icon

Chemoterapia po mastektómii prsníka

paj333
6. dec 2016

Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim

ada2007
15. nov 2023

@nelaja užívaním tamoxifenu sa ti nezastavil menzes? Berieš iba ten?

ira25
15. nov 2023

@ada2007 hej iba Tamoxifen

arcenciell
16. nov 2023

@katenka2 ahoj, tak mam to za sebou, ale teda tesim sa tak opatrne. Dr bola v soku, nasla mi 10 nadorov + cysty. Povedala ze vyzeraju ako nezhubne fibroadenomi, ale vraj ich pocet je nezvycajny a je nemozne z kazdeho zobrat vzorku. Takze odporucila MRI. 😒tak neviem co si mam o tom mysliet a ci sa tesit.

helga9
16. nov 2023

@arcenciell nech to znie akokoľvek čím viac nálezov tým väčšia casovana bomba. Počkaj na mri aj keď moja osobná skúsenosť s mri bola taká že niečo sme našli chceli ďalšie mamo a biopsiu atd povedala som nie bola som pred mastektomiou takze som povedala ak tam niečo je histologia ukáže a prsník bol úplne čistý.

arcenciell
16. nov 2023

@helga9 akoze, ja som tiez z toho taka nijaka… len mi to vlastne zvacsilo strach… ze treba sa sledovat ci sa niektory nezvacsuje a tak… no to teraz ani nic ine robit nebudem. Ja neviem co mam robit…

helga9
16. nov 2023

@arcenciell chápem hlava si ide svoje

katenka2
16. nov 2023

@arcenciell ahoj dušička, aj by som ta oslovila menom, ale z nicku ho neviem vylustit 🙂. No, ked mavas v tom prsniku taku zmesku uz cele roky, verim, ze aj tentokrat to nebude nic vazne. A s tym sledovanim,...mas pravdu. Kasli na to, to by si sa zblaznila a ine nerobila, len zistovala, ci niektora hrcka nenarastla, alebo sa ti to iba zda.... ved to je nemozne. Snad ta to MRI ukludni. Moc drzim palce, nech mas uz pokojne a stastne vianoce 🙏🙂🍀

arcenciell
16. nov 2023

@katenka2 ďakujem za podporu. Som Gabika ❤️

lulu1217
16. nov 2023

@arcenciell Gabika, držím palce, aby MRI ukázalo, že sa jedná o nezhubné záležitosti.
Ja sama som nesvoja z nálezov v prsníkoch, aj keď veľa názorov je takých, že to má mnoho žien. Dobrotu to určite nerobí, keď je tendencia na tvorenie stále nových nálezov. Skús s lekárkou prejednať možnosti. Ja som dostala od asi 5 odborníkov vždy odpoveď, že pokiaľ nemám potvrdený deň BRCA, nie je dôvod na odstránení prsníka, aj keď by som chcela.
Drž sa, snaž sa mať čo možno najčistejšiu myseľ a ostať pokojná❤️

nori21
17. nov 2023

@lulu1217 aj mne tak povedala doktorka,pýtala som sa či nemôžu aj druhý prsník odstrániť,takú istú odpoveď som dostala.

lulu1217
17. nov 2023

@nori21 malo by sa to robiť automaticky, keď sa v tom prsníku stále niečo tvorí. Žiť v strachu, či to v niečo neprepukne. Ja som sa tentokrát bála viac, ako prvýkrát. Aj keď ti povedia, nemusí to byť rakovina, no odtaň v kľude…

darinagoliasova
19. nov 2023

@andy1985 dobry vecer chcem sa vas spytat ak vas to neobťažune na tú Kadcylu. Ja ju teraz beriem, ale mam problem s krv.dostickami stale klesaju. Malj ste aj vy ten problem. Dakujem za odpoved

andy1985
21. nov 2023

@darinagoliasova ahoj Dadka. Už sme si písali na FB na amazonkách ❤️

darinagoliasova
Autor odpoveď zmazal
lubicakalnicka
21. nov 2023

Ahojte chcem sa spýta či bol niekto na rekonštrukcii prsníka v mama centre v B.B.Ak áno boli ste spokojný?
Ďakujem

mazi1
21. nov 2023

@lubicakalnicka Môžem sa opýtať, kedy ti robili mastektómiu? Aj ja som sa chystala na rekonštrukciu, a moja onkologička mi odporučila čakať, podľa nej 3 roky od operácie 😲

