Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
@biankaaa12 bola som 7 dni hospitalizovana , potom na pustili s drenmi a chodila som obden na prevaz. Bolelo to dost avsak vysledok je skvely a som rada ze som to podstupila. Mne to robili obojstranne. Vymena expandera za implantat je uz v pohode 😉
@ankov bola som v Lúčkach minulý rok síce nie onko prsníka,ale postcovidove.
Odporúčam nakoľko mi tieto kúpele veľmi pomohli s prsnikom, ktorý bol stále tuhý a červený po oziaroch a bolel.
Šetrím si na druhý rok ak budem v remisii opäť ísť do Lúčok.
Len si ak pôjdeš do Lúčok výbav telefonicky hlavnú budovu na ubytovanie.
Bardejovské kúpele by nepomohli na našu diagnózu,tie sú viac na vnútorné ochorenie.
@biankaaa12 mám robené oba prsníky najprv expandery potom implose. Pri prvej opke som bola 3 dni v nemocke pri druhej 5 dni. Ani pri jednej som nemala bolesti absolútne žiadne.
@lenkapresov1 Ahojte skupina. Zajtra ma caka scintigrafia..Viete mi povedat, co mi presne budu robit? A vysledky mam hned? V stredu operacia. Vdaka
@ankov áno dá sa...keď budeš mať schválené z poisťovne/tiež si do žiadosti napíš, že chceš do Lúčok) tak potom si zavolaj na recepciu,že prosíš ubytovanie v Choči to je hlavná budova, ktorá je spojená s presklenou chodbou kde sú rehabilitácie a v hoteli Choč je jedáleň aj lekári, kaviareň teda všetko pod jednou strechou.
@lenkapresov1 ahoj,lenka,aj ja som mala ist zajtra,ale mam hnisavu anginu a teplotujem,tak mi to prelozili,mne pri objednavani povedali,ze vysledky cca do 7 dni,aj mas nejake nejake problemy,ci preventivne?mna po chemoskach bolela panva,tak ma mudr poslala,drzim prsty,nech ti to dobre dopadne
@michaelanova asi som sa nepresne vyjadrila. Idem na scintigrafiu sentinelovych uzlin na vylucenie mts.
@lenkapresov1 aha,jasne,tak to ti pichnu pod bradavku 2 vpichy tu radio latku,ale neboj nic,vobec to neboli,ani to citis nebudes a potom som cakala dho asi aj 2 hodky a usla som na ten pristroj,je to ako ct a potom asi po hodine este na jeden,tam nado mnou kruzil taky panel a tam mi zakreslili tu sentinelovu uzlinu,drzim prsty,nech to dobre dopadne❤️
@michaelanova a povedali ti aj vysledok z toho ci to sa dozviem az po operacii? Ja som na zaciatku toho vsetkeho.
@lenkapresov1 dostala som papier nejaky,ale tam neodhalia asi metastazy,teda ja neviem o tom,az pri opke ti vyberu tu uzlinu a pribuzne k nej,mne vybrali 3,a poslu to na urychlenu histologiu,ak bude ok,tak viac uzlin neberu,ak bude poz,tak vyberu zrejme vsetky,mne to povedal doktor hned,ked ma prisiel pozriet po opke na izbu,cca 3-4 hodky po opke,konecna histologia prisla potom asi za 3tyzdne,podla nej mi nasadili liecbu
@michaelanova a ako to dopadlo u teba?
@lenkapresov1 dobre,mala som uzliny ciste,brali mi 3,teraz som 3 mesiace po liecbe
@michaelanova tak to je super.
@lenkapresov1 neboj,dobre bude,drzim prsty
@lulu1217 ahoj. Mám za sebou 1 konzultáciu v KE v Šaci. Ja nemám ani kožu tam. Tak musia to nejako natiahnuť. Ešte bola jedna možnosť, že namiesto expandera vezmú nejaký lalok z chrbta a vložia pod kožu. Ale dalej som sa o to už nepýtala lebo až mi zle z toho prišlo. Ten zdravý prsnik mam malý tak ho chcem zväčšiť o trochu. Ale tento implantát si už platím sama.
@biankaaa12 tiež sa desím toho odobratia kože z chrbta alebo brucha.
Tak ty ideš na takúto kompletku, super. Držím palce, nech sa rýchlo zotavíš a si spokojná🙂
@biankaaa12 ja som mala sice kozu setriacu mastektomiu, ale z koze mi tam neostalo takmer nic, takze urcite je expander najlepsia volba.
@snowwhite81 počula som ze zavedenie expandera je dost bolestivé. Je to pravda?
@ankov mna to bolelo dost, akoby mi presli nakladiakom po hrudniku, prvy tyzden hlavne ale to som bola hospitalizovana, cize som lezala. Kazdym dnom to bolo lepsie a som rada ze som to absolvovala.
@lenkapresov1 dievcata uz mam po operacii
@lenkapresov1 super, tak nech je vsetko tak dobre, ako len moze byt 😉
@lenkapresov1 tesim sa,vidis,ze ai to zvladla,a co tie uzliny?
@katenka2 vdaka
@michaelanova zobral 2, boli negativne. To este mozu byt po celkovej histologii o 2-3 pozitivne?
@lenkapresov1 myslim si,ze by uz nemali,mne povedal mudr,ze az celkova biopsia je 100%,ale asi by to malo byt ok,neviem,nestretla som sa s takym pripadom,to je super,mne doktor povedal,ze to je dobra sprava,ze sa to nedostalo do uzlin
@lenkapresov1 mozu byt pozitívne tie ktoré sú medzi prsnikom a pazuchou a v pazuche môžu byt negatívne

@ankov ja tiež práve vybavujem kúpele, rozhodnutá som pre Lúčky, ešte Bardejov som zvažovala ale to mám ďaleko