Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
Ja mám aj obočie aj mihalnice mám ich dosť husté tak dúfam že sa len tak ľahko nevzdajú. No a vlasy som dala strojčekom dole a teraz rastú a rastú nemám ani kúty, ani fľaky. Normálne rozmýšľam či som sa tým vyholením neuponáhľala.
Ja som na PN ano. Po akútnej bronchitíde mi to Dr. odporučila, tak nebudem riskovať.
My sme štyri na izbe je to super, sme všetky také veselé kopy až sa na nás sestričky chodia pozerať že je nás počuť až na chodbu.
@sabova3 tak nech ti je len dobre a tapeta je top😉
@daniela1616 ahoj ty sa mas ako?
@helga9 ahoj. Celkom ok, zajtra ma čaká chemo, nové číre tak som kus v strese. Ale verím, že bude ok. Akurát som sa chcela tu dievčat opýtať či niektorá nebral pred chemo a po Dexametazón Krka.
@sabova3 jeej už máš parádne vlasy 😉
@helga9 čítam, že ti je po chemo dobre a chutí ti papať. Tak to ma veľmi teší, len nech je všetko ok. To si z celého ♥️ prajem pre každú z nás.
@daniela1616 ahoj koľko červených si mala? Ja neberiem okrem pyridoxinu nic neviem ti poradiť ale ak niektorá z báb brala ten liek určite odpise. Chvalabohu cítim sa dobre este tie dve červene musim vydržať. Potom je to vo hviezdach. Ale dúfam ze liečba po opke bude tiež znesitelna.
@helga9 mala som dve červené a prave čakám na tu novú bielu. Tie biele budem mať dve. Tak sa držkaj.
Zienky tak moja mamina vcera dostala chemo tak necakane. Isla na krv a zrazu si ju tam nechali ze podte si dat "koktejl" s dalsimi 10timi ludmi. Od strachu jej tlak vyskocil na 220/140. Lekarka jej uz chcela dat tabletku bod jazyk. Potom sa upokojila a aj tlak šiel dole. Teraz som s nou volala ze sa citi dobre....ale ze akurat nemohla v noci spat. Vraj červenu nedostala ale bielu. No som zvedava ako jej bude nasledujuce dni. Chcela by som ju 1.maja zobrat na vylet tak dufam ze bude ok.
@romiada ahoj mamina to zvladne neboj povedz jej čím skor jej ju dali tým Skorej skončí ja si to tiež hovorím kašlem na vlasy len nech ten hnus mam rýchlo za sebo. Hlavne je ze vidím ze mi zaberá mam to o dosť menšie co sa neskutočne teším. Verím ze keď vyberiem este tie dve chema bude to prec svina jedna vybrala si nesprávnu súperku.Tých cytostatik je veľa druhov keď jej zobrali len časť prsníka to je dobre zrejme nepotrebuje tu červenú.
@larike ahoj ja som chvalabohu v pohode. Papam jak diva keď začnem byt hladná proste musim ist jest lebo som nervózna ale nepriberam vôbec mam od začiatku tu istú váhu. V utorok idem na krv ak krvinky pôjdu dole dostanem aj ja tu injekciu. Po prvej chemo keď mi po týždni brali krv som este mala dobre az ten druhý tyzden mi zišli dole.
Žiadnu únavu nepociťuješ?
Tak to je dobre. Mne Dr povedala, že dostávam agresívnejšiu formu chémie kvôli zápalovému karc. Ale povedala, že by mi nemalo byť horšie, než ako mi bolo po prvom cheme. Ja som počula že čím viac chémia tým to telo znáša horšie. Tak neviem, aké s tým máte skúsenosti?

@sabova3 Jeej parada no ja mam teraz takúto dĺžku ibaže s tými plesinami. Za koľko od chema ti takéto narástli?