icon

Chemoterapia po mastektómii prsníka

paj333
6. dec 2016

Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim

helga9
17. jún 2020

@victory1 som na tom rovnako cely deň som jak furia nadávam jak pohan

sticker
katenka2
17. jún 2020

Úprimnú sústrasť celej rodine, manžela a deti čaká veľmi smutné a náročné obdobie.
Áno, je to tak, hlave ked zosnulého/ú človek poznal. Vždy som mala pocit vlastnej malej smrti, keď som sa zúčastnovala poslednej rozlúčky... Bolestné, veľmi bolestné pre všetkých 😢.
Čo sa tej liečby týka a tých opakovaných návratov ochorenia, povedal mi raz jeden mladý lekár, že jediná, čo može rakovinu naozaj poraziť, je vlastná imunita. Nech sú lieky akokoľvek silné, konkrétne, kvalitné... Stačí aby jedina bunka ušla a návrat je pravdepodobný. Skôr, ci neskôr...
Iba imunita dokáže úplne zlikvidovat vlastne "vlastné, zblbnutné" bunky.

katenka2
Autor odpoveď zmazal
victory1
17. jún 2020

Hm...ked sme uz pri tej imunite,nieco beriete na posilnenie imunity? ...ja som na tom po tej operacii tak,ze uz som mala zapal mkcovych cuest,a kex ma trosku ofukne,hned to citim...
Beriete nejake vyzivove doplnky?

katenka2
17. jún 2020

@victory1 beriem postupne všeličo, ale imunita si aj tak robi, čo chce 😕. Podľa počasia, ročných obdobi, aktuálnych ďalších ochorení....Ako Helga pisala, všetko si hľadám sama, v odborných článkoch, publikáciách, dokumentoch.... Skladám si choroby aj celkový obraz o tele ako mozaiku, po jednom kamienku. Tie info sa straaaašne odlišujú, čo jeden lekár odporučí, druhý si pri tom tuka na čelo.... A to mam šťastie, že v mnohých smeroch som fakt skromný človek a môžem si kúpiť a odskúšať viaceré prípravky na pomoc organizmu. Ale zázrak veru nie je ani jeden.... zázrak sa môže udiať iba v mozgu a ten moj sa kruto drží reality a neraz preháňa. Jednoducho povedané, môj najhorší nepriateľ je strach.
To som ale pekne odbočila! 🤦🏼‍♀️
Takže áno - imunoglukan, C a D vitamin, magnezium, serrapeptazu, železo a zinok, Hlivu ustricovu.... Už si na všetko ani nespomeniem, za tych 24 rokov toho bolo neúrekom 😂

ira25
17. jún 2020

@katenka2 čo? Ty bojujes s tou svojou 24 rokov?
A železo pre nás je ok?
Baby poplakala som si a som na každého nepríjemná,som v depe....musím to stráviť,ale Katka zomrela skôr ako nám Helka oznámila však?
Juj,však roky sa hovorí o výskumov a už aj koľkokrát sa hovorilo,že je na tú sviňu liek,tak kde sú?!!!
Musíme si takto navzájom byť oporou,preposielat si rady a skúsenosti.

helga9
17. jún 2020

@ira25 zomrela 22.5. ja som sa to dnes dozvedela

ira25
17. jún 2020

@helga9 no pozerala som zomrelých za minulý mesiac a nebola tam, takže nebola prešovčanka

zuzap33
17. jún 2020

@helga9 som v šoku, veľmi sa ma to dotklo. Osobne som ju nepoznala, ale citala som jej príspevky na fóre, skôr ako odišla zo skupiny. Odišla jedna z nás...

helga9
17. jún 2020

@ira25 na fcb má uvedené Prešov ale či bývala na nejakej dedine neviem

zuzap33
17. jún 2020

@helga9 nevieš zomrela v nemocnici alebo kde? Koľko mala rokov?

