icon

Chemoterapia po mastektómii prsníka

paj333
6. dec 2016

Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim

daniela232
10. nov 2022

@tinadzeladin objednali ma na 21.11 na cytologiu

lulu1217
10. nov 2022

@tinadzeladin super, silno držím palce 🍀🤍

l1plienka
11. nov 2022

@snowwhite81 ja som mala nádorový prsník hradený poisťovňou a druhý som si platila,ale že teraz sa uz nesmú robiť výkony,ktoré sú aj hradené poisťovňou aj samoplatcom,lebo že sa to nemá ako vykázať.ja som však nemala pozitívnu genetiku,coz by malo byt komplet hradené. Na to Ti odpovedia kočky,čo to takto podstúpili. Držím palce

snowwhite81
11. nov 2022

@l1plienka Dakujem, tiez nemam pozitivnu genetiku.

ariad
11. nov 2022

Dievčatá,idem vám tu napísať, potrebujem sa trochu vykecať.

Info v skratke: mastektómia,pozitívne uzliny, absolvovala som antracyklinovu liečbu-cervenu 4cykly. Znášala som ju dobre,krv vždy ok.

Začala som paklitaxel týždenný. Malo ich byť 12.
Po 4.davke som ochorela (horúčky,krvavé hnačky)hodnoty zápalových markerov ako pri sepse, našťastie antibiotiká zabrali.

Lekárka ma poslala po tomto týždni na kolonoskopiu,zapal v hrubom čreve,podľa histologie sa rozlíši,či Crohnova choroba alebo ulcerozna kolitida....(inak pol roka rozprávam lekárom o krvavej stolici,a to nemyslím krv na papieri,ale krv v mise,krv ktorá tečie počas kakania...)

Takže, nepokračuje sa v chemo. Lekárka mi stopla paklitaxel úplne, že to črevo by to už nezvládlo...
Som z toho dosť,slušne povedané, rozladena,lebo sa bojím, či stačilo to , čo mi podali.

Ďalší krok budú teraz ožiare a hormóny, tabletky a Reseligo

tinadzeladin
11. nov 2022

@daniela232 takže znova vzorku?

daniela232
11. nov 2022

@tinadzeladin ano ale iba tenkou ihlou,som po operácii a ožiaroch,primarka na sone ma trocha ukludnila vraj to nevidi tragicky , môže to byť nejake tkanivo alebo...uz ani neviem čo povedala,no zvedava som🤔

tinadzeladin
11. nov 2022

@daniela232 verím ze to bude v poriadku..🙏 daj vediet potom.

lussy9
12. nov 2022

Pekný dnik všetkým. Prosim mohli by, ste napísať tie ktoré ste po rekonštrukcii prsníka po mastektómii. Robili Vám operáciu vlastným tukom? Ďakujem.

adrika762
12. nov 2022

@lussy9 ahoj mne robili vlastním tukom, ak máš otázky píš do správy.

katka14
13. nov 2022

@lussy9 mne ano. V maji. Kludne napis do spravy

vitaliy
13. nov 2022

Ahoj . Je tu niekto komu po odstránení prsníka zistili po dvoch rokoch nádory inde?

katenka2
13. nov 2022

@vitaliy nuz ano, je. Ale recidiva prisla az po 8-ich rokoch, to je fakt velmi individualne.... a bola to metastaza do hrudnej kosti

tinadzeladin
14. nov 2022

@katenka2 ahoj..to zistili z Ct? A teraz je aká liečba?

vitaliy
15. nov 2022

@tinadzeladin ahoj zistili z CT jeden nádor a na MR viac ako 30 nádorov na pečeni . Liečba je zase dokola. Chemoterapie akurát silnejšie 😔 že vraj až pokiaľ nezmiznú . Tak uvidíme 😉

vitaliy
15. nov 2022

@katenka2 ahoj a liečba bola úspešná? Mne zistili viac ako 32 nádorov na pečeni 🙈. Že vraj to muselo prejsť z prsníka.

