icon

Chemoterapia po mastektómii prsníka

paj333
6. dec 2016

Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim

matasaska
18. jan 2022

@lucmirka124 😁😁😁 si ma pobavila s tým jogurtom...🙂 Ďakujem, verím, že to bude dobré,hoci som negatívna, myslím pozitívne 😉

helga9
18. jan 2022

Ahojte dievčatá. Opäť Vám posielam pozdrav od Irenky. Dnes velký pokrok. Odpojili ju od monitorovania. Nemá plienky. Je osprchovanà. Vełmi sa těším.

matasaska
18. jan 2022

@helga9 to je výborná správa, veľmi sa teším.👍🤩

katenka2
20. jan 2022

Dievcence, Irenka zas o kusok lepsie a nechala vsetkym dakovat a pozdravovat. Vraj preto, ze na nu mnohe myslite a drzite jej palce, dopadlo to vcelku dobre, az sa zdravotnici cuduju 🙂 Tak, nech je uz cim skor doma 👍!

hracka123
20. jan 2022

Volala som s Inkou áno ma sa lepšie ako píše Kate ka a vseeetky vás pozdravuje už je usmievavé slniečko 💗

matasaska
20. jan 2022

Ahojte dievčatá, tak už mám po. ...citim sa celkom fajn.prave tu bola doktorka, povedala mi, že nádor je vonku, uzliny negatívne,tak verím že aj veľká histologia bude neg.

lucmirka124
20. jan 2022

@matasaska juj fajn ze mas uz po, odychuj, 🍀🍀🍀

lucmirka124
20. jan 2022

@hracka123
@katenka2 skvele ze sa ma lepsie🍀💐 bojovnicka velka✊

katenka2
20. jan 2022

@matasaska super! Nech to len ide k lepšiemu 😉👍

matasaska
21. jan 2022

@katenka2 ďakujem, uvidíme čo sa dozviem na onko...ani neviem ako to funguje...v stredu idem vybrať stehy s potom mi povie chirurgicka, či moja obvodná?

katenka2
21. jan 2022

@matasaska mali by aj, aj, ale určite neurobíš zle, keď sa budeš pýtať na všetko, čo ta napadne

ada2007
21. jan 2022

Dievčatá rada vás tu čítam, chcem sa vás spýtať, tie čo užívate Tamoxifen ako mávate menzes? Ja som začala užívať Tamoxifen začiatkom októbra,začiatkom novembra som mala covid ťažký priebeh,menzes som dostala až 19 decembra a trval mi 14 dní bol taký slabší niektoré dni len také špinenie. A teraz po 20 dňoch znova špinenie a príde asi aj menzes. Mala ste to niektorá podobné ako píšem?

nori21
21. jan 2022

@ada2007 Ja beriem Tamoxifen,menzes nemám lebo mi pichajú Reseligo.

ada2007
21. jan 2022

@nori21 a to hneď od začiatku užívania tamoxifenu ti pichá gynekológ? Mne nič také nenavrhol...

nori21
21. jan 2022

@ada2007 na onkológii mi pichajú,onkologička to povedala

ada2007
21. jan 2022

@nori21 a to hneď od začiatku ti pichaju?

tanicka2311
21. jan 2022

@ada2007 Ahoj. Aj ja dostávam reseligo od začiatku po operácii. Pichá mi ho moja onkologicka ona to aj naordinovala. Gynekológ s tým nemá nič, tam chodím len na kontrolu často kvôli tamoxifenu . Menzes by sme nemali mať vôbec, dr sa ma vždy spýta či nemám hoci aj špinenie. Hneď po prvej injekcii som nemala. Už to budú 2 roky v júni a vôbec nemám.

ada2007
21. jan 2022

@tanicka2311 mala si aj chemo?ja som mala iba radioterapiu po operácii a nič mi o takých injekciách nehovoril doktor.

nori21
21. jan 2022

@ada2007 počas chemo začali pichať a tak isto ako tanicka2311 aj ja chodím často ku gyn, na kontrolu.

tanicka2311
21. jan 2022

@ada2007 chemo som nemala. Ani rádio keďže som po mastektomii. Iba túto liečbu. Reseligo na 2 roky a tamoxifen 10.

