Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
@barunka_1 😂😂 ja som taký šprták všetko chcem vedieť 🤷♀️ áno dala som preč len vajka ja mám taký názor že každý orgán má nejakú funkciu v tele takže zobrať len nevyhnutné a nepresvedčil ma vtedy dr že keď budem brat tamoxifen tak mi bude nepriaznivo vplývať na maternicu mam kamošky ktoré sú po liečbe tamoxifenu a žiadnej nevybrali maternicu kvôli tamoxifenu - podotýkam viem že je to individuálne ale mna proste toto nepresvedčilo moja dr gynda mi povedala že som sa dobre rozhodla keby niečo tak pôjde maternica von- von sa dá dať ale naspäť už nie - brala som tamox vyše 2 roky nerobil mi nič
@mirkab79 moze byt aj genetika pozitivna
@helga9 ďakujem za foto. Je to nádherne urobené. Tiež som bola v Šaci na operáciu. Dúfam, že sa aj ja raz dočkám pekného dekoltu.
@l1plienka ahoj..v piatok idem k boháčovi, uvidím co mi povie..ja mám teraz inplantát pod svalom ,tak znovu chcem tak isto..ak nie..tak pojdem k dr palenčárovi...ten tiez robí rekonštrukcie..
@biankaaa12 prosim Ta, preco mas expandery tak dlho? Mne Dr Gajdos hovoril ze ich po naplneni na prislusny objem necha cca pol roka.
@snowwhite81 v NOU je to tak- dr operujú všade tade na súkromných klinikách a tuším v NOU len 2 krát za mesiac-a to držia tam ženy 14 dni hospitalizované / Ak su komplikacie chapem/ je to podľa mna tahanie peňazí z poisťovne - namiesto toho mohli zoperovat dalsiu ženu pre toto som tam nechcela ist a tým padom takýmto umelým naťahovanim času prídeš na rad až o rok- lebo kapacitne ťa podľa tohoto ich fungovania nie je kam zaradiť
@tinadzeladin chod Palenčárovi, za mňa Boháč nie- nepáčil sa mi jeho prístup, technika operácie
@katenka2 ahoj, Katus, ako sa mas?
@michaelanova ahoj moja, aj ostatne dievcence! Nuz preberam sa nachvilu do zivota, aj ked sa citim /a nielen citim/ ako napuchnuta babka pozosivana krízom krazom kratkymi nitami. Vsade to taha a boli. Jeden by neveril, ako vedia za par dni v nemocnici cloveka zlikvidovat. Asi nejaky cas potrva, kym sa dam do povodneho stavu. Ak by do tohto teraz zacala chcemoska, tak som uplne hyn. O nemocnici radsej nebudem pisat, trvam na svojom, mali ju zburat uz v stredoveku 😖. Prepustali ma v sobotu naobed, dali 3 injekcie CLEXANE proti krvnym zrazeninam, zvysok ze poslali ako recept do lekarni. Dnes je pondelok, manzel prave vola z lekarni, ze ziaden recept k nim nedosiel. Take typicke....
@katenka2 otras, neprekvapuje ma to. Ale hlavne, ze si doma, doma sa to podda. Kedy budu vysledky?
Dobrý deň žienky ..chcem sa opýtať tie, ktoré ste užívali popri chemo penoxal tak užívali ste ho od prvej chemo ?
@bony22 ahoj, ja penoxal uzivam od zaciatku chemoterapie. Rano si davam 2 tbl a vecer 1 tbl. Vsetky vysledky mam ok. Jeden krat som vynechala asi tyzden (ze uvidim ako sa budem citit) a vysledky krviniek katasteofa. Pokial ide o vedlajsie ucinky tak tie sa dali zvladnut. Beriem to prvy krat tak neviem celkom posudit.
@helga9 och, nevedela som.........dakujem za vysvetlenie, lebo pol roka mi dava zmysel, ale dlhsie velmi nie

@ira25 to nie je nevyhnutnost. Plno zien nema uz ziadny navrat choroby. Zavisi to aj od veku. Co vsak viem uzivanie tamoxifenu sa uz posuva aj na 7-10 rokov