Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
@tanicka2311 ja reseligo beriem 1,5 roka, zitazonium beries?
Zdravím, snáď to nie je od veci...ale ako často máte napr. CT, RTG....a iné, okrem teda mamo a sono co mam každý rok. V rámci kontrol myslím. Ja mam 2 roky od operácie a zatiaľ som mala len mamo a sono prsníkov. Dakujem za odpoveď. 🌹🌹🌹
Ja mám zajtra kontrolu po 6 mesiacoch, neviem, či sa mám posťažovať...tu ma bolí...tu ma pichá... nech ma niekam pošle, alebo na to majú presne stanovený postup, vzhľadom k typu nádoru, príde mi to dosť málo. Už zostáva len sa niekde súkromne objednať. 😲
@anna98 každé 3 mesiace chodím na odbery na onkológiu. Sono a mamo mam každých 6 mesiacov,ku gynekológovi tiež 2 krát za rok. CT som mala 2 krát po operácii a teraz v septembri som mala rtg pľúc a sono brucha.
Pekne ránko. Prosim je niektora žienka medzi nami co mala rakovinu vaječníkov? Dá sa na ňu prísť aj inak ako vďaka gynekologickej prehliadke? Myslím ukazovateľ z krvi? Ďakujem.
Ahojte! Chcem sa opýtať, či mal niekto problémy s vysokým tlakom pri užívaní Zitazóniumu a pri inj. Reseligo.
@jankastraza mozem mat otazocku ohladom PICC? Mam v nom trocha krvi ale je priesvitna. Mam s tym utekat lekarovi ?
@mazi1 ahoj ja áno. A užívam už aj lieky na tlak. Mávala som vysoký 160/100 a podobne. Keď sa to opakovalo častejšie išla som k dr. Ona to skôr pripisovala reseligu.
@tanicka2311 Vďaka za odpoveď! Ja som predtým nikdy nemala problémy s tlakom. Odkedy mám reseligo a zitazónium tak mávam aj ja 160/101 niekedy.
@mazi1 užívam lieky na tlak a odvtedy mam pokoj. Stačí mi aj nízka dávka. Ja mám Concor 2,5 mg
Ahojte dievčatá.
Prosím vás,mali ste niektorá počas liečby podanú transfúziu krvi?
Ja mám nízky hemoglobín a červené krvinky,tak dnes som síce dostala paklitaxel týždenný,ale zajtra musím prísť a dostanem krvičku.
Zaujíma ma,či potom je nejaká reakcia?
Viem že môže byť teplota.

@anna98 nie. Reseligo som douzivala po 2 rokoch.