tinadzeladin
15. nov 2022

@vitaliy no som stoho smutná...som ani nevedela ze sa to takto vracia..., a znova absolvovat chemo....len nech ti to dobre dopadne...🙏 ja zajtra idem po liecbe prvý krát na Ct..a mám velký strach..

vitaliy
15. nov 2022

@tinadzeladin Ahoj nemusí sa to vrátiť. Mám kamarátku a tá je po rakovine 18 rokov a je ok. Budem držať palce. Daj vedieť určite to bude všetko ok 😉

andreaverojova
19. nov 2022

@alica_tn odkial si prosim zohnala horke jadra z divokej marhule? Neviem nikde zohnat. Dakujem

alica_tn
19. nov 2022

@andreaverojova ahoj. Žiaľ, nezoženieš. Sú už zakázané. Kúpiť sa dajú mimo EÚ

ankov
24. nov 2022

Dobry podvecer. Chcela by som Vas poprosit o zdielenie Vasich skusenosti s Paclitexalom. V decembri mam poslednu cervenu chemoterapiu a idem na tuto slabsiu 12 x v tyzdnovych intervaloch. Chcem len vediet na co sa mam pripravit. Viete mi povedat v akom casovo horizonte od poslednej chemoterapie nasledovala radioterapia? A este sa chcem spytat dievcat, ktore maju alebo mali zavedeny expander, ci bolo samotne zavedenie a doplnanie bolestive. Dakujem

tdaniela
24. nov 2022

@ankov mne nebývalo vôbec nič ... Maximálne som bola v deň podania chemoterapie viac ospala inak nič 🙂... Poslednú chemoterapiu som mala 2.11. a zajtra sa idem hlásiť na rádioterapiu 🙂

ankov
24. nov 2022

@tdaniela dakujem za info. To znamena ze cca necely mesiac od poslednej davky. Kam chodis na osetrenia ?

tinadzeladin
24. nov 2022

@ankov ahoj..12 tyzdnový paklitaxol ke uplne v pohode..bola som len velmi ospalá,,prespala som do dalsieho dna..na druhý den som isla na pár hodín do práce..po ukonceny chemosiek som mala do 3 týždnou 25 oziarou..tie som skoncila pred 2 týždnami..oziare som zvládla v pohode, treba sa o prsník starat..inak sa to dá zvládnut...včera som mala uz aj kontrolné Ct po liecbe...🙏

standina
24. nov 2022

@tinadzeladin ahoj, môžem sa spýtať, ako si sa starala o prsník? Mne kázala doktorka, že mám len pudrovať, že ničím nenatierat.

daniela232
25. nov 2022

@tinadzeladin ahoj,ja som mal sono v poriadku,taka som natešena isla domov🙂a prečo si hneď po liečbe isla na ct? Poslala ta dr.alebo si sa pytala?

tdaniela
25. nov 2022

@ankov do Žiliny akurát tu čakám prvý krát 🙂

tinadzeladin
25. nov 2022

@standina ahoj..urcite treba natierat 2 krat denne krémom z lekárne RADIOCARE...to mi hned kázala doktorka kúpit..musíš prsník hydratovat..stále natierat..púder som nepoužívala vobec. Ešte som mala krém LINOLA RADIO DERM. Ten som pouzívala cez víkend...som po ožiaroch asi 2 tyzden..a prsník uz uplne zregenerovany...

tinadzeladin
25. nov 2022

@daniela232 ahoj som rada ze ti to dopadlo dobre..som aj myslela na teba🙏 .doktorka mi povedala ze po chemo a oziaroch po liečbe pojdem na kontrolne CT....bola som v utorok... Ct bolo v poriadku .tak tiež som isla štastná domou..🙏🙏

daniela232
26. nov 2022

@tinadzeladin joj chvalabohu poznáme tú radosť ❤️❤️❤️