matasaska
22. jan 2022

Dievčatá,ako ste si ošetrovali, umývali jazvy po opke?mne chirurgicka povedala, že si ich mám umývať obyčajným mydlom a poriadne vysušiť, dať gázu a podprdu... používali ste betadine, repík alebo niečo iné?robila mi kvandrantektomiu a mám dve jazvy-ta druhá je z vybratia 1sentinel.uzliny. Ďakujem za tipy.pekny večer prajem ❤️

danna123
22. jan 2022

@matasaska
@matasaska mne tiež brali aj sentinol uzliny a umývala som len čistou vodou a vysusila a pekne sa zahojili a podprdu som nenosila voľne to nechat

jankastraza
23. jan 2022

@matasaska ahoj ja som mala obojstrannu mastektomiu a jazvy som si iba cistou vodou zo zaciatku a olejcekom masirovala ale uz nepamatam akym asi bio oil ❣

katenka2
23. jan 2022

@jankastraza Janička, ahoj? Ako žijete v tej "odpadlickej" Anglii? Uz som spravy prestala aj ja citat, to je SKUTOCNE vymyvanie mozgov z kazdej strany. Ste doma zdravi? Chodia deti do skoly a ty prace? Prislo vladou slubovane zrusenie vsetkych opatreni? No...pochval, alebo postazuje sa nam 🙏
Pekny zbytok nedele a ak sa da, aj krasnu zimu 😍

jankastraza
23. jan 2022

@katenka2 ahoj Katka ❣preco odpadlickej krajine 🧐😁ved je tu vyborne, celu zimu mame vsetko krasne zelene, malo kedy nam mrzne- ja som juhovychod Oxfordshire krasa, opatrenia ano oficialne vsetko maju rusit tusim v stredu, ale zijeme si tu pohodu, neviem co o Uk hovoria v svk spravach 😅ale nepocitujeme ziadny stres, vsetko normalka, uz v podstate od min.roku od jari, vsade kopu ludi, dobra nalada, chodime si kam chceme kedy chceme, s kamoskami ci rodinou, v Europe je hruza co sa deje ked to citam, my zdravi ano, nastastie, myslime si ze sme prekonali covid pred sviatkami, prejavilo sa to u nas ako slaba chripka, my s muzom uz sme odmietli 3vakcinu a deti by sme nikdy nedali, ja idem zajtra po polroku na krv a aj to kvoli tomu ze v sobotu si odbehnem na infuzku zoleandric acid tak dufam krvicka dobra, mam fyzicky narocnu robotku a kazdy den na bicykli vies ako aj s detmi stale tak sme fit 😍ja sa snazim uplne vyclenit myslienky vies...myslienky a som stastna vraj vyzeram zdravo a dobre tak dufajme 😅okolo Velkej Noci prideme tak dufam sa stretneme 😍

katenka2
23. jan 2022

@jankastraza dobre sa to čita, dobre padnu veselé slova a fajn nalada 😉. Odpadlicka je v úvodzovkách, lebo zvyšok eurozóny, teda jej VRCHNOSŤ, ju za takú označuje, keďže sa utrhla od tej dobroty v EU, v ktorej žijeme 🤦🏻‍♀️. Som rada Janička, že sa dobre cítiš. Ty si milé pozitivne stvorenie, určite bude všetko Ok aj po zdravotnej stránke👍.

katenka2
23. jan 2022

tak este jeden pozdrav od Irenky. Teraz to mala pestre, az k zufalstvu ju v nemocnici priviedli, ale zda sa, ze sa to uz na dobre obracia. Ak boh da a saturacia neklesne, zajtra by mohla nocovat uz doma.
@matasaska
Zvlast mam pozdravovat matasasku, ze na tu myslela najviac, kedze mala operaciu a dufa, ze ma uspesne po tom. A vela zdravia vsetkym 😉

matasaska
23. jan 2022

@katenka2 jeminenky, tak sa teším, a klopem aby bola saturacia dobrá a Irenka doma, 🤩👍
Veľmi pekne ďakujem aj za osobný pozdrav, je veľmi príjemné vedieť, že vám niekto drží palce.🤗❤️ Fyzicky ma bolí všetko,od krku cez ramená a ruky.jazvy a prsník sa hoja bez bolestí a problémov klop klop ... Psychicky?ako na kolotoči... raz dobre a potom padnem dole... akoby som si až teraz naplno uvedomila, čo mi je... manžel s tým bojuje, vidím to na ňom... nie žeby utekal, len mám pocit že je ako dieťa, ktoré keď si zakryje oči,tak nevidí bývalá a ani bubák jeho...ja mu veľmi rozumiem,ani pre neho to nie je a nebude ľahké....no proste sa musíme obaja "nastaviť"... Ďakujem vám baby,lebo vy presne viete o čo ide a mne to neuveriteľne pomáha ❤️ krásny večer prajem a skorý normálny život v hociktorej krajine v tomto čudnom svete,v ktorom už dva roky žijeme 😉😘

matasaska
23. jan 2022

Oprava: nie bývalá,ale bubáka

katenka2
23. jan 2022

@matasaska "Oprava: nie bývalá,ale bubáka" - pochopili 😂