icon

Chemoterapia po mastektómii prsníka

paj333
6. dec 2016

Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim

katenka2
18. nov 2020

@sabova3 ja o tom prípravku teraz prvý krát počujem. Vyguglila som si, je o tom hoooodne písané, ale prevažne tento rok. Napr: https://www.benulekaren.sk/detail-dotazu-poradn...
No, keď je toľko chvály a tak málo recenzií, som v strehu. Keby som nejakého adekvátneho lekára poznala, bolo by fajn sa na jeho nazor spýtať...

sabova3
18. nov 2020

@katenka2 No tam o nom doktorka hovorila,ze je to prevencia proti rakovine.Ale ked mi ju uz mame,tak neviem.

l1plienka
19. nov 2020

@modrymotyl8 ahoj,neviem,ako ďaleko si od TN -ale mame tu jednu z najlepších radiologiciek na SVK,je to profesorka Slobodníková,akonáhle sa jej niečo nezdá,robí biopsiu a ja som s nou bola velmi spokojná, resp paradox ako nazvať to,že mi diagnostikovala karcinóm 🤷‍♀️

victory1
19. nov 2020

@sabova3 vcera som ten reflex videla...povedala,ze to je liek,nie prevencia...🤷‍♀️
Btw.vytazky z brokol8ce a inych hlubovin sa nachadzajubaj v Indonale...a ten je super,aspon,co sa cyst tyka,ja mam dobbre skusenosti..

victory1
19. nov 2020

@sabova3 len zas media a medialne vystupy....🤦‍♀️🤷‍♀️ ...ako myslim si,ze ak bola taka uspesna v dobe komunizmu,ze by jej naliali peniazdl,aby ten vyskum dokojcila...uz len,aby tym imperialistom ukazali,ze my sme lepsi 🤷‍♀️ ..ktovie..

modrymotyl8
19. nov 2020

@l1plienka ja bývam pri Košiciach takže som dost daleko ja idem za mudr. Saksunom že vraj on je velky odborník... no uvidím už som raz za ním bola a povedal že nevie čo to je tak idem druhykrát dúfam, že mi pomože...

modrymotyl8
19. nov 2020

@l1plienka a ostatní lekári ti vraveli že je všetko dobre ? iba ona to odhalila?

nori21
19. nov 2020

@modrymotyl8 aj ja som bola pri ňom,čudujem sa že nevie,on je odborník,pýtaj sa na magnetickú keď si ešte nebola

modrymotyl8
19. nov 2020

@nori21 hej bola si ? takže sa ti zdá dobrý?. no on povedal že zbytočne ma nepošle na magneticku že nič tam nebude.. ale moj problém pretrváva stále...

lenka66684
19. nov 2020

Ahojte takže mam za sebou sono pečene a je v poriadku ani není zväčšená len na žlčníku malý polip to je v pohode.. Všetko to je hlavne o psychike držím Vám palce všetkým čo tu ste mňa teraz čaká hormonálna vaječníky mam od júla vyblokovane zoladexom aby mi ich chemo neposkodila keďže chcem ešte bejby ❤️

lula94
19. nov 2020

To liečivo čo sa tu spomína môže byť dobré. No obávam sa že len pre tie, ktoré mali nehormonalnu tak.

zuzankkaa1
20. nov 2020

Ahojte. Tak som sa odhodlala s tou mojou hrckou,zavolala som si na usg a dali mi termin o 4 dni. Ani som ich velmi prosit nemusela,nastastie.... 🙂 takze stvrtok idem, uz neviem ci psychika ci chrbtica ale zacalo ma v tom prsniku pichat,aj pod pazuchou,no mam dost 😑😑
Inak co sa tyka tych usg a ct vysledkov- moja mama tak pochodila. Bola na ct brucha to bolo ok,ale isli od vrchu a zobralo jej to aj prsniky a tam ze nalez!!! Zas stres,usg a je to cysta,ziadne mts....Neviem,mozno im krivdim,lekarom,ale oni to stale tak hlupo odkomunikuju ze sa clovek ide posrat z toho 😐

