Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
Caute dievcence, no co ,nejako ste vsetky ticho, uz to musime vydrzat tuto hnusnu Coronu,je to ozaj strasne, ked som dneska videla na nete,ako ludia normalne ziju na Novom Zelande,tiez som dostala nerv,a este maju leto,teplucko,fuj tfuj,zavidim im no! V sobotu dostanem Oxfordsku vakcinu n1,tak sa aj celkom tesim,nech to mam zkrku 😝
@jankastraza ja som sa dala včera zaočkovať, dnes cely deň teploty. Aj z práce som musela odísť 😒
@tanicka2311 AHOJ, JOJ TO MI JE LUTO,ALE NEBOJ, VRAJ TO TRVA MAX OKOLO 12 H A USTUPI TO ❤
@tanicka2311 Tanička, ako dnes? Je to už lepšie? Teplota ustúpila?
@jankastraza hmmm tak vy v uk máte raketové tempo, ked vidím u nás,tak to odhadujem,že sa dostanem na rad v máji 😱 a to som sa šupla do zoznamu náhradníkov. Vy uz o chvíľu vystartujete na pivo bez rúšok 🍺
@l1plienka no chcu co najskor vsetkych zaockovat,tvrdia,ze to je jedine vykupenie z lockdownu,ale kto vie? Vies? Kedze vela ludi je proti vakcinam,tak uvidime...ja som mala vcera poobede a zatial klop klop je mi ok,iba rameno citlive a cele telo akoby som vcera odbehla maraton alebo prehnala s cvicenim, kamosky,co tuto istu vakciny mali spominali ze oni mali akoby chripkove stavy rano dalsi den tak dufam to nezazijem,tak Slovensko je predsa malicka krajina a henti hnusaci zariadia aby najprv vyvoleni asi mali vakcinu,ale tak dufam ze vy uz dostanete dufam v marci
@katenka2 teplota ustúpila. Ale pod pazuchou kde ma ockovali mam opuch a boli to. Asi uzliny. A to trvá stále. Tak neviem. Trochu sa bojím
@tanicka2311 to Ta ockovali do tej strany,kde brali prsník a lymfatické uzliny😱 ?
@tanicka2311 Tanička, nie som expert na očkovanie, ale z toho, čo som čítala myslím, že je to len silnejšia reakcia a tým pádom by sa mala vybudovať aj silnejšia imunita proti ochoreniu. Za pár dní sa snáď tie uzliny upokoja, nič sa neboj 🤗🤞
@l1plienka nie do druhej ruky. A tam sa mi zväčšili tie uzliny. Na tej zdravej ruke
Caute babenky ako je tu ticho? Kde ste všetky?
Caute babenky ako je tu ticho? Kde ste všetky?
Ahojte baby,veru ticho,Inka ahoj 🤗💗💕💗
@jankastraza ahoj,tak ako po očkovaní?
Teraz budú očkovať učiteľov z tou Oxfordskou, že len do 55 rokov.... môj syn sa potešil, že tejto vakcíne dôveruje .
@helga9 však toto a preto sa ani lekári jednoznačne nevyjadrili keď som sa pýtala či ano alebo nie.
Ale čo majú robiť tí ktorí musia sa očkovať keď sú v styku dennodenne ako lekári , učitelia a ostatný... čakať kým mi vyvinieme vakcínu....no ja by som dôverovala ruskej Sputniku, však za totáča sme boli očkovaní s ruskými vakcinami a sme tu.
Všeličo si prečítam na internete,ale už neviem čo je hoax a čo pravda.
@ira25 ahoj Inka nasa 💕💕💕vies co vyskumy stale prebiehaju,presne ako tvoj brat aj ja doverujem oxf,spravy pisu vselico,ale jednym uchom dnu 2 von...ja som mala iba bolest ramena 3 dni a akoby svalovica po cviceni,ziadne horucky ani hrozostrasne scenare co ma zname tu v Uk strasili,co dostali tu istu,no mne bolo ok...my uz sme Superzeny! 😂
@jankastraza to je dobré,že takto si to v pohode to očkovanie prekonala, lenže sa hovorí,že až po druhej dávke je to horšie.
Takže aj onko pacientky sa očkuju...tu to nie je riadne okolo očkovania vysvetlené a mali by povedať aj negatíva očkovania,lebo mňa celebrity čo reklamu očkovania nepresvedčia.
U vás to ide rýchlo a očkuju s viacerými ockovacimi látkami.
Ja keďže nechodím do práce tak sa do očkovania nehrniem.
A inak ako si na Tom zdravotné...hormonálna liečba ti nič nerobí,lebo mňa bolia malé kĺby palcov,tak či to nemám z Tamoxifenu.
@ira25 anooo Inka to mas urcite z Tamoxifenu,zial,tieto lieky su zabijaky,ja beriem ten Letrozol uz od aprila tusim a Zoladex na odstavenie vajecnikov a suma sumarov som v pohode,rano sa musim popretahovat a ked sa rozhybem,nic neboli,ked vela sedim pobolieva chrbat tam kde mam skoliozu,inak uplna pohoda,snazim sa uz menej citat a zaradit sa naspat do normal zivota,to jednoznacne pomaha,to ockovanie je ako politika,kazdy ma iny nazor na to,takze kazdy sa rozhodne sam,co mu viac vyhovuje,aj ja som sa dala preto,lebo sa tesim do prace a ak sa podari na dovolenku,ale to sa asi nepodari 😢😅lebo uz zacali politici spekulovat ze nas v lete nikam nepustia 🤯
Mne práve dnes volali,že zajtra sa mam dostaviť na očkovanie,u nás štepia v športovej hale a uz asi mesiac som bola na zozname náhradníkov. No ale čo čert nechcel -pred dvoma dňami mi pichli zoladex,volala som do NR onkológovi a ten mi povedal,že rozhodnutie je na mne,ale že nejaká svetová onkologická asociácia odporúča očkovanie až 7-14 dni po hormonálnych injekciách. No a teraz babo raď 🤷♀️

@anvien dakujem ti,toto uz je nic,najhorsia je fakt ta chemo 💕