icon

Chemoterapia po mastektómii prsníka

paj333
6. dec 2016

Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim

helga9
31. dec 2023

Dievčatá prajem Vám šťastný Silvester a všetko dobré do Nového roka.❤️

hracka123
31. dec 2023

Aj ja vám dievčatá prajem krásneho Silvestra a Šťastný Nový Rok aby sme ho prežili v zdravý 🥰🥰🥰

ira25
31. dec 2023
katenka2
31. dec 2023

Aj ja chcem všetkým zaželať moc štastia a že sa mi toto želanie páčilo najviac, tak pripájam 🤗

bony22
1. jan 2024

Prajem Vám Šťastný Nový rok 2024 hlavne pevné zdravíčko,veľa síl,energie a veľa dôvodov na radosť 🍀✨

lubicakalnicka
1. jan 2024

Ahojte dievčatá všetkým Vám prajem len to naj čo sa nedá kúpiť ZDRAVIE aby nám ten rok 2024 bol lepší ako starý

michaelanova
4. jan 2024

@katenka2 ahoj,katus,najprv vsetko dobre v novom roku,najma to zdravicko,dakujem za spravicku,ja sa mam tak vselijako,bolia ma stale kostra,klby,tal som zacala chodit do fitka na pas a na bicykel,aby som sa rozhybala a trochu aj schudla,inak tak premenlivo,posledny mesiac sa mi tak horsie dycha,ako leby ma nieco v krku skriabalo,aj som taka zahlienena,bola som na hadicku,mam roky reflux,nejake ranky na pazeraku,mozna histaminka,no trochu ma plasi to dychanie…rentgen som mala naposledy v auguste, v okt som mala tu gamagrafiu a doplnkove ct panvy a driekovej chrbtice,cize tam by pluca zrejme nevideli,obko mam zaciatkom februara,pevne verim,ze to mam z toho refluxu,a ty,katus,ako?kedy ides na to mri hlavy?

lenkapresov1
5. jan 2024

Ahojte. Od vcera ma zacalo boliet pod operovanym prsnikom. Boli ma akoby kost..Boli to na dotyk. Som teraz v liecbe, caka ma 5 cyklus. Mam strach a scenare katastroficke. Onkologicka ma dnes volno. Neviem sa upokojit. A k tomu mam dnes narodeniny.

lulu1217
5. jan 2024

@lenkapresov1 ahoj Lenka, v prvom rade ti prajem všetko najlepšie k narodeninám, hlavne zdravie, lásku a šťastie, koľko len unesieš🤗
Myslím, že nemusíš mať vážne obavy, ja som rok po mastektómii a tiež ma to tak zvykne bolieť. A keď podám nejaký výkon, viac sa hýbem, spotím, pripuchne mi všetko ožiarené

katenka2
5. jan 2024

@lenkapresov1 Leni, nic neobvykle tieto bolesti, ba mozes ich citit cele roky, vobec sa neznepokojuj. A hned - veeeeeeeeeeeela zdravicka, sil, optimizmu k narodkam, zazen cierne mury a radsej to pekne oslav 👍❤🌹

katenka2
5. jan 2024

@lenkapresov1 ozaj a zabudla som pripisat, boli to /ale aj ine/ pri zmene pocasia a ta ma teraz prist. Mna boli aj to, o com som ani nechyrovala 😖😂

lenkapresov1
5. jan 2024

@katenka2
@lulu1217
Dakujem za prianie aj povzbudenie. Tak myslienky su vselijake. Mna to boli len na dotyk, akoby kost, cast rebra. Aj si to prehmatavam ci tam nieco nemam..

michaelanova
5. jan 2024

@lenkapresov1 lenka,klud,ja som rok po a mna na dotyk bolia dokonca rebra,hrudna a klucna kost aj na opacnej strane,neboj nic,uzi si krasne narodeninky❤️😘

katenka2
5. jan 2024

@lenkapresov1 neprehmatavaj, ver mi! Hlava je strašná potvora a strach zabijak. Sústreď sa na niečo iné, maximálne zapoj hlavu ( ale nie iba chvíľku) a o deň -dva si ani nespomenieš. Ja takto plašim každú chvíľu a potom si do sprostých nadávam, že som opäť zbytočne stresovala....

