icon

Chemoterapia po mastektómii prsníka

paj333
6. dec 2016

Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim

katenka2
21. dec 2020

A dievčatá o Inke stále nikto nevie? Opätovne som jej pisala, nech aspoň slovíčko napíše, že existuje 😟, ale veru nič.

hracka123
21. dec 2020

@katenka2 ahoj pekný stromček👍nonInke som dnes zas písala sms a nič.

katenka2
21. dec 2020

@hracka123 😟, čo s ňou len môže byť? Žeby, nedajbože, korona a nemocnica 😨?

hracka123
21. dec 2020

@katenka2 vôbec neviem vždy my napísala alebo sme si volali a teraz nič

sabova3
21. dec 2020

@katenka2 Ahoj Katka,krasny stromcek.Ja mam presne to iste s tou bolestou,boli od ramena po laket.Tie bolesti mam asi uz dva roky,odkedy mi vznikol lymfedem.Dnes som bola akurat na cievnom,no tak len kontrola ruky,a mam byt rada,ze to nie je horsie,ze nemam ruku jak balon.

katenka2
21. dec 2020

@sabova3 parada, ze?! 😨
Ja som sa zatial onkologicke nehlasila, ved je tam bozie dopustenie, uz vydrzim 2 mesiace na kontrolu. Bola som u obvodneho, fakt sa budim na bolesti a v noci tu ruku neviem ani nadvihnut, musim si pomoct druhou. Vraj sa privelmi sledujem 😨, nech s tou rukou isty cas nic nerobim! Za taku radu pekne dakujem! 🙉 Na moje stazovanie ma nakoniec poslal obvodak k ortopedovi - a ten vraj, co ja Vam mozem dat ako onkologickemu pacientovi po nedavnej operacii? Ani oziare, ani obstreky... nuz dal mi nieco proti zapalu a kolagen /ktory mimochodom uzivam aj z vlastnej iniciativy minimalne 2-3 roky/ a o mesiac mam ist na rentgen. A to som bola rada, ze ma ten ortoped aspon zobral na vysetrenie. Toto je fakt super doba 😖🙈!

sabova3
21. dec 2020

@katenka2 Tak to je fakt paráda.Ja som išla ku nemu len kôli tomu,že mi prišiel papier z úradu o posúdenie môjho stavu.Mam plný ID.Tak musím stíhať ,lebo papiere chcú do desiateho januára.Tak sa veľmi teším,a mám taký pocit,že mi ho znížia na polovičný.Ved mne už vlastne nič nie je,že?

jankastraza
21. dec 2020

@katenka2 Katka krasny stromcek, naozaj prenadherny! ano v spravach sme videli,ale my tu v Oxforde mame pohodu, normalny zivot, rozdelili nas na stupne 1,2,3 a 4, stvorka je najhorsi stupen, Londyn je 4 ,u nas je 2,cize vsetko normalne pootvarane aj restiky do 22h,normalne vsetko funguje,spravy nafukuju,strasia nas,ze po Vianociach bude zas lockdown tak aj v mojej robote sa uz pripravujeme,ze asi v januari zostaneme doma,ale nastastie ak zostaneme, vlada to zariadila tak,ze firmy nam platia aspon 80% platu.Tiez len strasia v spravach a normalne si tu nazivame, je to ottras,neviem,co na Svk hovoria, musim zavolat mamine,urcite sa nasmejem,ako to nafuknu ,na 48h zavreli Dover a kanal z Francuzska, chudaci kamionisti zostali tam trcat,tych mi je najviac luto

zuzap33
22. dec 2020

Všetkým želám hlavne pokojne sviatky, dobré výsledky, žiadne nové nálezy, čistú hlavu bez znepokojujúcich myšlienok a hlavne veľa optimizmu. Mňa osobne čaká v novom roku tuhý boj s našou chorobou, operácia pečene, čo už viem a ďalšia liečba. Treba sa zmieriť so skutočnosťou, hlavu hore a veriť

katenka2
22. dec 2020

@zuzap33 Ďakujem krásne, tak múdro a výstižne by som to napísať nedokázala. Z celého ❤️aj Tebe želám, aby si ten boj priviedla do úspešného a jednoznačného konca a už NIKDY nič podobné nemusela riešiť. Dľa možnosti pokojné sviatky a hodne síl! 🍀

l1plienka
22. dec 2020

@zuzap33 Zuzi,veľa na Teba myslim a velmi držím palce 🙏Idu odstrániť “časť pečene” s mts cyberknife (kybern.nožom)? Uz mas aj termín operácie? S tým,že sa rak môže zas a znova vrátiť počítame všetky,samozrejme,že dúfame,že nie,ale kazda mame tieto myšlienky. Uz sme všetky tak sterilne voči termínom ako “znova je tam neidentifikovateľný útvar” a pod,že uz to začíname pokladať za bežnú súčasť života. Verim,že sa spraví pre Teba vsetko,čo je správne a všetky nálezy pôjdu do......🖕 ❤️❤️ Užívajme každý moment prítomnosti ❤️

