icon

Chemoterapia po mastektómii prsníka

paj333
6. dec 2016

Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim

helga9
23. dec 2023

Šťastné a veselééé Vám prajem ❤️

nori21
23. dec 2023

Veselé Vianoce v kruhu rodiny,veľa zdravíčka.

lulu1217
23. dec 2023

Aj ja prajem všetkým krásne a pokojné vianočné sviatky🎄

bony22
23. dec 2023

Všetkým prajem krásne ničím nerušené sviatky a veľa veľa zdravia 🌟🎄⭐🎁😇✨

sabova3
23. dec 2023

Prijemne prežitie vianočných sviatkov prajem všetkým.

katenka2
23. dec 2023

tiez vsetkym vsetko dobre, samozrejme, zdravie v prvom rade a kusok aj toho stastia a lasky 😘

lenkapresov1
23. dec 2023

Krásne vianočné sviatky Vám prajem

lubicakalnicka
23. dec 2023

Dievčence všetkým Vám prajem veľa,veľa zdravíčka a krásne a hlavne pokojné sviatky

ira25
23. dec 2023

Krásne Vianoce prežité v zdraví vám tiež chcem popriať

ivana1000
24. dec 2023

Pekné sviatky a hlavne veľa veľa zdravička 🤗

hracka123
24. dec 2023

Pekné sviatky a hlavne zdravieeeeee💝💝💝

michaelanova
24. dec 2023

Dievcence,prajem krasne a pokojne sviatky,v novom roku hlavne to zdravicko😘❤️🎄🙏

summer23456
26. dec 2023

Ahojte žienky, prosím vás, mala niektorá z vás alebo príbuzných/známych z rakoviny prsníka aj metastázy ba kozi, resp pod kožou? Príbuznej to diagnostikovali, ono to je akoby rana,hrča a chce sa to otvoriť ..existuje ba to nejaká liečba,pomoc,ako to ošetrovať ?

katenka2
26. dec 2023

@summer23456 liecba existuje, ale co ja viem, hlavne chirurgicke odstranenie toho miesta. Ja som mala kozny nador a bol zhubny, ale nedavali to do suvisu s rakovinou prsnika. Mna na to upozornila dermatologicka pri preventivnej kontrole a dala mi papiere na odstranenie postihnuteho miesta. Moj nador nastastie bol taky, co nesiri metastazy, takze doktor vybral aj so sirsim okolim /0,5-1 cm dookola/ a histologia potvrdila, ze je to vybrate dokladne, takze neboli podniknute ziadne dalsie kroky. Je to uz tak 4-5 rokov a zatial OK. Ono velmi zalezi aky je ten utvar, kde sa nachadza, aky je velky...
Inak bol to zakrok len pri miestnom umrtveni, trval par minut aj so zasivanim. Nebolelo ma to ani potom, ani pri zakroku a jazvu /na viditelnom mieste na krku/ ani nebadat. Ale bola som teda u sukromneho lekara a stalo ma to 100€, no fakt ich nelutujem. Kontroly uz potom boli zadarmo. Som velmi spokojna - teda aspon s tymto 😀

katenka2
26. dec 2023

@michaelanova Miska, ako sa drzis? Uz ta nic tak velmi neznepokojuje? 🙂

katenka2
26. dec 2023

@nelaja Dusicka /musim takto, neviem meno a ak som sa nahodou uz aj pytala, tak ho zas neviem 😖/, ale, velmi si mi pomohla tymi informaciami o mame a jej vertigu. Tocenica sice trva stale, ale uz si z nej vobec nerobim tazku hlavu, len si davam vacsi pozor pri pohybe, alebo pri stupani po schodoch, rebriku a tak. A vlastne, uz mi to ani nejako velmi nevadi. D a k u j e m 😉😘

summer23456
26. dec 2023

@katenka2 ďakujem ti za odpoveď. Uvidíš čo povie dr pri kontrole... Ale chirurgicky odstrániť sa mi to zdá veľa,lebo sa jej začína tvojlrit viac tých mts rán...dr povedala že má pacientku ktorá tým má posiaty celý chrbát...

katenka2
26. dec 2023

@summer23456 uf, uf, to nie je dobre. Uz len...drzim moc palce 🙏

summer23456
26. dec 2023

@katenka2 dakujem

zuzap33
26. dec 2023

@summer23456 ahoj, ano poznala som zenu, ktora mala tieto mts. Nic sa neriesilo chirurgicky, dali jej cielenu terapiu, podla druhu primarneho nadoru.

summer23456
26. dec 2023

@zuzap33 ďakujem a prežila to? Pani má cez 80 rokov už ...

zuzap33
26. dec 2023

@summer23456 ano. Pani ma tiez pokrocily vek, okolo 70. V takomto veku sa to riesi uz bud len hormonalnou terapiou, oziarmi alebo cielenou. Vsetko zavisi od jej ostatnych dg, srdiecka, kondicie. Kamaratova mama ma 85 rokov, ma napr tamoxifen uz 4 roky, ani jej primarny nador neoperuju, vzhladom na vek.

summer23456
26. dec 2023

@zuzap33 ďakujem ti,pani má tiež za sebou už ožarovanie a berie hormonálnu liečbu ..tiež ju neoperovali...

nelaja
26. dec 2023

@katenka2 Som rada, ze informacie pomohli. A inak som Jana.

lenkapresov1
28. dec 2023

Ahojte. Mali ste niektora stupajuce onkomarkery pocas chemoterapie. Mam ich v norme, ale kazdym mesiacom stupaju, ked si porovnavam vysledky. Dr. vravela, ze je to v norme, nic viac k tomu nepovedala. Vdaka

zuzap33
30. dec 2023

@lenkapresov1 ak markery stupnu na po prvej, druhej chemo, ide o nadorovy rozpad. Oni maju klesnut, nalez sa zmensi. Nie kazdemu zas markery reaguju. Niekto pri novych mts rastu pomaly, tak rapidne. Iny ma kopu mts a markery stoja. Markery zvysene su napr aj pri zapaloch alebo obycajnych cystach. Na zapade sa uz casto nepouzivaju, dolezite su skeny.

lenkapresov1
30. dec 2023

@zuzap33 mne stupli po tretej. Su v norme, ale ked porovnam, tak vstupli

zuzap33
30. dec 2023

@lenkapresov1 nador sa rozpada. Hrcku by si mala mat maksiu a mensiu

lenkapresov1
30. dec 2023

@zuzap33 ja mam nador uz vyoperovany

standina
30. dec 2023

@lenkapresov1 ahoj, aj ja som to tak mala, postupne onkomarkery stúpali, ku koncu liečby už boli nad normu, tak ma doktorka poslala na CT, tam bolo všetko ok. A po dobrati chemo sa to nejako samé upravilo a zase boli onkomarkery v norme.