Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
Dnes má Kikin syn volä sa Peťko narodeniny. Zvládajú to ako vedia. Mama vždy bude chýbať.
😢🙏
Dievcata, uz davnejsie som sa rozhodla, ze na toto forum uz nebudem prispevat. Som v pokrocilom stadiu, neustale v liecbe. Svoje momentalne pocity a zalezitosti s liecbou riesim inde, so zenami, ktore su na tom podobne ako ja. Vacsinou zien tu uz nepise, lebo su nastastie v remisii. Verim, ze to tak aj ostane. Ak ma niekto chce kontaktovat, poprosim uz len ss. Vsetkym prajem hlavne zdravie a vela pokojnych rokov
@zuzap33 Zuzi, prepac, ak sa este spytam, ta ina onko-skupina, v ktorej teraz si, to je tiez na MK, ci inde?
A tiez ti uprimne z celeho srdca zelam, aby si sa, ked uz nie uplne vyliecila, ale aspon dostala do dlllllhej a bezproblemovej remisii a nemusela stale mysliet na chorobu 🍀
@ira25 ďakujem Irenka, to by mne moc nepovedalo, keďže na jazyky som tupaaaa. Škoda, človek sa vždy niečo nové dozvie a hoci teraz Google hodne prekladá, odborné témy sa prekladaju dosť zle a neraz z toho vyjde poriadna hlúposť.
A ty ako Irenka? Prsnik stale bolí? Ja idem vo štvrtok zas po polroku na kontrolu. Strašne ten čas uteká. No, strašne 😨!
@katenka2 ahoj moja,no bolí zrejme ten lymfaticky opuch prsníka je toho príčinou a tiež ten nález v ňom...beriem wobenzin tak či nepomôže zmierniť opuch.
Zrejme si na tom dobre keď až po pol roku kontroly....ja po troch mesiacov stále.
Budem ti držať palce nech kontrola dopadne na jedničku🙏Ja kontrolu zas v januári aj sono prsníka.
Áno čas uteká,ale rana na srdci sa nezaceluje a počas týchto dušičkovych dní je to jatrenie rany,tak som v depke permanentne aj keď chcem byť silná.
Prosím Vás zenicky ktorých sa to týka a mali tú pliagy aj dole, aké ste mali hodnoty markerov keď Vám zistili problémy. Ďakujem. Lebo chcem zistiť odpoveď na jedny hodnoty. Ďakujem. Moc.
@lula94 ahoj,myslíš maternicu? Ja od augusta patrím tiež medzi vás karcinom prsnika in situ intraduktalny, mám 45 r.po operácií som chodila iba na ožiare, celý september . Bola som u gynekológa kvôli užívaniu tamoxifenu, každého pol roka kontrola,lebo pri užívaní tamoxifenu zvykne hrubnúť výstelka maternice tak mi povedal a potom treba urobiť vyčistenie, mala ste niektorá také problémy? A ako ste mávali menzes počas užívania? Ďakujem vám.
@ada2007 Nemala som mendzes, len som šla na preventívku kôli tamoxifénu, že ho beriem, a začala ma dr. sledovať o tri mesiace sa to zväčšovalo tak maa dala hne´d na kiretáž, nemala som ani po tom mendzes, ale ak som zmenila na letrozol tak som po 3 messiacoch dotala menštruáciu a tú som mala skoro 3 týždne , onkologička mi povedaala že to niekto môže dostať , ale odvtedy som nemala. kiretáž v pohode to je 10 minút v slabej narkóze.
dievcata, ustata som fakt ako somar, ale aj tak chcem sem par slov napisat. Som po dalsej kontrole, vysetrenia v poriadku, vysledky krvi vraj ukazkove a bla, bla... Moja dobra pani doktorka mi dnes dala BUDUCNOST, ani netusila ako velmi 🙂. Preberali sme tie bolave kolena /artroza/ a ze by bolo dobre ich operovat a ze preco sa ja tych operacii tak velmi bojim a bla, bla... Vysvetlovala, dovodila, preco teraz, aby som dalsich 15-20 rokov mala pokoj. Pytam sa jej - pani doktorka a to si myslite, ze budem este tolko zit? /pre tie novsie clenky - mam 61r. a s rakovinou zijem uz vyse 25 rokov - raz lepsie, raz horsie.../ Lebo moja doktorka, sice slusne a s citom, ale co na srdci, to na jazyku, zbytocne nadeje nedava. Reku posledne, pred 5-timi rokmi, ste mi slubovala este aspon 5 a teraz pridavate 15? 😅 A vraj s mojou chutou do roboty a takymi vysledkami urcite. Tak vam zo ❤ vsetkym zelam, nech vase doktorky/-ri maju pre vas podobne info. A teraz uz pokojnu dobru noc! 😘
Pekmy večer zenicky. Prosím mám prosbu o radu. Potýkala sa niektorá z Vas so zvyšenými pecenovymi testami a zväčšenou slezinu a pečeňou? Prosím aký postoj zaujal lekár? Neviete pri akých hodnotách hrozí nebezpečenstvo ťažkosti s metastazamy alebo priamej rak pečene ? Ďakujem.

@zuzap33