Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
@tinadzeladin super, silno držím palce 🍀🤍
@snowwhite81 ja som mala nádorový prsník hradený poisťovňou a druhý som si platila,ale že teraz sa uz nesmú robiť výkony,ktoré sú aj hradené poisťovňou aj samoplatcom,lebo že sa to nemá ako vykázať.ja som však nemala pozitívnu genetiku,coz by malo byt komplet hradené. Na to Ti odpovedia kočky,čo to takto podstúpili. Držím palce
@l1plienka Dakujem, tiez nemam pozitivnu genetiku.
Dievčatá,idem vám tu napísať, potrebujem sa trochu vykecať.
Info v skratke: mastektómia,pozitívne uzliny, absolvovala som antracyklinovu liečbu-cervenu 4cykly. Znášala som ju dobre,krv vždy ok.
Začala som paklitaxel týždenný. Malo ich byť 12.
Po 4.davke som ochorela (horúčky,krvavé hnačky)hodnoty zápalových markerov ako pri sepse, našťastie antibiotiká zabrali.
Lekárka ma poslala po tomto týždni na kolonoskopiu,zapal v hrubom čreve,podľa histologie sa rozlíši,či Crohnova choroba alebo ulcerozna kolitida....(inak pol roka rozprávam lekárom o krvavej stolici,a to nemyslím krv na papieri,ale krv v mise,krv ktorá tečie počas kakania...)
Takže, nepokračuje sa v chemo. Lekárka mi stopla paklitaxel úplne, že to črevo by to už nezvládlo...
Som z toho dosť,slušne povedané, rozladena,lebo sa bojím, či stačilo to , čo mi podali.
Ďalší krok budú teraz ožiare a hormóny, tabletky a Reseligo
@daniela232 takže znova vzorku?
@tinadzeladin ano ale iba tenkou ihlou,som po operácii a ožiaroch,primarka na sone ma trocha ukludnila vraj to nevidi tragicky , môže to byť nejake tkanivo alebo...uz ani neviem čo povedala,no zvedava som🤔
@daniela232 verím ze to bude v poriadku..🙏 daj vediet potom.
Pekný dnik všetkým. Prosim mohli by, ste napísať tie ktoré ste po rekonštrukcii prsníka po mastektómii. Robili Vám operáciu vlastným tukom? Ďakujem.
Ahoj . Je tu niekto komu po odstránení prsníka zistili po dvoch rokoch nádory inde?
@katenka2 ahoj..to zistili z Ct? A teraz je aká liečba?
@tinadzeladin ahoj zistili z CT jeden nádor a na MR viac ako 30 nádorov na pečeni . Liečba je zase dokola. Chemoterapie akurát silnejšie 😔 že vraj až pokiaľ nezmiznú . Tak uvidíme 😉
@vitaliy no som stoho smutná...som ani nevedela ze sa to takto vracia..., a znova absolvovat chemo....len nech ti to dobre dopadne...🙏 ja zajtra idem po liecbe prvý krát na Ct..a mám velký strach..
@tinadzeladin Ahoj nemusí sa to vrátiť. Mám kamarátku a tá je po rakovine 18 rokov a je ok. Budem držať palce. Daj vedieť určite to bude všetko ok 😉
@alica_tn odkial si prosim zohnala horke jadra z divokej marhule? Neviem nikde zohnat. Dakujem
@andreaverojova ahoj. Žiaľ, nezoženieš. Sú už zakázané. Kúpiť sa dajú mimo EÚ
Dobry podvecer. Chcela by som Vas poprosit o zdielenie Vasich skusenosti s Paclitexalom. V decembri mam poslednu cervenu chemoterapiu a idem na tuto slabsiu 12 x v tyzdnovych intervaloch. Chcem len vediet na co sa mam pripravit. Viete mi povedat v akom casovo horizonte od poslednej chemoterapie nasledovala radioterapia? A este sa chcem spytat dievcat, ktore maju alebo mali zavedeny expander, ci bolo samotne zavedenie a doplnanie bolestive. Dakujem
@ankov ahoj..12 tyzdnový paklitaxol ke uplne v pohode..bola som len velmi ospalá,,prespala som do dalsieho dna..na druhý den som isla na pár hodín do práce..po ukonceny chemosiek som mala do 3 týždnou 25 oziarou..tie som skoncila pred 2 týždnami..oziare som zvládla v pohode, treba sa o prsník starat..inak sa to dá zvládnut...včera som mala uz aj kontrolné Ct po liecbe...🙏
@tinadzeladin ahoj, môžem sa spýtať, ako si sa starala o prsník? Mne kázala doktorka, že mám len pudrovať, že ničím nenatierat.
@tinadzeladin ahoj,ja som mal sono v poriadku,taka som natešena isla domov🙂a prečo si hneď po liečbe isla na ct? Poslala ta dr.alebo si sa pytala?
@standina ahoj..urcite treba natierat 2 krat denne krémom z lekárne RADIOCARE...to mi hned kázala doktorka kúpit..musíš prsník hydratovat..stále natierat..púder som nepoužívala vobec. Ešte som mala krém LINOLA RADIO DERM. Ten som pouzívala cez víkend...som po ožiaroch asi 2 tyzden..a prsník uz uplne zregenerovany...
@daniela232 ahoj som rada ze ti to dopadlo dobre..som aj myslela na teba🙏 .doktorka mi povedala ze po chemo a oziaroch po liečbe pojdem na kontrolne CT....bola som v utorok... Ct bolo v poriadku .tak tiež som isla štastná domou..🙏🙏
@tinadzeladin joj chvalabohu poznáme tú radosť ❤️❤️❤️

@tinadzeladin objednali ma na 21.11 na cytologiu