zuzap33
Autor odpoveď zmazal
anvien
22. dec 2020

Vsetkym drzim palce a vela sil aj co najviac zdravicka sa da. Drzte sa a myslim na vas. Ja som tu len sem tam a nie stale odpisujem predsa sa poznate lepsie vy... Jedine co sa dnes postazujem je ze mojej dcerke kt bude mat o mesiac 6r lekarka asi zanedbala kaz tak ze sme boli dnes na 2x na zubnom.. Rano s muzom bola a zaziva vrtala no do drene sa nedostala a cely den drobcs bolel zub.. Nakoniec sme skoncili na pohotovosti a cistili jej cely zub az do nervu aj ked je mliecny korene a dren sa zapalili... Takze ci som chcela ci ne tyzden po chemo davaj na pohotovosť.... Ale drzala sa statocne a ja dufam ze budeme mat aspon so zubkami cez sviatky pokoj.... Ps-domov sme doslo o 18:30... Potesi len nech uz vycistili poriadne aby neopuchla....
Takze krasne sviatky ake sa len daju mat a drzte sa.

hracka123
23. dec 2020

Ahojte dievčatá prajem Vám Šťastné a Vesele Vianoce 🌲💝💝💝💝🌲

katenka2
23. dec 2020

@hracka123 srdecna vdaka a tiez vsetkym zienkam prajem pekne vianoce a co najpevnejsie zdravicko!

sabova3
23. dec 2020

Podobne prajem všetkým šťastné a veselé Vianoce.

nori21
23. dec 2020

Veselé Vianoce zo všetkého len to najkrajšie a hlavne veľa zdravia a lásky.

helga9
23. dec 2020

Šťastné a veselééé dievčatá Vám prajem aby ste si zdravícko každá našla ten najvzácnejší dar pod vianočným stromčekom

victory1
23. dec 2020

Prajem vam vsetkym stastie v zivote,lebo mam pocit,ze clovek sa moze aj zblaznit a nedokaze si zabezpecit ani zdravie,ani lasku a casto ani nie peniaze...proste bud ma to stastie alebo nie...preto pre vas vsetky 🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

jankastraza
24. dec 2020

Dievcata aj ja sa pripajam, dakujem a prajem Vam prijemne sviatky 🎄🎀🎄🥳 a aby sme sa vyzdraveli!!! 🥳🥳🥳🍀🍀🍀Mam Vas velmi rada!!! 🤗

katenka2
24. dec 2020

@jankastraza aaaach, ty ❤️ ! Aj mne si srdcumila 😍. Šťastné Vianoce 💋

jankastraza
24. dec 2020

@katenka2 😘❤❤❤ Stastne Vianoce, tak by som si priala raz sa stretnut osobne vsetky alebo postupne 😀

hracka123
24. dec 2020

@jankastraza veď sa stretneme💝💝💝

katka14
24. dec 2020

Krasne sviatky Vam vsetkym spolubojovnickam prajem, hlavne vela zdravička pre všetky !!!

helga9
26. dec 2020

Caute baby. Ako sviatkujete? Ja nerobím nič. Ale že vôbec nič. Okrem jedenia samozrejme. Takze tácka so žrádlom gauc a telka au do 11.1.2021.

sticker
hracka123
26. dec 2020

@helga9 ahoj Helgicka to isté len žrádlo koláče a rozprávky no a večer stacionárny bycikel🤣🤣🤣💖💖💖

zuzap33
26. dec 2020

@helga9 sporák mi už ide na nervy, telku tiež sledujem a v pondelok nechávam deti a ich natahovacky pánu manželovi a idem sa vyvenčiť do prázdnej kancelárie... 🤣

jankastraza
26. dec 2020

Caute dievcence,tak vy takto vegetite? 👌🥂🎄🎀🎄😁My podobne,vcera sme este stihli poslednu navstevu a uz Boris zakazal a budeme kvasit doma,juuj to ja nemusiiim 😅😅😂🧐💕

katka14
26. dec 2020

My sme dnes s manzelom a dcerkou vyšliapli na Inovec. Takze sme vyštipani vyvenceni a hladame vychadzkovu trasu na zajtra 👌❤😀🤩

nell77
28. dec 2020

Dievcata zaujimavy prirodny produkt Sulforafan Extra - vytazok z brokolice velmi slubne vysledky studii, viacerymi sposobmi nici onko bunky, chvalil onkolog v telerane...len info..