icon

Chemoterapia po mastektómii prsníka

paj333
6. dec 2016

Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim

helga9
22. máj 2019

Jaaaj baby zas prší to je hruza kedy to uz skončí

sticker
romiada
22. máj 2019

@helga9 nooo, to mi hovor 🤔 maly mal ist na prechadzku s dedkom lebo si potrebujem niečo pracovne zariadit...a budu akurat'tak sedieť na zadku doma 😞

helga9
22. máj 2019

@romiada no mi pracovne sme na to zle nevieme robit aj minuly tyzden v blate to bola katastrofa take prasata mi prišli s montaze ze Konec chlapi auto náradie všetko zasvinené

sabova3
22. máj 2019

Ahojte.tak od dnes som ZTP.a mám aj preukaz.hned som ho aj použila,a keď som vyšla z obchodu, už tam stála mestská polícia.skontrolovali má a mohla som ísť.

sabova3
22. máj 2019

@sabova3 a na rehabilitáciu som objednaná až v júli.odporucanie od obvodnej nestačí,musí mi to napísať onkológ.

daniela1616
22. máj 2019

@sabova3 ahoj. Potrebovala si veľa papierov ? Ja som akurát podala na ID a tam je toho dosť.

mata9522
22. máj 2019

@larike ja si dávam bonpari citrusove alebo super kysle

helga9
22. máj 2019

@sabova3 az v júli teda

helga9
22. máj 2019

@larike no prišla mi dnes stavicka. Neni to az take zle rozriedila som vodou a vypijem v pohode

sabova3
22. máj 2019

@daniela1616 na ten preukaz ani nie.oni ti dajú dve tlačivá.jedno dáš svojej obvodnej plus vsetke správy,ona to vypíše,s ty to potom odnesies na úrad a čakáš.tak do mesiaca to vybavili.

sabova3
22. máj 2019

@helga9 áno.hlavne, že všade hovoria,aby sa to podchytilo včas.

helga9
22. máj 2019

@sabova3 však to som tým presne myslela.

romiada
22. máj 2019

Tak zienky doslo to vcera...mamina unavena, ani nevedela vstat z postele, ze velmi ju nohy od chodidiel po kolena boleli. V puse ma afty na podnebí a nechuti jej moc jesť...že neciti chute. Schudla uz 4kg. Dneska ju maly videl bez parochne a uz si zvykol. Mala som dve vyholene "babatka" dnes pred očami pokope. A mama dneska uz zas ok, akoby bola vymenena. Ze to len včera ju tak sklatila unava z chemo.

helga9
22. máj 2019

@romiada ja občas tiež som tak pride na mna únava ze len ležať ale nebolieva ma nic. Ústa sa niečim maju vyplachovat zabudla som čím čítaj na internete ja som to zatiaľ nemala

larike
22. máj 2019

@romiada ženy vyplachujú fialovým Listerinom, alebo Tantum verde obidve pomáhajú.

mata9522
Autor odpoveď zmazal
romiada
22. máj 2019

@mata9522
@larike
@helga9 poviem jej teda ze nech skusi to Tantum verde.
Och dievcata, prave som pozerala tu šťavu z aronie v obchode Stary otec. No skoro ma vykotilo z tej ceny. 250ml stavy za 2,89 eura a 100% džem...taky ten poharik o malicko tvacsi ako detska vyživa cca 3 eura. 🙈🙈🙈
No musim asi poprosiť sponzora (dedka) 🤔😂

emjee
22. máj 2019

@romiada mne onkologicka na afty predpisala gelclair

helga9
22. máj 2019

@romiada ja som si objednala zo stránky zamio a 3,5 litra stavy 21 EUR aj s postovnym. Vypijú mi to aj deti co som rada.A budem to piť skúsim dlhodobo aj po cheme ma to vitamíny telo ich na regeneráciu bude potrebovať. Neďaleko od nás pestujú aroniu na takom menšom poli a predávali aj plody len musim zistiť kto to ma. Na tejto stránke je písaná ze bio šťava tak dúfam ze aj je no chemo veci som do tela teraz dostala dosť.

romiada
22. máj 2019

@emjee dakujem 😘

romiada
22. máj 2019

@helga9 nooo...to uz je lepsie o dost....ked tak ratam 🤔 polovicna cena. Ja som dneska nutila babku jest aspon jahody s malinami...tak sa trosku donutila s krpatym. Ale mam pocit ze jej to vyhovuje ze jej moc nechuti...lebo chce schudnut.

helga9
23. máj 2019

@romiada ahoj maliny jahody čučoriedky to teraz potrebuje aj ananás. Neodporúča sa chudnúť ale tak nech to je asi individuálne niekto schudne niekto priberie ja som zatiaľ rovnako ako pred chemo. No schudnúť by som nechcela lebo by mi uz hrkotali kostičky

sticker
romiada
23. máj 2019

@helga9 ja som to akurat včera vravela mužovi, že tym že mamina ma dosť kil navyše , tak aspoň ma z čoho chudnuť. A muž mi vravi , že neboj, dostane sa z toho a ako bonus bude ešte pochudnuta s lepšimi vlasmi.
Mojho muža sestra mala pri vyške 180cm kedysi niečo cez 65kg. Teraz ma stale bolesti kvoli črevam a schudla na cca 55kg (podla mna ma aj menej) , ručičky jak paličky -moja dcera ma pevnešie ruky, no strašne trapenie....telesny tuk by jej teraz bodol.

helga9
23. máj 2019

@romiada ja mam 170 cm a 55 kg a to som mávala pred deťmi 49kg ale nevyzeram jak anorektička tak normalne mi sme taká fajta proste všetci chudí. Zozereme aj slona a váha nic. Pribrala som cez tehotenstvo 21 kg a jedla som jak bežne inokedy. No na tie vlasy sa teším dúfam ze budu husté mávala som take akurat a keď budu kučeravé tak juchuuu ale zas nech nie jak ovca to by bolo na mne asi divne

larike
24. máj 2019

Ahojte dievčatá. Tak a mám za sebou transfúziu 2 vaky krvi, ale cítim sa báječne 💪

helga9
24. máj 2019

@larike ahoj uuuha. Co ti prislo nevoľno ale ti busilo srdce ze ti dali transfuzku? No som ale rada ze ti je dobre. Chemo je svinstvo ničí krv biele červene krvinky všetko ale ju potrebujeme.

larike
25. máj 2019

@helga ahoj, aj pri tej najmenšej námahe som sa veľmi unavila, búšilo mi srdce, krútila sa mi hlava ..., červené krvinky klesli na 80 a rovno si ma nechali v nemocnici. Ale teraz sa cítim fakt dobre. Pomohlo to. Mám super Dr.

helga9
25. máj 2019

@larike hlavne ze ti je uz lepsie. Oddychuj teraz veľa zachvíľku nás čaká 4 dávka.

hyta
25. máj 2019

@larike
@helga9 Dievčatá, vy ste bojovníčky, tak vám prajem všetkým, nech máte liečbu čím skôr už za sebou.❤❤

helga9
25. máj 2019

@hyta veru nech je to čím skor za nami