helga9
20. nov 2020

@zuzankkaa1 ahoj tak vieš myslíš že im záleží na tom že nás vystresuju ? Jasne že nie. To pichanie atd to nervy pracujú aj mna niečo pichne a v hlave hned že to meta a potom vypnem a poviem si ale pi.. meta a idem ďalej

victory1
20. nov 2020

@helga9 jj...niektori posobia tak,ze im to robi radost...ako ja,ked som isla do OUSA k Bellovi,ten ma presunul k Borskej a ta mi porozpravala,ze ona je schopnejsia a lepsia lekarka ako Bella,lebo ona uz toooolko pacientov videla umierat a on nie....fakt ma ukludnila,**ca...🙄

ira25
20. nov 2020

@victory1 nechcela som sa tu už zapájať,ale musím povedať,že som mala vysokú mienku o našej primárke na onkológii,ale po včerajšku som zmenila názor na túto takzvanú odborníčku.
Nepýtajte sa má na podrobností,nechcem písať slová , ktoré sú na vypiskanie.

zuzankkaa1
20. nov 2020

@victory1 boze 🤮🤮🤮🤮 mne gyn kvôli tej rodinnej zatazi dala usg prsnikov kazdy rok a ked som.dosla na usg a primar sa ma pytal co tak casto chodim 🤷‍♀️😃 ta som mu to vysvetlovala a ze prevencia a ze je mi to nie je jedno,tri male deti atd a on na mna ze "budete cislo v statistike ked umriete"...

victory1
20. nov 2020

Tak nieze clovek potrebuje vnutornu silu,aby bojoval o svoje zdravie,ale taketo hovada ho uplne vyhodia z rovnovahy. Ved ano,som empaticka,chapem,ze nemaju lahku pracu...ale zas kto dnes ma? V3d nik od nich nechce,aby s nami plakali do papierov,ale spravat sa eticky,korektne,vecne,vysvetlit veci aspon s minimom empatie to predsa patri ku kazdemu povolaniu. Ako toto je chore,ked sa lekar hra na pana nad tvojim zivotom a smrtou...🤮

victory1
20. nov 2020

@zuzankkaa1 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤮 debil sprosty....

victory1
20. nov 2020

@ira25 ja som mala vysoku mienku o Bellovi do momentu,ked som si bola ponziadanku na biopsiu v marci a sestra mi brala krv a zacal po mne jacat "dajte si hlavu k stene,lebo nas tu nakazite" 🤦‍♀️ A to som mala vydychovy respirator axrusko na nom...Potom sa priplichtil ku mne,sahol na prsnik a povedal,jasne,je to pozitivne,pripravte sa rovno ja to...🤦‍♀️🙄
A,tak myslela som si,ze vacsie hovado ja OUSAcnie je...no a Borska prekvapila 🤦‍♀️

zuzap33
23. nov 2020

O 2.15 hod vstávať a smer BA

ira25
23. nov 2020

@zuzap33 držím všetky palce,nech to dopadne dobre🙏🙏🙏

victory1
23. nov 2020

@zuzap33 ✊✊✊✊✊😘

zuzap33
23. nov 2020

Diky všetkým. Ja stále dúfam, že to bude nejaký blud, lebo sa cítim stále lepšie, som plná energie a nemôžem schudnúť ani kg.. 😏

ira25
23. nov 2020

@zuzap33 rovnaký blud ako aj vtedy....dobre sa vyspí pred cestou a nech nemáte žiadne zápchy,a šťastne tam aj naspäť ❤️

helga9
24. nov 2020

@zuzap33 ✊✊✊

jankastraza
24. nov 2020

@zuzap33 Zuzka aj ja ti drzim moc palce 💖

hracka123
24. nov 2020

@zuzap33 ✊✊✊✊✊✊✊✊✊

nori21
24. nov 2020

@zuzap33 myslim na teba

l1plienka
24. nov 2020

@zuzap33 Zuzi,cely čas držím palce 🙏 uz si obišla?

katenka2
24. nov 2020

@zuzap33 Zuzka, ako??? Tusim sme uz vsetky nervoznejsie, nez ty 😉. Prosim, napis, ze je vsetko OK a ze si v poriadku. Cakame.... a stale sme v duchu s Tebou 🍀