Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
@jankastraza mne kaderníčka minulý týždeň práve povedala, že som prestala sediviet 😆
@hracka123 jeziis kraasne aj ja sceeem wau ako ti riadne podrastli 👌😍
@zuzap33 ou 😅tak to je parada,uz ta asi nic neprekvapi,tak uz nebudes sediviet 😅ale nie teraz vazne..tak to bolo asi z chemo a uz sa ti teraz dostavaju do normalu
@jankastraza ale nie, ja som bola sivá pred chemom a už dosť. Ale teraz narástli hnedé, a len kde tu sivé. Ale točili sa mi vždy a teraz ešte viac
@zuzap33 to fakt? Tak skoro si bola siva? A pojdes naspat na blond?
@jankastraza ja som sa farbila na bordovo, červená alebo baklažán, podľa momentálnej nalady. Teraz nové vôbec. Blond neeee
@jankastraza veď pozri moju fotku na fb, poslal a som ti žiadosť o priateľstvo už dávnejšie... 😜
@zuzap33 to fakt? To kedy? Musim kuknut pockaj 😂😂
Pekny den dievcata,
tak si "uzivam" volne chvile v karantene, na zahrade je chladno a veterno, nuz sedim pri PC a citam a citam. Natrafila som na clanok, no...neberte to, prosim, ako morbiditu odo mna, ale ma fakt oslovil a podnietil k zamysleniu, nuz ho sem pripajam. Kto chce, nech precita, kto nie, nic sa nedeje...
https://sk.medlicker.com/729-ako-umieraju-lekari
z tejto stranky odoberam ich clanky a musim povedat, ze su velmi poucne, zrozumitelne napisane, aj aktualne. Da sa v nich najst odpoved na rozne zdravotne problemy, len treba citat 🙂
@jankastraza tak tie su krasne vlasky... Robia radost urcite 🙂 tak uvidim co vyrastie na mojej makovici.. Ja som mala sedive uz pred chemo :D tak mozno sa vyresetovalo v tele aj to.. Necham sa prekvapiť 🙂 dakujem za krasne foto a potešenie.. Drzte sa baby
Baby vy ste paradne... Krasne vlasky a aj super pokec... Dakujem za foto 🙂 ja som zvedava na svoje haaro :D no len sa neviem dockat kedy
Ps - zajtra 1x oziar a naplanovamych je 20x... Tooo bude sranda :D
@anvien nič sa neboj. ja som to mala ako dovolenku. 5 tyzdnov v nemocke v blave, za cely den 1x10 minut na ožiari inak vegetik v klimovanej izbičke pri knizke, telke a na vikend domov. ja som si krasne oddychla. sice mi trosku koza priškrvčala ale nebolo to nič tragicke. dali mi obklady, mastičky a posledne 3 ožiare zrušili. pekne sa to zahojilo. nikdy mi nebolo z toho zle, normalne som cez vikendy fungovala doma s rodikou aj vyletikmi. drž sa, neboj to dáš !!!
@zuzap33 Zuzi ked hovoris o tom peknom zelenom strope na oziaroch, my mame na kardiologii v oxforde takuto peknu oblohu 🙂 pekne to vymysleli
@zuzap33 ahoj Zuzi.. Noo ja na onko nebola od 24.3. Takze to somja nebola az dnes som bola rovno na oziarochv porodnici. Zatial to vyzera tak, ze poobedna sa rusi kedze akosi nemaju sost pacientov aspon to tak spominala lekarka ale dnes som sa zabudla opytat aktualny stav, inak mala si zeleny strop? Ja dnes mala motylov :D
Ps minule tetovanie nevedeli najst... Po 14 dnoch sa mi aj tie ich znacky umyli :D isla len priblizne kde by malo byt ma potesili...
@anvien keď budeš mať šťastie na vysokého silnejšieho chlapa,tak ťa raz dva nastaví pod strojom a žiadne krížiky nepotreboval.. mne tetovala dr.niekomu na CT mne ich vidno aj teraz.
Mala som tiež 20 oziarov,ale celkovo a bude v máji rok a prsník poznačený po oziaroch stále....zrejme pre moju svetlú pokožku....ja som sa spálila vždy na slnku do červená tak asi preto.
Ak si dala chemo toto už zvládneš.
@zuzap33 však okolo tej tetovaciej bodky mám plno znamienkov,ale rozlisili tetovacka je modro zelená a znamienka hnedé,ale viac znamienok sa mi urobilo až po oziaroch,ale tetovacka sa odlišuje....mne ten chlapina radiolog keď som sa pýtala, že krížiky nemám,tak nevadí,však má tam body...
Ale s tým stropom si mala pravdu,zelené stromy,tak pozitívne pôsobili,nebyť mojej fóbie z toho stroja,tak by bolo ok.

@jankastraza kukaj posledné chemo pred 17 m