daniela232
5. jan 2024

Upokojili ste ešte aj mňa , tiež myslim na kadečo 😔
@lenkapresov1 presne mňa to bolí rovnako,reku rebro pod prsnikom alebo čo,na dotyk ako uderené,som 1.5 roka po operácii

katenka2
5. jan 2024

@daniela232 🙂 ziaden strach, zena cosi vydrzi

lulu1217
5. jan 2024

@katenka2 😂👍🩷

lulu1217
5. jan 2024

@lenkapresov1 snaž sa dostať do kľudu. Keď hlavičku zamestnáš niečím iným, hneď to odozneje. Poznáme to ale každá, už sme takí hypochondri😄ja som tiež mala v hlave scenáre, keď to pod rebrami bolelo, pankreas mi napadol, ani za svet sa z toho dostať. Potom prebolí a je dobre, už si ani nespomenieš😊

machovakristina
Autor odpoveď zmazal
ira25
6. jan 2024

Ahojte spolubojovničky,
chcem sa spýtať vás ktoré beriete Tamoxifen, že čo vám pomohlo na zle pečeňové testy a aj stukovatelnu s cystami.
Alebo , žeby som toto po Tamoxu mala len ja?

nori21
6. jan 2024

@ira25 ahoj,pečeňové testy mám dobré okrem GMT to stále je zvýšené,nie veľmi ale je,vo februári idem na usg brucha ale minulý rok tiež mi vraveli že je tam stukovatenie a že je to od tamox.

ira25
6. jan 2024

@nori21 onkologička to nepripúšťa,ale pľúcna lekárka ku ktorej chodím po ťažkom Covide mi povedala, že stukovatelna pečeň je z Tamoxifenu.
Aj ten polyp čo som mala píše ujo gugl ,že Tamox to robí.
Berieš niečo na pečeň?
Uvažuješ na zmenu iného lieku?

ada2007
6. jan 2024

@ira25 ako dlho užívaš tamoxifen?

ada2007
6. jan 2024

Tiež ma zaujíma, čo je dobré užívať na pečeň pri tamoxifene, čím máte skúsenosti?

nori21
6. jan 2024

@ira25 lagosu mi predpisuje,ale len raz beriem, inak by trebalo dvakrát denne.Bola som gynek.na usg a lekárka vravela,že vidno,že beriem tamox.Koncom januára idem na reseligo a spýtam sa,či sa nedá niečím iným nahradiť.

ira25
6. jan 2024

@nori21 zaujímalo by ma ako to vidí gynekológ.
Mne napísal, že polyp nebol z Tamoxifenu...opka mala byť vraj polyp a zhrubnutá maternica a nakoniec,zhrubnutá nebola a čuduj sa výška sliznice menšia než z pred dvoch rokov.
Inak ja beriem Lagosu 3x denne a nepomáha.
Rozmýšľam nad essenciale vraj zaberá,lenže je tam sójový olej a mne onko ,že nič čo sa týka sóje.
Včera som vyčítala, že Tamox robí aj rakovinu pečene a je dobre vtedy brať moringu ,že ochranu pečeň...hm.

nori21
6. jan 2024

@ira25 o essential viem,ale tiež kvôli sóji neberiem, má lepší účinok ako lagosa

tanicka2311
7. jan 2024

Ahojte. Chcela by som sa prosím niečo spýtať. Po mastektomii som 2 roky dostávala resseligo a tamoxifen. Potom tretí rok len tamoxifen . Menzes som vôbec nemala. Po 3 rokoch som musela na zákrok lebo som mala vysokú sliznicu maternice a začala som krvácať. To bolo v auguste. Výsledok bol ok vraj to bolo z tamoxu. Dostala som anastrozol. Odvtedy mam už 2 krát krvácanie. Dr si myslí,že sa mi obnovil cyklus. Počká do februára a rozmýšľa, že mi znova nasadí resseligo s tamoxom. Malú ste to niektorá, že ste 2 krát dostali resseligo na 2 roky? Ďakujem

l1plienka
7. jan 2024

@tanicka2311 Tanicka ahoooj, ja som mala kombináciu zoladex (=reseligo) a tamoxifen, po dva a pol roku mi stopol onkolog zoladex, avsak do pol roka sa menzes vrátil, cize pokračujeme dalej týmto kombom, plus tamoxifen desať rokov 🤦‍♀️

tanicka2311
7. jan 2024

@l1plienka ďakujem 🙂