Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
Úprimnú sústrasť celej rodine, manžela a deti čaká veľmi smutné a náročné obdobie.
Áno, je to tak, hlave ked zosnulého/ú človek poznal. Vždy som mala pocit vlastnej malej smrti, keď som sa zúčastnovala poslednej rozlúčky... Bolestné, veľmi bolestné pre všetkých 😢.
Čo sa tej liečby týka a tých opakovaných návratov ochorenia, povedal mi raz jeden mladý lekár, že jediná, čo može rakovinu naozaj poraziť, je vlastná imunita. Nech sú lieky akokoľvek silné, konkrétne, kvalitné... Stačí aby jedina bunka ušla a návrat je pravdepodobný. Skôr, ci neskôr...
Iba imunita dokáže úplne zlikvidovat vlastne "vlastné, zblbnutné" bunky.
Hm...ked sme uz pri tej imunite,nieco beriete na posilnenie imunity? ...ja som na tom po tej operacii tak,ze uz som mala zapal mkcovych cuest,a kex ma trosku ofukne,hned to citim...
Beriete nejake vyzivove doplnky?
@victory1 beriem postupne všeličo, ale imunita si aj tak robi, čo chce 😕. Podľa počasia, ročných obdobi, aktuálnych ďalších ochorení....Ako Helga pisala, všetko si hľadám sama, v odborných článkoch, publikáciách, dokumentoch.... Skladám si choroby aj celkový obraz o tele ako mozaiku, po jednom kamienku. Tie info sa straaaašne odlišujú, čo jeden lekár odporučí, druhý si pri tom tuka na čelo.... A to mam šťastie, že v mnohých smeroch som fakt skromný človek a môžem si kúpiť a odskúšať viaceré prípravky na pomoc organizmu. Ale zázrak veru nie je ani jeden.... zázrak sa môže udiať iba v mozgu a ten moj sa kruto drží reality a neraz preháňa. Jednoducho povedané, môj najhorší nepriateľ je strach.
To som ale pekne odbočila! 🤦🏼♀️
Takže áno - imunoglukan, C a D vitamin, magnezium, serrapeptazu, železo a zinok, Hlivu ustricovu.... Už si na všetko ani nespomeniem, za tych 24 rokov toho bolo neúrekom 😂
@katenka2 čo? Ty bojujes s tou svojou 24 rokov?
A železo pre nás je ok?
Baby poplakala som si a som na každého nepríjemná,som v depe....musím to stráviť,ale Katka zomrela skôr ako nám Helka oznámila však?
Juj,však roky sa hovorí o výskumov a už aj koľkokrát sa hovorilo,že je na tú sviňu liek,tak kde sú?!!!
Musíme si takto navzájom byť oporou,preposielat si rady a skúsenosti.
@victory1mna pred rokom upozorňovala na to,že čo a ako a nevenoval som tomu pozornosť,ja že na internete píšu blbosti a teraz som si na to spomenula,že som moju chorobu mala riešiť už vtedy,keď som o Tom este netusila.
@ira25 aj mne jedna sestricka dnes odporucila Reichi a vit.C. Nejakeho vyrobcu vies poradit??? Pozerala som, je ich mnoho, tak neviem vybrat... Dakujem
@gajdosovci fakt neviem ktorého výrobcu,len to,že má mať 500 mg.
Teraz mám to práškové a dávam do šťavy napr.cviklovej,alebo arónie...Kamoska má tobolky 400 mg pozriem ak m ešte od nej ktoré tak pošlem
@ira25 dakujem... 😀
@gajdosovci tak nenašla som mozem poslať ktoré beriem ja prášok kupovaný na SK a tobolky z GB poslal brať..on objednavas USA..s ad by to šlo objednať aj zo Sk

@victory1 som na tom rovnako cely deň som jak furia nadávam jak pohan