icon

Chemoterapia po mastektómii prsníka

paj333
6. dec 2016

Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim

helga9
2. dec 2020

@l1plienka áno jednoznačne pod sval ja som kosť a koža u mna pod kožu by bolo katastrofálne. No to si pamätám že medzi chemo. Ja som rok po cheme

l1plienka
2. dec 2020

@helga9 a chcú Ti dávať expandery či rovno implantáty ?

helga9
2. dec 2020

@l1plienka expandery budem mat

katka14
3. dec 2020

@l1plienka joj len ja nemam nic. Ani kozu ani bradavky tak sa bojim tej opky. Ja mam az take jamy po operacii. A viem ze z vlastneho tuku je to riadne narocna opka. A zdlhava procedura.

l1plienka
3. dec 2020

@katka14 v tomto prípade sa to riesi práve expandermi,ale to Ti bude viet Helka lepsie povedať,lebo tam sa rieši aj náhrada kože a pod. Na vsetko sa pýtaj aj onko aj plastika a nech sa rozhodneš akokoľvek,to rozhodnutie bude určite správne ❤️👍

helga9
3. dec 2020

@katka14 aj ja to tak mám úplne obtiahnuté rebrá

katka14
3. dec 2020

@helga9 a ako ti tu plastiku idu robit?

helga9
3. dec 2020

@katka14 zo zdravého prsníka vyberú žľazu a do oboch mi dajú expandery. Tak sme sa dohodli s dr že vtedy je najlepsi výsledok a sú rovnaké. Niektorý dr zvyknú dať do zdravého hneď implos a do druhého expandér ale že to neni úplne rovnako. A po čase vymenia expandery za implantáty. Zvyknú po 6-9 mesiacoch. Keďže máš obojstrannú mastektomiu preč kožu aj bradavky určite je pre teba toto najlepšie riešenie ako aj pre mna. Ja by som aj išla na to vlastným tkanivom ibaže žiadne nemám

jankastraza
3. dec 2020

Ahojte moje pekne dievcata,no co hovorite na vakcinu? U nas v Uk ste uz asi poculi v spravach..uz zacali organizovat v najblizsich tyzdnoch zacnu ockovat v staruckych ludi nad 85r najprv a zamestnancov,co sa o nich staraju a potom postupne ostatnych co to potrebuju najskor.. 🤩❣️❣️❣️

victory1
4. dec 2020

@jankastraza jo,u nas mal byt prvy Matovic s rodinou a jeho teatralnym pristupom,potom zdravotnici a pracovnici v kritickych oblastiach,potom dochodcovia a rizikovi a nakoniec bezni obcania. Najnovsie zoznam zostava,len Matovic bude posledny 🤦‍♀️ akoze aby neukratil nejakeho obcana...🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🙄
A po mojom rozhovere s kamoskou imunologickou a genetickou,ja sa urcite ockovat nedam. Len na okrej..najrychlejsie uvedena vakcina "do prevadzky" bola vakcina proti ebole a bolo to po 4 !!! rokoch...🤷‍♀️

jankastraza
4. dec 2020

@victory1 😆😆hej sledujeme niekedy,mate to tam pestre s tym Matovicom... Ja mam tiez na vakcinu svoj nazor,tiez ak nemusim,do toho nepojdem,az na to,ze kedze rada cestujem a maminu mam na Svk a chodime radi na dovolenky,budu to letecke spol a cestovne agentury a vsetci vlastne vraj vyzadovat...inak mozeme ist do riti,takze zial tak..aspon co mam info co nam tu hovoria...

victory1
4. dec 2020

@jankastraza no v tomto to je horsie,EU sa tvari,ze ziadny stat si na svoje uzemie nevpusti nezaockovaneho obcana. Ale zas na druhej strane neverim,ze v EU v kazdom state sa daju zaockovat vsetci,cize tym by diskriminovali obcana EU. Len Anglicko ma zas slecificky rezim,tak neviem...isto treba vyckat,netreba sa s ockovanim ponahlat...

katenka2
4. dec 2020

@victory1 ano, aj preto Matovic posledny, aby videl, ako to znasaju ostatni, ake budu nasledky a tak. AK! by to bolo OK, tak on najskor po 4-och rokoch, ak sa ziadne vedlajsie ucinky na ockovanych neobjavia. Pekne premyslene...😖

victory1
4. dec 2020

@katenka2 presne....vcera som bola u jednej kamosky,tiez onko pacientky a jej manzel zahlasil,ze preto prvi dochodcovia a rizikovi pacienti,aby nemuseli vyplacat dochodky a znizili sa sumy na lieky...🙄

helga9
4. dec 2020

Nedám sa

ira25
4. dec 2020

Dievčatá ktoré ste mi priali úprimnú tak vám ďakujem...neviem či som odpovedala každej

ira25
4. dec 2020

Sústrasť

jankastraza
4. dec 2020

@ira25 Inka, nehnevaj sa , ja nic neviem, kto umrel? Je mi to velmi luto, prajem dodatocne uprimnu sustrast 😢❤

jankastraza
4. dec 2020

@victory1 urcite, co sa mna a mojej rodiny tyka, budeme posledni,kto sa dame,ak nas budu nutit kvoli skole,praci a cestovaniu

zuzap33
4. dec 2020

@jankastraza bohužiaľ jej manžel. Poznala som ho, nemôžem tomu stále uveriť

helga9
4. dec 2020

@ira25 úprimnú sústrasť prajem

nori21
4. dec 2020

@ira25 úprimnú sústrasť

l1plienka
4. dec 2020

@ira25 strašne mi to je ľúto a prajem veľa síl na zvládnutie takejto ťažkej chvíle 🙏

sabova3
4. dec 2020

@ira25 Úprimnú sústrasť.

victory1
4. dec 2020

@ira25 ach nevedela som..uprimnu sustrast 😔

janaooo
4. dec 2020

@ira25 úprimnú sústrasť

jankastraza
4. dec 2020

@zuzap33 och Zuzi to je strasne 😥❣️

ira25
5. dec 2020

@jankastraza
@helga9
@nori21
@l1plienka
@sabova3
@victory1
@janaooo
Ďakujem vám dievčatá za prejavenú úprimnú sústrasť 🙏len ešte kto povie ako sa mám s tým zmieriť,ako nám ďalej žiť a dá sa to vôbec?

l1plienka
5. dec 2020

@ira25 teraz to musis len “prežiť”,život bez milovaného človeka sa nám často zdá nezmyselným,len čas ukáže, prečo tu mame este byt a len čas dokáže strašnú bolesť premeniť na bolesť s krásnymi spomienkami. Kto to nezažil,ten to nedokáže precítiť tak,ako človek,ktorý si týmto prešiel. Veľa veľa síl Ti prajem ❤️

ira25
5. dec 2020

@l1plienka ďakujem ti za úprimné slová,ale hrozne to bolíii .