Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
@larike ahoj Diky no idem na koktailik že uz še teším. Dúfam ze posledný a ze mi dobre pichne. Celkom dobre mam teraz zahojene žily minuly tyzden som nemala odber. Zas bude ta blee pachuť v ústach snáď stava zabere z tej aronie. Ty ideš tiež a potom mas este dve ono to rýchlo ubehne hlavne nech to zaberá svinu musíme zlikvidovať.
Joooj baby vcul bola v telke reklama na aperol len mi tak zdvihlo zaludok
Zienky ako Ste na tom s pracou? Chodite do prace, ci Ste dlhodobo PN alebo nepracujete v case "okolo" chemo? Moja mama zatial pracuje ked sa citi ok. Ked nie, strieda ju kolegyna. Aj tak je vlastne uz len privyrabajuci dochodca, ale ja ju v tom max.podporujem....aby sla von, medzi ludi, neuzatvarala sa pred svetom.... ako Silvia Petoova to zabalila co citam 😕
@romiada tak... dlho o tom vedelo len pár ľudí, ale take veci úplne neutajis... v konečnom dôsledku ľudia sú sprosti a hlúpi... namiesto toho, aby sa rovno spýtali či mám parochňu, mi rozprávali aký mám super strih a farbu a siahali mi do parochňu... další prípad bol, že jeden idiot v kancelárii plnej cudzej ľudí na plnú hubu povedal, že sak toto nie sú tvoje vlasy... a ja z každej takej epizódy som sa spamätávala týždeň. A na otázku ako sa nám vždy odpovedám, že super. Ti čo chcem aby vedeli aká je skutočnosť, ti vedia a ostatných je po tom veľké vieš čo 😊
@ragulca mne sa takto zdoverila pani, ktora pracovala vo firme v ktorej vypomaham v ramci RD. Ale ono to tak vyplynulo zo situacie ze mi chcela zdovodnit svoj nahly odchod z prace. Nebolo na nej vidiet zatial nic (mala nador na maternici).A kedze ma'2 synov tak asi sa nestretla s takym tym zenskym pochopenim tak som bola "po ruke" ako butlava vrba. Paradoxne v tom case akurat aj moja mamina zistila ze ma karcinom. Takze som mala 2 zeny v rovnakom veku vo svojej blizkosti takto. A do toho mi vravi dalsia kočka z tej firmy ze jej tatino - rakovina hrtana. A ja vyvalena ze coooo? Behom 2 mesiacov 3 ludom okolo mna toto diagnostikuju 😟😟😟
@ragulca neblazni žienka. Maš tolko rokov čo ja! Moja babka s tym prezila 31 rokov. Od 52 do 83r. A teraz je medicina na tom ovela viac popredu. Musis si opakovat, ze este aj vnucat sa dockas! Moja mamina ma taku mantru: chcem vidiet ako pojde najmladsi vnucik (moj syn) do skoly! A to je o 5 rokov. Takze'ma zadany ciel.
Caute baby takze chemo 4 sa odkladá. Nebol tam môj Dr ale nejaký iný ze mam trosku klesnute krvinky tak on mi chemo neda. Vrrrrr takze idem pekne domov

Nedal mi na krvinky nic lebo ze len trochu mi klesli takze sa idem nalievať cviklovou šťavou. No porazilo ma tam jak mi to povedal to mi možte veriť. A ja cela natesena juchuuu posledný koktail bola tam akurat moja obľúbená sestrička pekne mi pichla a s prepáčením pice tam nic. Vrrr strasne som nasrata. No o tyzden idem zas. A to neviem ci nebudem musieť posunúť aj ctcko lebo po cheme mi vychádza len tyzden a to bude asi malo keď som ho bola vybavovať tak Dr povedal ze 2 týždne po cheme.
@ragulca @ romiada u mna to vie muž deti a kolegyňa nikto viac z môjho okolia. Ako osobne by mi to bolo jedno ale asi by ma šľak trafil kebyže ľudia zastavia moje deti pri každej príležitosti by sa pýtali ako sa ma mama no moju malú by to položilo lebo presne ako si napisala ľudia sú sprosti.A moja rodina by robila to iste a furt by tu boli nasačkovani a rumazgali ja to nepotrebujem.