lubicakalnicka
21. nov 2023

@mazi1 Ahoj blbosť každý onko aj plastík Ti povie že ak nemáš bolesti a rany sú zahojene (ja už silikón mam) môžeš po1 až 1,5 si to dať urobiť ja ma. Bio liečbu do Mar a a preto skúšam že kde si to dať dorobiť a akou metódou

lubicakalnicka
21. nov 2023

@lubicakalnicka
@mazi1 Lebo podľa mňa minimálne mesiac a pol budem čakať

mazi1
21. nov 2023

@lubicakalnicka No veď práve aj ja som rátala aj s tým, že treba čakať kým dostanem termín. Inak aj mne by bolo najbližšie do BB.

mazi1
21. nov 2023

@lubicakalnicka Možno kvôli tomu mi odporučila čakať, že ja tam mám pod tou jazvou (podľa sono) ešte stále ten seróm. A koncom marca budú 2 roky od operácie.☹

lubicakalnicka
21. nov 2023

@mazi1 super to už môžeš vyberať kde Ti to b7du r obit super

eva147
22. nov 2023

Ahojte,zajtra to bude tyzden,co som po prvej cervenej chemo
Slaba nevolnost po chemo bola,co sa dalo zvladnut pomocou tabletiek od onko
Ale v nedelu a pondelok ma ukrutne bolela hlava,bola som spava
Vcera sa to dalo zvladnut,ale dnes mi zasa zalahlo v uchu,ako keby som tam mala vodu
Mozu to byt este dozvuky po chemo?

katenka2
22. nov 2023

@eva147 veru môžu 😞. A ešte všeličo iné, priprav sa na to. Ale dobrá správa je, že všetko to časom pominie a bude dobre. Len vydržať a čo najmenej sa stresovať! 💪🏻👍🏻

helga9
23. nov 2023

Dievčatá idem prosiť o pomoc pre našu spolubojovníčku Maťku, ktorá odkedy je v metastatickom štádiu nepíše sem na koňa. Staršie pisateľky si ju pamätajú liecila sa s nami v rokoch 2019-2020. Ide o to že jej poisťovňa schválila liečbu liekom Enhertu ale až od januára a 2 dávky tento rok si musí hradiť sama v sume 4000 eur. Týmto Vás chcem poprosiť ak sa Vám niektorej dá prispieť aj po pár eur napíšte mi súkromnú správu pošlem číslo účtu. Liek je objednaný potrebuje ho dostať čo najskôr. Budem vďačná naozaj za každé euro. Helga

nelaja
23. nov 2023

@helga9 To este stale nie je kategorizované a ide to len na výnimku? To má akú logiku, že jej to schválili až od januára, ako tie dva mesiace si ta choroba dá stopku, jezisi strasne ma toto vie rozculit, pisem spravu

helga9
23. nov 2023

@nelaja nuž tak to je 😡

katenka2
23. nov 2023

babenky, zienky, spolubojovnicky.... dakujem vsetkym co Matke prispeli, alebo planuju /podotykam, ze ozaj len sumou, ktora nezatazi ich rozpocet/ za ich dobre srdcia. Lebo veru, vtedy sa priatelia poznaju a ani jedna z nas nevie, kedy sa jej NEDAJBOZE moze nieco podobne prihodit a kedy budeme vdacne, ked nam bude moct a chciet niekto pomoct. Ved uz ta myslienka, ze mnohym nie sme "ukradnuti", uz aj ta ma silu liecit 😍
Nech sa vsetky z toho dostaneme a este dlho tu budeme s tymi, ktorych milujeme 🙏
Howgh, amen, dobru nocku...

katenka2
23. nov 2023

ha! A skoro som zabudla - dobra karma nezabuda!😂👍

ira25
23. nov 2023

@katenka2 áno nedalo mi neprispiet áno už to vedomie, že nám niekde dobre duše či na mňa myslia.
Ja som vďačná našej zlatej Helgeičke, že také niečo zorganizuje ❤️❤️❤️

ivana1000
24. nov 2023

Ahojte. Prosím Vás, v decembri ma čakajú ožiare, budem chodiť do Komárna. Moja Dr.mi dala krém že to treba pred ožiarom natierať. Viem, že tam mi poradia čím to natierať (je na to linola?ak dobre viem) to hneď po prvom ožiari používať? A treba aj nejako cvičiť ako pri opke? Viem, že každý to má inak a mám z toho trošku strach. Ďakujem 🤗