icon

Chemoterapia po mastektómii prsníka

paj333
6. dec 2016

Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim

mata9522
7. jún 2019

@helga9 vsetko bude dobre neboj,hore hlavu cviklovy kokteil a čučuroriedky a uvidis v pondelok bude krv v poriadku.a tie, pupavovy caj

ivuska6
Autor odpoveď zmazal
ragulca
7. jún 2019

@ivuska6 prepáč... ale to je tak hlúpy názor... netvrdím, že chemo je niečo super... ale skôr nevyhnutne zlo 😉

romiada
7. jún 2019

@ivuska6 ja'si tiez myslim ze je to individualne. Moja babka prezila aj s chemo aj ožiarmi 30 rokov s tou pliagou. A to sa jej este 2x vratilo. Ked jej zistili raka tak som ja este nebola na svete (bolo to v 1978). A medicina je dnes o hooooodne dalej si myslim 😉

janaooo
7. jún 2019

@ivuska6 toto je nazor cloveka, co realne chemoterapiu este nemusel riesit.
Som si 100%ista, ze by si v pripade ochorenia nazor velmi rychlo zmenila

larike
7. jún 2019

@ivuska6 asi neprechádzaš a ani si si neprešla touto chorobou. Pred tým ako som ochorela ja ochorela mne veľmi blízka osoba na túto zákernú chorobu. Keď som videla ako sa trápi po každej chemo stále som sa jej pýtala či si myslí že jej chemo pomôže- ja som tomu neverila. Pozerala som sa na túto problematiku presne ako ty. Keď som ochorela ja, zrazu som sa pozerala na túto vec úplne inak a nevedela som sa dočkať prvej dávky. Tohto času som v takmer kompletnej regresii a môj nádor je nehmanateľný je preč. Kým si človek sám neprejde touto cestou ...

sabova3
7. jún 2019

@ivuska6 ako vôbec môžeš niečo také tu napísať.zrejme si si pomýlila diskusiu.ak budeš v podobnej situácii, verím že nie,to neprajem nikomu, budeš reagovať a písať úplne niečo iné.to mi ver .a budeš vďačná za každú chemo.

ivuska6
7. jún 2019

@sabova3
@larike
@janaooo
@ragulca och dievčence pardon keď sa vás moja správa dotkla ja som nepísala ani jednej z vás ale tej čo tému zakladala až potom som si všimla rok ,že je to staré

larike
7. jún 2019

@ivuska6 aj zakladateľke pomohla chemoterapia

mata9522
8. jún 2019

Človek ktorý tým neprešiel sám vo vlastnej koži to nikdy nepochopí.

hyta
8. jún 2019

@ivuska6 Nikto netvrdí že chemoterapia je zdravá. Zažila som túto pliagu s 2 pre mňa blízkymi osobami.Obe sa chemoške podrobili, nebola to ľahká cesta, no prežili. A to je to dôležité,PREŽIŤ.

helga9
8. jún 2019

@ivuska6 každý ma právo na svoj názor ale radšej sa nezapajaj do diskusie o ktorej absolutne nic nevies. Teš sa ze si zdrava a nemusíš riešiť a prežívať veci ako mi. Mi si tu snažíme pomôct poradiť podporiť sa a to co si ty tu napisala je pre nás úplne nepochopiteľný blud.

emjee
8. jún 2019

@ivuska6 poznala som pani, ktora mala rovnaku diagnozu ako ja, v rovnakom case. Ona odmietla konvencnu liecbu a liecila sa stavami. Ja som si presla vsetkym - chemo, radio, biologicka, hormonalna liecba. Ona uz vyse roka odpociva v pokoji.

daniela1616
8. jún 2019

@ivuska6 prepáč ale toto je nemiesrne písať sem. Obuj si topánky a keď budeš kráčať našou cestou tak sa budeš držať aj slamky aby si prežila. A hlavne keby si mala doma maličké dieťa ako ja.

helga9
9. jún 2019

Caute babyyy @romiada @sabova@larike @daniela1616 ako sa máte?

sabova3
9. jún 2019

@helga9 ahoj.tak konečne som doma.posledna chemo za mnou,ani neviem, či sa tešiť alebo plakať.nechce sa mi veriť,že to všetko je za mnou.

helga9
9. jún 2019

@sabova3 ahoj parada ze uz to mas za sebou. Ideš aj na nejake kontrolné vyšetrenia? Ja sa psychicky pripravujem na zajtra skoro rano idem na krv nech mam dobre krvinky aby mi dali koktail. Koľko si prosím ta čakala na výsledky brca?

larike
9. jún 2019

@helga9 ahoj ja som po 4 chemo čiže mierna nevoľnosť, slabosť, nechutenstvo. Mne výsledky prišli do mesiaca, ale ja som ich mala zrýchlene kvôli Triple negatív diagnóze.

helga9
9. jún 2019

@larike ahoj ze sa na ne dlho čaká ja zrejme pôjdem na genetiku na budúci mesiac Dr povedal po opke. Tu jednu co ti ostáva dáš ľavou zadnou. Ja dúfam ze zajtra tu štvrtú dostanem

sabova3
9. jún 2019

@helga9 na kontrolu idem o tri týždne.na výsledky Brca som čakala dva mesiace.

mata9522
9. jún 2019

@helga9 Ahoj tak na zajtra veľa šťastia a veľa krviniek nech ti tú poslednú chemo konečne dajú.držím prsty.

helga9
9. jún 2019

@mata9522 ahoj Diky no pevne v to verím

romiada
9. jún 2019

@helga9 budeme vysielat pozitivne vibracie Tvojim krvinkam....nech uz idu v ustrety 4.chemo zajtra....vlastne dnes uz ako pozeram 😉

romiada
9. jún 2019

Ja som sa potesila ze mama prijala pozvanie na plavbu lodou po Dunaji. Nasa'dcera ma zo skoly program ktory je ponuknuty aj pre rodicov a surodencov. Lenze my sme zhodnotili ze udrzat niekolko hodin na lodi to nase 2.5r tornado bez toho aby sme skakali cez palubu by bolo nad nase sily, tak sme pribalili babku. Len dufam, ze jej bude ok a bude moct ist.

romiada
10. jún 2019

@helga9 no ako krvinky? Uz vies?

helga9
10. jún 2019

@romiada ahoj este čakám rano bolo dramatické odpadla som lebo mi veľmi klesol tlak dali mi infuzku s C a B vitamínom tak uz je dobre ze som dehydrovaná tak mi este na niečo vzali krv a uvidí sa podľa výsledkov

romiada
10. jún 2019

@helga9 jeeezinku....davaj pozor. Zacalo to teplo , treba si obstarat taky ten cyklisticky camel bag s tou slamkou az k ustam 😉

sabova3
10. jún 2019

@helga9 tak nesranduj dievča.zacinaju horúčavy a fakt ak mne je z toho nijak.len veľa vody.

helga9
10. jún 2019

Babyyyy tečie mi ta štvrtá svina. Juchuuu

helga9
10. jún 2019

@sabova3 no nesmieme to veru zanedbať. A to som cez vikend bola len v dome vonku len podvecer tak neviem co ma to tak zmohlo