helga9
17. jún 2020

@zuzap33 to neviem a asi 42

ira25
17. jún 2020

@zuzap33 však to nie je problém zistiť,ako na Tom bola a kde skonala,bože to je deň
Ale je to nespravodlive na tomto svete, tak mladá s malými deťmi a že si prešla náročnou ťažkou liečbou a prd z toho,však by som kričala od zlosti.....

victory1
17. jún 2020

@katenka2 vobec si neodbocila...vsetko je v hlave..verim v to,ze kazda cboroba ti ma nieco povedat,na nieco ta upozornit,najtazsie je dojst na to,ze co to je...🤷‍♀️
Ja som s Reishi zacala...

ira25
17. jún 2020

@victory1mna pred rokom upozorňovala na to,že čo a ako a nevenoval som tomu pozornosť,ja že na internete píšu blbosti a teraz som si na to spomenula,že som moju chorobu mala riešiť už vtedy,keď som o Tom este netusila.

ira25
17. jún 2020

@victory1 reichi je skvelé,ešte k tomu vit c.
Ja beriem reichi striedavo práškové,alebo tobolkach,ale treba pozrieť koľko má mg.

victory1
17. jún 2020

@ira25 ja som tymto dostala paradne po papuli...lebo posledny rok som zila tak ako som zila..prsia znamenaju vztahy,s dietatom,rodicom,partnerom...partner ma upozornoval dlho,aj kamosky,dokedy to chcem takto vydrzat...bola som hlucha,slepa...a hlavne blba...

victory1
17. jún 2020

@ira25 reishi mam od znamej ,je vyzivova poradkyna.je tobolkach, 1 ma 275 mg ...a jem tk 2x denne

ira25
17. jún 2020

@victory1 no píšu,že mám byť aspoň 500 mg

gajdosovci
17. jún 2020

@ira25 aj mne jedna sestricka dnes odporucila Reichi a vit.C. Nejakeho vyrobcu vies poradit??? Pozerala som, je ich mnoho, tak neviem vybrat... Dakujem

ira25
17. jún 2020

@gajdosovci fakt neviem ktorého výrobcu,len to,že má mať 500 mg.
Teraz mám to práškové a dávam do šťavy napr.cviklovej,alebo arónie...Kamoska má tobolky 400 mg pozriem ak m ešte od nej ktoré tak pošlem

katka14
17. jún 2020

@katenka2 ahoj. Len škoda že mi prave chemoška uplne zničila tu imunitu. A to som bola pred sviňuchou zdrava jak ryba. V podstate cely život. No snad chemoška a opka všetko zničia. Rada by som si deti vychovala ....

gajdosovci
17. jún 2020

@ira25 dakujem... 😀

katka14
17. jún 2020

@victory1 ahoj. Ja momentalne hlivu, železo, lagosu a C vitamin. Ale po poslednej chemo ma strašne bolia nohy a puchnu. Neviete daco poradit na bolave a nevladne kosti? Som jak stara babka. Kopce a schody su pre mna heroicke vykony.

ira25
17. jún 2020

@gajdosovci tak nenašla som mozem poslať ktoré beriem ja prášok kupovaný na SK a tobolky z GB poslal brať..on objednavas USA..s ad by to šlo objednať aj zo Sk

ira25
17. jún 2020

@katka14 Ja keď som chodila na ožiare,taktamchodil manžel do svojou ženou a ona vraj tak ju po chemo bolia nohy,hlavne spodky nôh,ale odkedy jej ich masíruje manžel tak jej to velmi pomohlo.vraj všetky orgány su na chodidlách,tak vyskúšaj ak má kto masírovať nôžky.

victory1
17. jún 2020

@ira25 tak ale ked beriem 2 tobolky po 275g to by malo byt ok,nie? 🤷‍♀️

ira25
17. jún 2020

@helga9 teraz má napadlo,že davnejsie si spomenula že keď skončíš s liečbou tak pôjdeš na vit C do žily a tiež na detox Púchov? neviem presne už

victory1
17. jún 2020

@katka14 c vitamin aky? A kolko,prosim ta...

ira25
17. jún 2020

@victory1 asi hej,len či to bolo myslené 1x denne.. ktoré máš nafotís?