Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
@ivuska6 asi neprechádzaš a ani si si neprešla touto chorobou. Pred tým ako som ochorela ja ochorela mne veľmi blízka osoba na túto zákernú chorobu. Keď som videla ako sa trápi po každej chemo stále som sa jej pýtala či si myslí že jej chemo pomôže- ja som tomu neverila. Pozerala som sa na túto problematiku presne ako ty. Keď som ochorela ja, zrazu som sa pozerala na túto vec úplne inak a nevedela som sa dočkať prvej dávky. Tohto času som v takmer kompletnej regresii a môj nádor je nehmanateľný je preč. Kým si človek sám neprejde touto cestou ...
Človek ktorý tým neprešiel sám vo vlastnej koži to nikdy nepochopí.
@ivuska6 prepáč ale toto je nemiesrne písať sem. Obuj si topánky a keď budeš kráčať našou cestou tak sa budeš držať aj slamky aby si prežila. A hlavne keby si mala doma maličké dieťa ako ja.
Caute babyyy @romiada @sabova@larike @daniela1616 ako sa máte?
Ja som sa potesila ze mama prijala pozvanie na plavbu lodou po Dunaji. Nasa'dcera ma zo skoly program ktory je ponuknuty aj pre rodicov a surodencov. Lenze my sme zhodnotili ze udrzat niekolko hodin na lodi to nase 2.5r tornado bez toho aby sme skakali cez palubu by bolo nad nase sily, tak sme pribalili babku. Len dufam, ze jej bude ok a bude moct ist.
Babyyyy tečie mi ta štvrtá svina. Juchuuu

@helga9 vsetko bude dobre neboj,hore hlavu cviklovy kokteil a čučuroriedky a uvidis v pondelok bude krv v poriadku.a tie, pupavovy caj