icon

Chemoterapia po mastektómii prsníka

paj333
6. dec 2016

Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim

ira25
3. jan 2022

@lucmirka124 suché dráždivé záchvaty,až má z neho boli pľúca..nič nevykaslem,len má dusi

helga9
3. jan 2022

@ira25 nech sa to už zlepší furt sem kuknem že ako ti je

katenka2
3. jan 2022

@ira25 bože a ten codein taký zázrak od kašľu... každého! Prečo každý lekár lieči inak? Veď sú to 100 rokov známe lieky, ako večne choré dieťa som na nich vyrástla 🤦🏻‍♀️ a som tu stále. Hlavne mi vždy pomohli. A ešte mi od dusiveho kašľu pomáhalo natrieť celý hrudník tými hlieny rozpustnými bylinkovymi mastami. Ale názov si už nespomínam. A hlavne, ty to potrebuješ hneď!

lucmirka124
3. jan 2022

@ira25 pomaly cmulajte zrmzlinu, kocky ladu, popijajte vodu s ladom,aj teplotu bude tahat dolu, priedusnicky v plucach vam odpuchnu, malo by vas menej drazdit, pomohol by vam zodac, zyrtec alebo claritin,ci fenistil kvapky proste daco na alergiu,na upokojenie priedusniciek, ak doma mate,drzte sa. Skuste spat po sediaci, lepsie je dychat

katenka2
3. jan 2022

@ira25 natrieť, prikryť nahriatou utierkou a držať v teple. Ale zas pri takých teplotách!? Irenka a zrážaš si horúčku liekmi? Teraz už treba, už to dlho trvá, srdce nemusí vydržať.

katenka2
3. jan 2022

@ira25 a áno Lucka má pravdu, posediačky sa ľahšie dýcha. Dokeku, žena, máš ty začiatok roka 🤦🏻‍♀️! Ufff

katenka2
3. jan 2022

@lucmirka124 Lucka, s tým chladom to máš zrejme dobre odskúšané, budem si pamätať, keď prídu ťažké časy. Vďaka.👍

ira25
3. jan 2022

@katenka2 nechtikovu môže byť?

ira25
3. jan 2022

@katenka2 a to už mám takto tretí rok... operácia na Silvestra potom pred vianocami umrel môj milovaný,tak zase a teraz ďalší rok Covid...už ak dožijem o rok ,tak čo bude?

ira25
3. jan 2022

@katenka2 joj nevládzem. Ja po sediačky viacej kašlem a mám závraty

ira25
3. jan 2022

@katenka2 jasné striedam Paralene a acylpirin

ira25
3. jan 2022

@lucmirka124 no pozriem sa do lekárničky,ale asi nebudem mať

ira25
3. jan 2022

Našla som zodak

ira25
3. jan 2022

Nebude sa byť sa ATB?

katenka2
3. jan 2022

@ira25 Irenka, môže byť aj nechtikova, lepšia by bola nejaka mentolová, ale aj toto lepšie, než nič. Tak hovoríš, že ty po sedačky nemôžeš? Nuž, asi je to iný druh kašľu, nerozumiem tomu. Želám ti Irenka dla možností čo najkludnejšiu noc a trocha oddychu od kašľu

ira25
4. jan 2022

@katenka2 ďakujem ❤️ mám vysoko od hlavu aj tak ma dusi...ja sa bojím, že mám už chytene pľúca

ira25
4. jan 2022

Kde kúpim ten kyslík?

ira25
4. jan 2022

Takto ráno a ja 39,6 ... Už mi jedno či umriem,len nech sa viac netrapim

twinflame
4. jan 2022

@ira25 nie je najvyssi cas volat 112?

naja94
4. jan 2022

@ira25 toto nie je stav na domácu samoliečbu 😒

lucmirka124
4. jan 2022

@ira25 pani irenka do nemocnice hned prosim,volajte si sanitku, mate dlho horucky, proste to doma nejde, potrebujete kyslik, ATB do zily, lieky na teplotu do zily,

katenka2
4. jan 2022

@lucmirka124
@ira25
Žiaľ, musim súhlasiť, hoci tiež sa bojim nemocnici ako pekla. Tu už niet kedy váhať a niet, čo stratiť. Je najvyšší čas Irenka! Vieme, že si uz maximálne unavená, ale nevzdávaj to! 🙏

katenka2
4. jan 2022

@ira25 Irenka, co si synovi nevravela? Je mu jedno, ako si na tom, ci co?! Ten kyslik, dokonca mate tu firmu v Presove, Unizdrav - https://unizdrav.sk/contact-us-kontakt https://unizdrav.sk/tovar/3367/kyslikova-flasa-... https://unizdrav.sk/tovar/3365/kyslikova-flasa-...
uz si to mala mat doma!

katenka2
4. jan 2022

@ira25 ze mu ty /synovi/ nepovies popravde, ako velmi je ti spatne, ze? 😖

jankastraza
4. jan 2022

Co to citam? Dufam ze Irenka je uz v nemocnici 😢♥️

hracka123
4. jan 2022

@jankastraza aj dúfam ze je v nemocnici

ira25
4. jan 2022

Som doma dievčatá....syn kúpil kyslikovu fľašu

katenka2
4. jan 2022

@ira25 "syn kúpil kyslikovu fľašu" - chvalabohu... tak uz len teraz vela sil a kus stastia 🍀

jankastraza
4. jan 2022

@ira25 tak Irenka dychaj, oddychuj, prechadzaj sa po byte ak vladzes a pis nam ❣

jankastraza
4. jan 2022

@ira25 Inka ako? ❣