak sa niečo nedajbože stane,tak ani o Tom nebudeme vedieť.Ja som na FB Jana Sabova,mám tam fotku dvoch detí.Tak ktorá chcete,môžem si vás pridať.Len mi napíšte do správy vaše meno, aby som vedela,kto to je.
Joj dievčence toto sa fakt nečíta dobre. Úprimnu sústrasť kto ste ju poznali ....
@helga9 zeby preto,ze lieky na svinu su najdrahsie?...ze je to biznis?...ze z covidu sa da nabalit tak akurat na vakcine?..vrr...
Mne proste hlava neberie,ze vedci z celeho sveta maju kopec prachov,aby vynasli nieco a to uz cele desatrocia a furt nic...nie,nemyslim si,ze ludstvo je take tupe, skor nenazrate...
....ospravedlnujem sa,strasne som nas*ata vzdy,ked njekto ten boj prehra

@victory1 ja som 6 tyzdnov po operacii... lieky neberiem ziadne, zajtra zacinam s chemo... a kde sa liecis? Drzim aj tebe palce... ✊✊✊