Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
@helga9 ďakujem
@nori21 ďakujem
@ada2007 zoladex sú injekcie (obdobne je reseligo,ale mne bolo po ňom na hovno), ktoré sa pichajú 1x/28 dni do brušnej riasy a blokujú estrogen (ja som mala nádor 100% estrogen) a menzes som mala este dlho dlho od začiatku užívania,myslim,že až po troch mesiacoch sa stopol. V lete som mala dva mesiace pauzu od zoladexu a menzes sa znova vrátil (aj napriek tomu,že som mala stale tamoxifen) ale v podobe,že som myslela,že asi vykrvacam. A predpisuje mi ho onkos, s tým,že ho mam uzivat dva roky od začiatku liečby (cize este rok). Tebe nedávajú tieto injekcie? Aký typ nádoru si mala?
Dievčatá čo je to s vami ,nejako sa neozyvate...Katka,Janky,Zuzka...ja len dúfam,že ste ok❤️🙏
Ja idem na onko na kontrolu, včera som mala odber,ale predtým som musela ísť si urobiť test,lebo majú vstup do ambulancie,len OTP,aj u vás to je tak?
No dnes sa dozviem čo a ako ďalej,tak nech sú aspoň markery ok i keď to nie je spoľahlivý ukazovateľ.
Držte mi palce a pekný deň vám želám.
🤗ahojte dievcata, pozdravujem vas zdialky, u mna vsetko super, zijem pekne naspat normal zivot tak sa vytesujem, kontroly ziadny, kym nieco same mne nebude sediet, toz tak to funguje u nas v Uk 😉
@helga9 dobre sa to číta keď sa píše pozitívne ❤️no ja som si myslela,že len moja súkromná dr.to vyžaduje,ale nie celkovo u nás v nemocke.Znama chodí na ožiare je očkovana a denne ju testuju.
Bola som u zubára a tam nevyžadoval a tam mám ústa otvorené...divné všetko.
Vyfasovala som aj Lagosu,lebo mám zlé pečeňové testy.
@jankastraza ahoooooj Janulka som rada ze si ok. 😍Véd sme si to sľúbili 😍aj to sme si sľúbili ze sa stretneme aj s našou Helgickou🤓🤓🤓
Dievčatá Vaša Helgička sa dnes dožila 42 rokov.

@hracka123 ano veru Ericka , splnili sme si to ,aj sa nam splni,ze sa stretneme,tesim sa na ten den! ❤
@helga9 jeeej 😍🎂🍀🌹 Vsetko najsamlepsie nasa Helka!!! Poriadne oslav!!! Dnes vecer si pripijam na Tvoje zdravicko!!! ❤🎉
@jankastraza dakujeeem Janulka veru dnes sa sepálim riadne
@helga9 vsetko najlepsie k narodeninam, hlavne vela vela zdravia pre teba aj celu rodinku 😍
@ninaelizabeth dakujeeem krasne

@ada2007 v júni bol rok co užívam. Pichaju mi aj reseligo každých 28 dní takže menzes nemám vôbec. Už po prvej injekcií som nedostala. Prvý rok som chodila na gyndu každé 3 mesiace a teraz budem 2krat do roka.