Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
Ja tým, že chodím na chemo do nemocnice,niekedy 4 až 5 dní,som spoznala veľa žien.a naozaj najlepšie kamarátstva môžu vzniknúť práve tam.tak som spoznala aj Danku.bola presne v.mojom veku.no a včera mi napísala kamoška,že Danka v včera zomrela.riadne som si poplakala.a to je na Tom najhoršie,že spoznáte tých ľudí a nikdy neviete,na ako dlho.musela som to napísať,a zas plačem.
@ragulca Ty si v tom tvareni sa navonok ako moja mama.....uplne cez kopirak. Ona je taky typ cloveka , ze to sice ostatnym povie, vsetci ju chvalia ako to dobre zvlada a ze ani neni vidiet co sa deje.......Pred svojim bratom a jeho ženou si dala hrdinsky dole parochnu. A mne potom stacil obed s nou (iba ja babka a moj syn) a ked vyslovila ze kaslat na prachy aj vsetko, ved si uzije obed s nami v restike, pekny den , ze zivot nie je len o setreni, ratani penazi, ze nevie kolko krat to takto este stihne.... leskli sa jej oci a mne docvaklo ze aku ma vzdy pravdu. Presne minuly rok spominala v lete (ked bola este zdrava), , ze nic sa nebude kupovat do bytu , ani ziadna klimatizacia (ako otec chcel), ze ona chce ist na dovolenku v lete 2019, lebo sa kludne moze stat ze bude jej posledna. Ma tie reci vzdy vytacali, ze vravim mami co blbnes....a ked mi zadrela ze hrobove miesto 🙈. Vtedy mi to bolo smiešne.... teraz mi je z toho do plaču.
PS: inak mas na foto v profile zlatych havinkov. To su tušim bišoni, nie? My sme mali pred rokmi taku chlpatu fenku malu....strašna mojkáčka pritulna to bola. Mama ked sla na trh a nachystala prutenny kosik, tak krpata jej tam hned skočila s vyrazom "bezo mňa ani na krok" 😉
@romiada no áno... mojim heslom je nikým sebou nezaťažovať, pokial to nie je nevyhnutne...
A áno psy sú bisonici plus v marci k ním pribudla ovciacka... lebo jedna je pravda, pes ti nikdy neublíži, čo sa zase o ľuďoch povedať nedá
Keby bolo na mne, odstahujem sa dakde na samotu, mimo ľudí a mám pokoj 😉
Dievčatá, to bol vždy môj sen žiť niekde na samote u lesa.🙂No a pes, to je pre mňa ten najlepší živočíšny druh. Prajem vám všetkým čo najviac duševnej pohody, aby ste to zlé mali už čím skôr za sebou.Držte sa.❤
Zienky ja aspon mala radost dnes kvoli otcovi. Bol na kolonoskopii a vylucili pozitivny nalez. Cize ziadne polypy ani nic zhubne. Aspon ze on to uz ma potvrdene. Este mama zajtra 3 chemo. Uvidime ci jej daju. Dufam ze sa potom bude citit fyzicky aspon tak ako doteraz.
Ahojte, ja mám samé dobré správy. Chemo som dostala, ale pozor ... vypustili mi z nej jednu agresívnu látku, že ju už nepotrebujem - nemalo by mi byť nevoľno jupííí. V prsníku sa mi už vôbec nič nedá nahmatať. Dokonca dostanem iba 5 chemoterapii. A to ešte nekončím s dobrými správami. Dr. rozprávala s chirurgom a prsníky pôjdu dole naraz pod jednou narkózov. Baby, čo viac si môžem priať
@larike hapruje ti este ten menzes? Ja mam trochu stále. Volala som na onkoporadnu a tam mi Dr povedala ze to sa este vaječníky snažia ale ze pri najbližšej chemo mi asi uz prestane. No a ona neodporúča vaječníky vybrať ale brat hormonálnu liečbu ona sama prekonala rakovinu prsníka. Onkologicka a ze jej posrali mamograf. Tak ja neviem.
No volala som zas do onkoporadni teraz tam bol onkogynekolog ze toto spinenie je predzvesť konca fungovania vaječníkov ze sa nemám znepokojovať je to bežne ze keby som veľmi krvacala to je iné. No a jasne ze mi to nedalo neopýtať sa ze ci hormonálne lieky alebo vaječníky prec tak ze máte 40 rokov vaječníky prec.

@helga9 o to sa snažím aj ja, ale že konečné slovo bude mať chirurg